Søk

Kategorier

februar 2009
M T O T F L S
    mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Islamisering – eller ikke islamisering

gronland1Da jeg for ca. femti år siden begynte på Våland barneskole i Stavanger gikk jeg i klasse ”Gutter A”. Det var to rene gutteklasser og to rene jenteklasser på skolen, og et oppsamlingsheat som vi kalte blandingsklassen. Der gikk blant annet komikeren Dag Schreiner hvis jeg ikke husker feil. Ikke rart at han ble rar. Guttene i blandingsklassen ble mobbet, selvsagt, og kanskje litt misunt også, men først og fremst mobbet.

Det var selvsagt på den tiden at gutter og jenter ikke kunne gå i samme klasse i regning, norsk, historie og alle de andre fagene. Det ville det nok bare bli distraksjoner og kaos av.  Og gymnastikk? Er du gal. Vi gutter ville drive med guttesport, så fikk jentene hoppe tau. Og våre foreldre ville nok ha protestert kraftig også. Mot en slik umoral. Norge var tross at et kristent land. Selv på videregående skole var vi delt i gymnastikk timene.

Denne imamen er enig med mine foreldre.

Men så begynte muslimene å strømme til Norge, og tidene forandret seg. Alt ble mer liberalt. Gutter og jenter begynte å gå i samme klasse i regnetimene, og til slutt i gymnastikktimene også, har jeg forstått. Og utestedene begynte å selge øl lenger utover nettene. Forbudet mot ølsalg under Lofotfisket ble opphevet, og jenter under 21 år, men over 18år, fikk lov til å selge øl. Det hadde bare gutter hatt lov til tidligere.

Var det en sammenheng? Var islamiseringen kommet til Norge?  Førte den til at alt ble friere? Neppe. Men utviklingen førte i alle fall til at Siv Jensen mener at det er islamiseringens skyld at gutter og jenter ved en skole i Oslo har separerte gymnastikktimer, slik alle skoler hadde det da det ikke fantes en eneste muslim i landet vårt.

Jeg ble spurt av en kommentator i denne bloggen om mitt syn på Siv Jensens utspill, og det er: Siv Jensen har helt rett i sin advarsel, men griper tak i feil eksempler. Vi bør ta rimelig hensyn til alle minoriteter i et land, så lenge det ikke får alvorlige negative konsekvenser for vårt fellesskap. Så hva betyr det om gutter og jenter må svømme på ulik tid. Og vi blir ikke ruinert om vi unnlater å tilby soldater med muslimsk eller jødisk bakgrunn å spise svinekjøtt. Det er langt mer alvorlige problemer å ta fatt i, og vi ser signalene dersom vi kikker til våre nærmeste naboland, som Nederland, Sverige, Danmark eller Storbritannia.

Vi har allerede gitt etter for press og tilbyr ikke lenger ren kristendomsundervisning i skolene våre, som eget fag. Nå skal alle religioner behandles likt, – i et land som etter grunnloven er kristent. Jeg foreslo på Stortinget å gjeninnføre et konfesjonsbundet, men frivillig, kristendomsfag i grunnskolen, og fikk kun min egen stemme for forslaget. Jeg var på det tidspunktet ekskludert fra FrP og representerte Demokratene. Selv FrP og KrF stemte imot. Av hensyn til integreringen av muslimer, sa de. I Storbritannia fjerner man bibler fra de mest synlige plasseringene i biblioteker, for å tekkes muslimer. 

Den nederlandske islamkritikeren, Geert Wilders, ble nektet adgang til Storbritannia, hvor han var invitert til å holde et foredrag, fordi det kunne provosere udemokratiske muslimer, som var uten respekt for ytringsfriheten. I enkelte byer i Storbritannia er det med myndighetenes velsignelse opprettet Sharia-domstoler, som har hjemmel i britisk lov til å dømme etter muslimske sharialover i familiesaker. I praksis betyr det at det er opprettet to parallelle lovsystemer i Storbritannia, innenfor familieretten.

Det samme er i ferd med å skje i Danmark, uten lovhjemmel. I Odense trakk foreldrene til en gutt som var blitt seksuelt misbrukt anmeldelsen til det danske politiet, fordi gjerningsmannen lovet å møte opp i moskeen for å ta sin straff der, idømt av imamen.

Journalister som ”under cover” har besøkt moskeer i London, Brussel og Amsterdam, fikk høre imamer som på urdu eller arabisk talte om hellig krig mot vesten, støttet selvmordsbombere, mente at homofile måtte kastes utfor fjell, og at jenter som ikke går med slør skal få slag i ansiktet til de tar på seg sløret. Se avsløringen fra Brussel her. Selv i Norge har Islamsk Råd hatt store problemer med å ta avstand fra dødsstraff for homofile.

Hva vet vi om hva imamene lærer fra seg i norske moskeer. Hvilken holdning har de. I Oslo i oktober i fjor laget flere imamer oppstyr utenfor en fest for somaliske ungdommer. De protesterte mot at jenter og gutter deltok på samme festen. Les her.  En norsk imam holdt nylig foredrag på høgskolen i Oslo. Han påstod at Bush sev hadde organisert angrepet på World Trade Center og at jødene var informert på forhånd og derfor unnlot å møte på jobb den dagen angrepet skjedde. Les her.

I hele Europa, i alle bydeler der det nesten bare bor muslimer, skjer det en tydelig radikalisering. Utviklingen er virkelig skremmende fordi vi vet at flere av disse byene vil få muslimsk flertall om relativt få år. Det gjelder også Oslo. Derfor er det viktig at Siv Jensen advarer, selv om hun griper fatt i bagatellene, i stedet for å prate mer om de store linjene, og de dystre fremtidsutsiktene. 

At kampen mot radikal islam er like viktig som kampen mot nazismen er det ingen tvil om. Det er her forsvaret av våre vestlige verdier må settes inn, så er det ikke så farlig om gutter og jenter ikke får bade sammen i grunnskolen. (Meningsytring)

Hva mener egentlig AP? (VG)

Terrorekspert uttaler seg til Dagbladet.

Venstre har muligens ikke skjønt det.

Kommentarer er skrudd av.