Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nå godtar hun bompenger

sivSelv om Fremskrittspartiet er prinsipielt mot bompenger, har Siv Jensen forståelse for at Terje Søviknes har gått med på en bompengepakke for vegprosjektet Rådal-Svegatjørn, sier hun til Bergens Tidende.

I forrige måned ble en av FrPs kommunestyremedlemmer i Namsos, Roald Korssjøen, ekskludert fra partiet for å ha stemt for bompenger, og for et par uker siden skrev stortingsrepresentant Arne Sortevik i et leserbrev at ”den usosiale bompengebeskatning av bilistene er direkte grotesk”.

Kommunestyrerepresentant for Frp i Namsos, Roald Korssjøen, ble kastet ut av partiet da han sa ja til bompengefinansiering av ny riksveg 17.

I følge Namdalsavisa mente Korssjøen at vegprosjektet burde gjennomføres så raskt som mulig, og valgte derfor å stemme ja til bompenger. Det ble ikke tatt nådig opp av Fremskrittspartiet sentralt. Under sentralstyremøtet i februar ble det vedtatt at han skulle ekskluderes. Nå benytter Terje Søviknes nøyaktig samme begrunnelse for bompenger på den nye vegstrekningen mellom Os og Bergen, og får full støtte fra Siv Jensen, som poserer for Bergens Tidendes fotograf der vegen skal begynne.

Gruppeleder i Frp i Namsos kommunestyre, Ståle Busch, støttet Frps sentrale beslutning: ”Roald Kossjøen har ikke stemt i tråd med partiets klare standpunkt i en viktig prinsippell sak. Det er høyt under taket i Frp, men når det gjelder bompenger og eiendomsskatt, skal det ikke være tvil om hva Frp står for,” sier Ståle Busch til Namdalsavisa. Det er uklart om han nå vil følge opp med å foreslå eksklusjon av siv Jensen og Terje Søviknes.

Tidligere har en lang rekke kjente FrP-politikere stemt for bompenger.

 I Hordaland fylkesting gikk Fremskrittspartiet inn for bompenger for å finansiere Hardangerbroen.

I Os gikk Fremskrittspartiet, ledet av ordfører Terje Søviknes, inn for bompenger på en ny veistrekning mellom Os og Bergen allerede for flere år siden..

I Oslo stemte Fremskrittspartiet for den såkalte ”Oslopakke 3”, en veipakke som innebar en økning av bompengene rundt byen, som det samme partiet har programfestet å fjerne. I Oslo var Peter N. Myhre fra FrP samferdselsbyråd.

I Bergen gikk FrP til valg som en garantist mot bompenger. I dag har Fremskrittspartiet ordføreren, og bompengene eksisterer fremdeles. FrP lovet også å fjerne eiendomsskatten, men er nå fornøyd med at den ikke er øket. Se her.

I Fjell kommune på Sotra deltar FrP i et samarbeid med andre partier. Der vil varaordfører Georg Indrevik (FrP) ha en representativ folkeavstemning eller en meningsmåling om bompenger på et nytt veisamband mellom Sotra og fastlandet.

Avisen Strandbuen viser til at Fremskrittspartiet i mai 2008 foreslo folkeavstemming om alle bompengeprosjekt. Noen måneder senere var Fremskrittspartiet blant de største motstanderne av folkeavstemming om bompengeprosjektet Ryfast, som skal binde Ryfylke sammen med Stavangerdistriktet.

”Når det gjelder politikk er det riktig å snakke om et nytt Fremskrittsparti, som fører en helt annen politikk på viktige områder enn det partiet tidligere har gjort, blant annet er de begynt å stemme for bompenger og eiendomsskatt flere steder i landet. Noe Demokratene aldri vil finne på å gjøre,” sier politisk nestleder Arvid Blommedal i Demokratene i en kommentar.

”Når det gjelder en rotet og udemokratisk organisasjonspraksis, er derimot Fremskrittspartiet det samme gamle,” legger han til.

”En kommunestyrerepresentant i Namsos blir ekskludert for å stemme for bompenger, mens personer som Terje Søviknes og Peter N. Myhre får fortsette som sentrale medlemmer, og belønnes med viktige posisjoner i partiet, og nå får til og med Søviknes full oppbakking for bompengeprosjektet fra Siv Jensen. Det er ikke likhet for loven. Jeg kjenner meg igjen fra den tiden jeg selv var medlem og FrPs sentralstyre startet med sitt eksklusjonshysteri,” sier Arvid Blommedal.

Namdalsavisa mener FrP er et parti uten takhøyde.

 I en artikkel i ABC Nyheter skrev Arne Sortevik, bare for et par uker siden, at Fremskrittspartiet er det eneste partiet som er imot bompenger. ”Først blir bilistene tvunget til å betale over 50 mrd. kroner i bilavgifter hvert eneste år, og så blir de tvunget til å betale 6 mrd. ekstra i bompenger. Folk flest betaler nå 30 % mer bompenger enn i forrige stortingsperiode, mens de rød-grønne bruker 23 % mindre på vei enn i 1995. Den usosiale bompengebeskatningen av norske bilister er direkte grotesk,” skrev han.

”Men åpenbart ikke mer grotesk enn at Fremskrittspartiet stemmer for bompenger i en lang rekke kommuner landet over,” repliserer Demokratenes leder, Vidar Kleppe.

”Oslo, Bergen, Os, Fjell, Sotra, Austevoll, Strand. I store deler av landet stemmer med andre ord Fremskrittspartiet for bompenger, når de har makt til å stanse bompengene. Sortevik burde vite det godt. 5 av de nevnte kommunene ligger i Hordaland. Det fylket han representerer på Stortinget,” sier Kleppe.

Velgerne tror FrP er imot bompenger. Les i TV2

FrP taler med dobbelt tunge. Les Dagbladet.

2 comments to Nå godtar hun bompenger

 • Lars Tveit

  Nei,nei,neeeeeiiiiii, SIV JENSEN dette er bare latterligt. Nå må du pinadø skjerpe deg. Er du blitt helt,
  helt tullete. Hva slags diktator vaner er det du har lagt deg til? Skal du ikke og kan du ikke følge partiets program så må du ta di hijab og forsvinne øyeblikkelig eller så må vi til å arbeide for å få deg kastet.

  DET ER NEI TIL BOMPENGER ENTEN DU, FANDEN I MEG, LIKER DET ELLER IKKE. DIN OPPGAVE ER Å FØLGE PARTIPROGRAMMET OG IKKE KOMME MED SOLO-UTSPILL. DET AKSEPTERES IKKE. DU ER FANDEN IKKE KONSEKVENT I DINE SOLO-UTSPILL EN GANG.

  Nå er du mer avgifts-kåt enn AP og SV tilsammen. Den nye vegtraseen Os-Bergen har vært diskutert i snart 50 år og om de skulle ventet i 25 når til på ny veg så ville det vært bedre enn å svike ditt parti og alle velgerene.
  Det minste du knne gjøre var å offentlig be Roald Korssjøen i Narvik Frp. om unnskyldning for dine tåpelige handlinger.

  Jeg har stemt Frp siden Anders Lange startet partiet, nå blir jeg vell ekskludert som medlem i partiet for mine skriverier og for Siv Jensen sine feiler. Ja, bare slett meg for heretter skal jeg stemme DEMOKRATENE. Jeg betalte
  min medlemskontigent for 2008 og 2009 i fjor men det ble sste gang. Informer Torrevi.

  Det du har gjort Siv er intet mindre enn et svik mot Frp.

 • svein

  Vi burde faen ikke betale en krone i bompenger i dette forpulte landet,og grunnen er at vi har verdens dyreste bilavgifter her,+ at vi også har den dyreste forsikringen i verden,og veiene i norge er en vits,aldri har jeg opplevd maken til søpleveier!Dårlig merking,huller,smale veier,veikanter som er mere porøse enn flatbrød,og hva går alle pengene til?Kanskje på tide forsikringsselskapene betaler sin del av kaka,de burde jo betale en del av veinettet,så mange hundre millioner av kroner de går med i overskudd,»hvert år!!»Hvordan klarer de det i Sverige,der er bilprisen en tredjedel av her,forsikringen er fra en tredjedel-en fjerdedel av i norge,på verkstedene betaler du under halvparten i service,bildeler over halvparten av prisen,veiene er en drøm der,i forhold til norge,bedre brøyting,ikke så mye veisalt,ja for og si det sånn,de har ikke olje,ikke de samme naturresurser som oss,men de klarer seg faen så mye bedre også!!GRATULERER SVERIGE!!!!!
  norsk griskhet kjenner ingen grenser,og dumme nordmenn har ikke hjerne nok til og protestere mot økte avgifter,skatter,og bompenger,,GOD DAMN NORWEGIAN PUSSY’S!!!

  Hilsen nordmann bosatt i Sverige!!