Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelerne vil snakke med Hamas

israel_demonstrasjonDen israelske befolkning er delt i spørsmålet om hvordan konflikten med Hamas bør håndteres i fremtiden, viser en meningsmåling tatt opp på telefon på hebraisk, arabisk og russisk i begynnelsen av måneden. Undersøkelsen, som er gjennomført av Harry Truman Research Institute, viser at nøyaktig halvparten av israelerne ønsker at deres regjering skal føre samtaler med Hamas dersom det er nødvendig for å komme frem til en avtale med palestinerne. 

Undersøkelsen viser også at 30 prosent av israelerne mener at Israel bør gjennokkupere Gaza, som Israel trakk seg ut av i 2002, 38 prosent mener at Israel bør svare på rakettangrep med ad-hoc aksjoner, mens 28 prosent mener konflikten bør løses diplomatisk. Et stort flertall, 66 prosent, mener at den forrige Gaza-operasjonen ble stanset for tidlig, mens kun 15 prosent mener at den ble stanset fortidlig.

Det er også delte mening om hvorvidt det er praktisk mulig for Israel å kaste det sittende Hamas-regi i Gaza. 55 prosent av israelerne mener det er mulig, mens 44 prosent finner det umulig.

Ettersom det internasjonale samfunnet og så godt som alle israelske politikere er imot samtaler med terroristorganisasjonen Hamas er det mest oppsiktsvekkende i denne undersøkelsen den fleksible holdningen til flertallet av israelere som er villige til å godta at det føres fredssamtaler med Hamas. Liknende målinger har riktignok også tidligere vist at det er flertall for slike samtaler. Dersom det etableres en samlingsregjering mellom Hamas og Fatah mener hele 69 prosent av israelerne at det er akseptabelt med fredssamtaler.

Kommentarer er skrudd av.