Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bør være lovlig å forsvare seg i eget hjem.

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti mener det skal være lovlig å forsvare seg i egne hjem

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti mener det skal være lovlig å forsvare seg i egne hjem

Dansk Folkeparti går nå til justisminister Brian Mikkelsen (K) for å få presisert at det som utgangspunkt alltid skal være lovlig å forsvare seg mot bevæpnede forbrytere i  egne hjem.  Det skjer etter at en 38 år gammel danske denne uken ble varetektsfengslet etter å ha forsvart sin familie med kniv mot en inntrenger.

”Initiativet kommer på bakgrunn av flere saker hvor borgere som har forsvart seg mot innbruddstyver, ransmenn og butikktyver plutselig blir satt på anklagebenken,” sier Dansk Folkepartis justispolitiske talsmann,” Peter Skaarup.

Skaarup henviser til dommen mot en tidligere urmaker og en varetektsfengsling denne uken av en innbygger i Valby som forsvarte seg mot hele seks ransmenn som trengte seg inn i familiens hjem under en familiesammenkomst.

”Der er et påtrengende behov for at få klargjort at det er en menneskerett å forsvare sig mot væpnede ransmenn i eget hjem,” mener Peter Skaarup.
 ”Stigningen i antallet av ran i folks private hjem er markant i de siste årene. Det betyr at mange mennesker blir truet, slått og i ekstreme tilfeller myrdet under ran i deres egne hjem. De som overlever får ofte dype traumer og må leve resten av deres liv i frykt for igjen å bli overfalt i eget hjem. Det er derfor en vanvittig krenkende måte å oppføre seg på, og det er av avgjørende betydning for ofrenes ve og vel at de har rett til at forsvare seg mot disse grove krenkelsene,” sier Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti er om nødvendig innstilt på å endre selvforsvarsparagrafen i straffeloven, hvis det viser seg at det i dag ikke er lovlig å forsvare seg med våpen mod inntrengende, bevæpnede ransmenn i ens eget hjem.

Problemstilingen er aktuell også i Norge

Les også i VG

Tilstanden alvorlig for kvinnen som forsøkte å forhindre en innbruddstyv

6 comments to Bør være lovlig å forsvare seg i eget hjem.

 • ted

  KANSJE DET BURDE VÆRE LOVLIG TIL EN VIS GRAD MEN DET KAN VÆRE LIFSFARLIG OG DET SISTE DU GJØR I DIT HUS DE HAR SOM REGEL KNIV ELLER VÅPEN NEI BEDRE Å IKKE SPILLE COWBOY DET KAN KOSTE DEG DYRT,

 • «A mans home is his castle», er doktrinen i amerikansk lov og rettsvesen. Der borte ser ein på retten til å forsvare seg sjølv og sine, med alle naudsynlege middel som sjølvsagde. Ted sitt argument om at det er best å ikkje leike helt, må eg seie verkar like logisk som at ein skulle råde kvinner til å smøre seg med glidemiddel før dei går ut på byen for at ei eventuell valdtekt ikkje skal gjere for stor skade!

  Så klart det kan vere farleg å motsette seg inntrengarar, men den farlege situasjonen oppstår når ein angripar kjem innanfor huset sine veggar! Å forsvare seg sjølv og sin eigedom, er like naturleg som Noreg sin rett til å ha eit effektivt militært forsvar i tilfelle ei framand makt går til åtak.

 • Darth Vader

  «det kan koste deg dyrt», sier ted..

  Jeg får NESTEN lyst til å tro at ted er en av disse som er troende til å bryte seg inn hos andre mennesker og true dem med våpen..

  Men bare nesten..

 • Kjell

  Det var slik i USA til de oppdaget at det var for mange upopulære slektninger som ble skutt.

 • Ronny Whitebear

  Jeg er av mening at om noen brytter-truer seg inn i ditt hus skal man selvfølgelig ha rett til å skyte personen rett ned,det er en mennske rett.rekker jeg fram til hagla da smeller det,GARANTERT.Er dritt lei av folk som menner at ingen ting må gjøres…da blir alt verre blablabla.Å sette en som forsvare sin fammilie og sitt hjem på tilltale benken er helt utenfor fatteevne til vanelige folk.På Philippinene kan man bare skyte dem rett ned,sånn må det bli her snart.Uannsett er det borgervern på gang,vet om ett som starter opp i høst,40-50mann.det er i drm.omerådet.