Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sverigedemokraterna på vippen i svensk måling

aakessonHadde det vært valg i Sverige i dag ville både Centern og Kristdemokraterna falt ut av den svenske riksdagen. Til gjengjeld ville riksdagen fått et nytt parti, det høyreorienterte Sverigedemokraterna, som har markert seg stert til fordel for en streng innvandringspolitikk. Det viser en meningsmåling gjengitt i Expressen i dag.

På målingen nesten fordobler Sverigedemokraterna sin oppslutning til 4,2 prosent, et resultat rundt det beste partiet har hatt på tidligere målinger.  Kristelig Folkepartis søsterparti havner på 3,8 prosent og Senterpartiets søsterparti ligger på 3,4 prosent. Best resultat har Høyres søsterparti, Moderaterna. Med de to mellomstore sentrumspartiene ute av riksdagen ligger Sverigedemokraterna, ledet av Jimmie Åkesson, ann til å havne i vippeposisjon mellom de to blokkene i svensk politikk.  Det er Vidar Kleppe i Demokratene glad for. Demokratene i Norge regner Sverigedemokraterne som et søsterparti.

4 comments to Sverigedemokraterna på vippen i svensk måling

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>