Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat
Skriv ut Skriv ut

“Jødene feirer påske – og vasker seg med arabernes blod”

joder51Mens jødene forbereder seg til å feire påsken, som begynner i kveld, gjør Hamas alt som er mulig for å gjenskape gamle middelalderske fordommer mot jødene. De bruker ikke-jødisk blod i sine ritualer, blir tilhørerne og TV-seerne fortalt i et TV-overført teater stykke, skriver nettavisen ANSAmed.

Teaterstykket er de siste dagene satt opp på Gaza Islamic University, og bidrar selvsagt til å spre hat mot jøder. En far forklarer i stykket sin jødiske sønn at han skal vaske sine hender i arabisk blod før han ber. Påstanden blir møtt med applaus fra studentene i salen. Det har skapt uro i Israel.

target=»_blank»>Et klipp fra forestillingen er tekstet til engelsk av Palestinian Media Watch, en israelsk organisasjon som har som formål å følge med på hva som skjer på palestinsk og arabisk TV. Direktøren, Itmar Marcus, som i fjor besøkte Norge og hadde samtaler med flere stortingsrepresentanter, viser til at jødene opp gjennom historien er blitt beskyldt for å bruke ikke-jødisk blod til å produsere brød til påskefeiringen. Disse beskyldningene var ofte årsaken til progromer der mange jøder ble massakrert.

Les også:

1 comment to “Jødene feirer påske – og vasker seg med arabernes blod”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>