Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

“Jødene feirer påske – og vasker seg med arabernes blod”

joder51Mens jødene forbereder seg til å feire påsken, som begynner i kveld, gjør Hamas alt som er mulig for å gjenskape gamle middelalderske fordommer mot jødene. De bruker ikke-jødisk blod i sine ritualer, blir tilhørerne og TV-seerne fortalt i et TV-overført teater stykke, skriver nettavisen ANSAmed.

Teaterstykket er de siste dagene satt opp på Gaza Islamic University, og bidrar selvsagt til å spre hat mot jøder. En far forklarer i stykket sin jødiske sønn at han skal vaske sine hender i arabisk blod før han ber. Påstanden blir møtt med applaus fra studentene i salen. Det har skapt uro i Israel.

Et klipp fra forestillingen er tekstet til engelsk av Palestinian Media Watch, en israelsk organisasjon som har som formål å følge med på hva som skjer på palestinsk og arabisk TV. Direktøren, Itmar Marcus, som i fjor besøkte Norge og hadde samtaler med flere stortingsrepresentanter, viser til at jødene opp gjennom historien er blitt beskyldt for å bruke ikke-jødisk blod til å produsere brød til påskefeiringen. Disse beskyldningene var ofte årsaken til progromer der mange jøder ble massakrert.

1 comment to “Jødene feirer påske – og vasker seg med arabernes blod”