Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Brukte 15-åring til å smugle eksplosiver til Tyskland

Barn trenes til å bli terrorister

Barn trenes til å bli terrorister

En radikal islamistisk terrorcelle som planla angrep mot amerikanske mål i Tyskland, brukte en tenåring til å smugle deler til deres hjemmelagte bombe fra Tyrkia og inn i Tyskland, skriver telegrambyrået Associated Press. 

 Gruppen ble avslørt og står nå for retten i den tyske byen Düsseldorf.  En etterretningsrapport viser at terrortrusselen mot Tyskland er alvorlig.

Det var en etterforsker som vitnet i retten i Düsseldorf onsdag forrige uke, som kom med opplysningen om 15-åringen som ble brukt til smugleroppdrag.  Han er i dag 17 år og er ikke tiltalt på grunn av sin lave alder da han deltok i terrorplanleggingen.

De øvrige fire terrormistenkte står tiltalt for å ha planlagt flere bombeangrep, blant annet mot det amerikanske flyvåpenets base, Ramstein.   De er også tiltalt for å være medlemmer av en terroristorganisasjon og for å ha drevet konspirasjon med formål å begå drap. De fire var medlemmer av en organisasjon kalt Islamic Jihad Union, en bevegelse med bakgrunn fra Uzbekistan, skriver AP.

Tidligere denne måneden la den tyske innenriksministeren Wolfgang Schaeuble frem en rapport utarbeidet av ”Det føderale kontoret for beskyttelse av konstitusjonen”, et offentlig byrå som overvåker alle typer av ekstremisme i Tyskland. Den konkluderer med at radikal islam er blitt en konkret trussel mot Tyskland, skriver telegrambyrået UPI.

Innenriksminister slo fast at Tyskland er blitt hjemland for potensielle muslimske terrorister, og at det også finnes etnisk tyskere som har konvertert til islam og sluttet seg til radikale bevegelser.  Et økende antall medlemmer av disse bevegelsene har reist til grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan for å bli trenet i al-Qaidas treningsleirer.

5 comments to Brukte 15-åring til å smugle eksplosiver til Tyskland

Legg inn en kommentar