Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Demokratenes landsmøte: Kleppe tok oppgjør med EU/EØS og Schengen

eu_parlament31”Vi skal være herrer og kvinner i eget hus.”  Under Demokratenes landsmøte tok partileder Vidar Kleppe et kraftig oppgjør med den norske tilslutningen til EØS-avtalen, og Schengen-avtalen, og advarte mot fullt medlemskap i EU.

”Vi står på den norske grunnloven. Norge skal være en fri og selvstendig nasjon, ” slo kleppe fast. Han viste til at EU har vedtatt over 30 000 lover, og at det bare det siste året ble vedtatt 1799 nye lover, hvorav kun en av dem var behandlet av det folkevalgte EU-Parlamentet.

Som alternativ til EØS-avtalen ønsket Demokratenes leder seg en frihandelsavtale mellom selvstendige nasjoner.  Kleppe ga den norske tilknytningen til Schengen-avtalen, som innebærer at det er mulig å reise passfritt og uten grensekontroller mellom medlemslandene, en del av skylden for kriminaliteten i Norge.  

”Det at kriminelle nå fritt kan bevege seg mellom land i Europa medfører økt kriminalitet. Norge er bitt et lykkeland for utenlandske kriminelle,” sa Vidar Kleppe. 

Kleppes tale ble holdt på årsdagen for den allierte landgangen i Normandie, den såkalte D-Dagen. ”Dette er den store D-dagen . Den dagen Demokratene satt dagsorden,” avsluttet Kleppe sitt landsmøteinnlegg.

5 comments to Demokratenes landsmøte: Kleppe tok oppgjør med EU/EØS og Schengen

 • Kurt Guldvik

  Veldig enig med Vidar Kleppe! Jeg vil gå så langt til og si at det er en sikkerhets risiko denne fri flyt politikken til EU/EØS området.Man trenger bare en korrupt grensekontroll i hele EU/EØS området til og kunne ha adgang til alle land i Europa! Både med tanke på narko,terror,menneskesmugling. Og hvem av landene får svi??? Jo de rike,og naive land som Norge,der man har store velferdsordninger og et rettssytem som er meget liberal når det gjelder asylsvindel og kriminalitet.

 • Kurt Guldvik

  Når skal de rike scandinaviske landene fatte,at de har ingen ting og tape på og stå utenfor EU/EØS.Jeg er klar over at i Sverige så har man en stor industri som frykter tøffere markedsadgang til EU/EØS området dersom man står utenfor.Men den problemsstillingen har jeg vanskelig for og tro at er reel.Og dessuten er det ingen industri som har rett til og sette et lands eget folk i risiko,bare for og skal ha markedsadgang ut til alle områder. Stor industri har for stor makt til og ødelegge landet samfunnstruktur.

 • Kurt Guldvik

  Og dessuten ,hva er galt med og måtte vise pass på grensen til Norge? Kan ikke se at det er diskriminerende.Det vil koste tid og penger og gjenninføre passkontrol.Men det er det absolutt verdt. Og så mener jeg at politi,bør ha adgang til og sjekke folk man mistenker er fremmede,for pass/gyldige papirer.Det må bli slutt på at Norge absolutt skal være et fristed for asylsvindlere og andre kriminelle bander på raid i Norge.

 • Vi vet jo så inderlig vel hvem vi kan takke for at tilstandene i Norge er slik de er idag. Flere Demokrater på Stortinget etter valget i september kan klare å demme opp for de maktsyke politikerne som vil at Norge skal bli et EU-land. Dette burde alle motstandere av EU merke seg og derfor bruke Demokratenes lister når de skal stemme ved valget. Alt annet vil virke mot sin hensikt.

 • Ja, det er stemmer til Demokratene som teller nå til Stortingsvalget. Vidar Kleppes oppgjør mot EU/EØS og SCHENGEN var veldig bra, så solid at Nei til EUs
  indoktrinerte sentrale ledelse, som har vist Kleppe
  en intoleranse, burde snu retrett om å gi Norges Nei til EU-politiker et medlemskap av Nei til EU, helt fritt ut året 2009.