Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Lørdagskrim: Treåring misbrukt og slått av sin egen far

barn2Da Hilde var 15 år gammel kranglet hun med sin kjæreste, og fikk et akutt depresjonsanfall. Under behandlingen åpnet hun seg, og fortalte en historie som var så grusom at fagfolkene hadde vanskelig for å tro at den var sann. Hildes historie førte til at hennes far fikk norgeshistoriens lengste dom for incest. Hennes historie er ukens krim fra virkeligheten. Den burde gi oss, og politikerne, noe å tenke på.

Da lagmannsretten avsa sin dom 23.september 2005, slo retten fast at det var vanskelig å finne tilsvarende saker som kunne gi en pekepinne på hvor streng straffen burde bli. Aldri tidligere hadde en far stått tiltalt for så systematiske og langvarige grusomheter mot sine barn.

Hilde bodde sammen med sin 6 år eldre søster, Trine, og deres foreldre, på et lite småbruk. Så langt tilbake som hun kan huske har hun vært seksuelt misbrukt av faren. Det begynte allerede i 3-4års alderen, og skjedde flere ganger i uken, ofte etter at moren var gått på arbeid og storesøsteren var gått på skolen. Fra hun var 10 år gammel ble hun tvunget til samleie. Ettersom faren ofte fikk sædavgang var Hilde konstant nervøs for å bli gravid. Hun var redd for faren, og prøvde ofte å gjemme seg vekk i leiligheten, eller å finne unnskyldninger for at hun ikke kunne komme når han ropte på henne, uten at det nyttet.

Faren fortalte Hilde at moren visste om at de hadde sex sammen. Det gjorde at Hilde ikke hadde noen voksne mennesker som hun kunne betro seg til. Hun var fullstendig hjelpeløs. Fra hun var 3 år til hun ble 15 ble hun systematisk seksuelt misbrukt flere ganger i uken. Med andre ord mer enn 1000 ganger. Av sin egen far, og i den tro at det foregikk med morens samtykke. Det var Hildes grusomme skjebne. Allerede i barneskolen hadde Hilde ønske om å ta sitt eget liv. I dag har hun søvnproblemer, mareritt og store konsentrasjonsvansker.

Også storesøster Trine har fått alvorlige psykiske problemer, i form av selvmordstanker, søvnproblem og konsentrasjonsvansker. I motsetning til sin lillesøster ble hun aldri seksuelt misbrukt av faren. Derimot ble hun slått og plaget både fysisk og psykisk.

Småbrukeren hadde et voldsomt temperament. Han kunne bli oppfarende for ingenting. Noe som førte til at hans kone og de to døtrene gikk rundt i en stadig angst for at han skulle få sinneutbrudd. Ja, konen hans ble av og til så redd at hun tisset på seg. Derfor torde hun da heller ikke reagere mot mannens behandling av datteren.

Trine var bare 2 år gammel da faren slo henne med full kraft i ansiktet i irritasjon over en bagatell. Selv husker hun at hun ble slått av faren da hun var 3 år gammel og skulle lære å telle. Hun bommet på et tall, og fikk et hardt slag i ansiktet som straff. Med jevne mellomrom gjennom hele oppveksten, ble hun lugget, slått i ansiktet med flat hånd, eller slått på kroppen med knyttet neve.

Da Trine ble 16år flyttet hun fra hjembygda for å gå på videregående skole. Hun kom seg vekk fra faren rent fysisk, men de psykiske ettervirkningene var voldsomme. Faren var ikke ute av hennes hode. Hun isolerte seg fra de andre elevene, fikk angst og selvmordstanker. Ved en anledning, da moren reiste for å besøke henne, fant moren Trine liggende i fosterstilling i sengen. I dag får hun psykiatrisk hjelp til å komme over farens fysiske og psykiske mishandling.

De to søstrene lever i dag med konstant angst for sin far, som de er overbevist om vil hevne seg når han slipper ut av fengselet. Med pen oppførsel kan det skje om 6 år. Faren ble dømt til 9 års fengsel. Strengere straff er det ingen som har fått i Norge for incest.  

VG: Treåring døde etter voldtekt i Kongo     

TV2: Drepte barna

TV2: Pedofil og narsissist

Dagbladet: Pedofil og narsissist

Dagbladet: Innrømmer overgrep

VG: Barna utsatt for overgrep

VG: Er jeg pedofil?

7 comments to Lørdagskrim: Treåring misbrukt og slått av sin egen far

 • Og dette linker du til overgrep i krigsrammete Kongo…ikke rart du havner høyt på blogglistene….

 • Kalle: En treåring fra Kongo bir voldtatt. En treåring fra Norge bir voldtatt. Du må jo være blind for ikke å se likheten i tema. Det burde være av interesse å se at slike groteske overgrep også skjer her hjemme.

 • Sjokkert

  9år er jo alt for lite når man ødelegger et liv! Noe sånt syns jeg rett og slett skal straffes like hardt som mord!

 • Torgrim

  Et bevis på at det bør innføres fengsel på livstid i Norge. Reell livstidsdom.

  Og vedkommende bør selv betale for opphold, mat etc. i fengselet til han ligger under torva.

  Samfunnet skal ikke belastes med kostnader for slike udyr.

  Denne historien er opprørende.

 • Rune

  Han fyren du forteller om virker såpass farlig at det egentlig er rart at han ikke er dømt til forvaring. Kanskje han egentlig aldri bør oppleve livet utenfor fengsel igjen.

 • Anonym

  Tenk at de forgriper seg på barna sine. Barn som består av deres eget kjøtt og blod… Æ fatte det ikke… ka e det dåkker svinpeisan tenke på?? Dåkker e syk i haue, syk syk syyyk. Sku ha vært der å kjørt et gevær oppi baken på dåkker. År etter år… så sku dåkk f mæ fått sett kor det har gått med dåkker… Kroppen ødelagt å livet…. Dåkker e sinnsyk…. det finnes ingen unnskyldning for å gjøre det mot barn.. Å skyld ikke på at pedofili e en sykdom for det e det f. mæ ikkje…det handler bare om å få dekt deres lyster å behov.. pervers e dåkker. Pedofil kan sammenlignes med drap i mine øyne.. dåkker fortjener fengel på livstid,, ikkje nåkka anna………

 • Rull

  Kun en straff er rettferdig – lobotomi.