Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Søndagsfilmen: Massakren i Srebrenica

srebrenica114.juli for 14 år siden foregikk den verste grusomheten en hær har gjennomført noen gang siden andre verdenskrig i Europa. 

Soldater fra den bosniskserbiske hæren plasserte hundrevis av bosniske gutter og menn langs elvebredder, ved ferdiggjorte massegraver, langs vannkanter, skjøt dem i bakhodet og dyttet dem i elven, gravene eller vannet.  Flere tusen ble plassert i lagebygninger, varehus eller skolebygg, som ble beskutt og satt fyr på.

Systematisk  og planmessig, og under oppsyn av general Ratko Mladic, ble nærmere 8000 gutter og menn, inkludert pensjonister,  tilintetgjort av de bosniske serberne.

I vår faste lørdagskrim, der vi gjengir sanne kriminalhistorier, trykket vi i går historien om massakren i Srebrenica i 1995. En påminnelse om hva resultatet kan bli dersom vi legger andre mennesker for hat, kun med bakgrunn i deres religion eller etniske bakgrunn. I vår søndagsfilm gjentar vi påminnelsen. BBC har laget denne dokumentaren i ni deler, om massakren i Srebrenica i Bosnia. Det er en grufull historie, men dessverre: Den er sann.

Del 1: Massakren i Srebrenica

Del2: Massakren i Srebrenica

Del 3: Massakren i Srebrenica

Del 4: Massakren i Srebrenica

Del 5: Massakren i Srebrenica

Del 6: Massakren i Srebrenica

Del 7: Massakren i Srebrenica

Del 8: Massakren i Srebrenica

Del 9: Massakren i Srebrenica

4 comments to Søndagsfilmen: Massakren i Srebrenica

 • Motstand

  kanskje simonsen kunne legge ut
  de verste grusomheten so har blitt gjennomført noen gang i Europa.
  -Drap
  -Blind vold
  -Voldtekter
  -utpressing
  hver dag i hele uropa begått av muslimer, istedet for å legge ut udokumentert propagnada om Srebrenica. Srebrenica er omdiskutert. Legg ut dritten om muslimene som VOLDTAR vårt land folk og naboer hver dag..

 • Til Motstand:. Massakrene i Srebrenica er overhodet ikke omdiskutert, selv om det selvsagt alltid vil være noen svært få personer som nekter å tro på dokumentasjonen uansett hvor solid den er. Dette er en dokumentar produsert av BBC, som er et TV-selskap med solid renome. De, i likhet med det jeg selv gjør i min artikkel, bygger på opplysningene fra flere internasjonale granskningskommisjoner. Bevisene for de groteske massakrene er overveldende.

  Når det gjeder blind vold, utpressinger, vodtekter osv. begått i Europa av enkeltstående muslimer, legger jeg nesten daglig ut informasjoner om det.

 • rune

  må nok si meg enig med jan her,for det er ikke noe tvil om at massakren skjedde men som meg og jan har utvekslet meninger om før her så mener jeg at det var et resultat av muslimske angrep og kunne derfor rettferdigjøres,jan var uenig 🙂 yttringsfrihet og demokrati er deilig dere..ps.går det ann å sette inn denne sidens banner på facebook??