Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Iran kan utløse verdenskrig

ahmedijajevMandag skrev vi at Nobelprisvinner og leder av det internasjonale atomenergibyrået, Mohamed ElBaradei tror Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen, og mener at hovedhensikten er makt og prestisje, mens Israels statsminister Benjamin Netanyahu frykter at Iran vil bruke atomvåpen dersom de får slike våpen til disposisjon.

ElBaradei har ikke tatt sine antakelser ut fra løse luften.

I mai la eksempelvis John Kerry frem en rapport for utenrikskomiteen i det amerikanske senatet, som viste til at en utenlandsk etterretningstjeneste og FN-funksjonærer har estimert at Iran kan produsere nok våpengradert materiale til en bombe innen seks måneder. Rapporten konkluderer med at forsøkene på å stoppe Irans atomprogram har mislyktes, og at den virkelige statusen på programmet er uvisst.

I mars i fjor kom den tidligere lederen for representantenes hus i den amerikanske kongressen, Newt Gingrich med en av de klareste advarslene mot en ny verdenskrig hittil. Han er ikke i tvil om at Iran vil sende en atombombe mot Israel dersom de får anledning til det. Vi går i søvne, og våkner ikke før en amerikansk by ligger i ruiner, frykter han. Se den tankevekkende videoen her, og våkn opp.

Irans muligheter og sannsynlige ønske om å skaffe seg atomvåpen er etter min vurdering den største trusselen menneskeheten har stått overfor siden andre verdenskrig.

Iran ledes av et presteregime med fundamentalistiske muslimer, og en president som harselerer over Holocaust, mener at Israel er en stat som ikke har rett til å eksistere, har utviklet langdistanseraketter som kan bære atomvåpen, og har et eget atomenergiprogram, til tross for at landet er en stor oljenasjon.

Noen vil sikkert argumentere med at Israel også har atomvåpen. Hva betyr det da at også Iran får det samme våpenet?  Er det ikke en form for hykleri når atomvåpenmakter som USA og Israel kritiserer Iran for å utvikle det samme våpenet?

Svaret er: Atomvåpen er som andre våpen, ufarlig. Det er menneskene som disponerer våpnene som er farlige, i kombinasjon med våpenet.  Det er stor forskjell på atomvåpen i hendene på demokratiske siviliserte ledere, og atomvåpen i hendene på galninger.

Hva så med atomvåpenbalansen som fungerte så bra under den kalde krigen? Vil ikke den fungere nå også?

Sannsynligvis ikke.

 Sovjetunionen var et brutalt og ekspansivt diktatur, men hadde likevel rasjonelle ledere. De visste konsekvensene for dem selv av å utløse en atomkrig. 

For muslimske ledere er det annerledes. Konsekvensen kan bli en israelsk gjengjeldelse, men det trenger de ikke frykte. De bryr seg ikke om at store deler av egen befolkning risikerer livet. Det er jo bare dette livet her nede på jorden de mister. Martyrdøden betyr å endre tid og sted, til det bedre, til paradiset.

 En slik tenkning reduserer virkningen av atomvåpenbalanser.

Derfor kan du signere en henstilling til verdens ledere om å gripe inn for å forhindre at Iran får atomvåpen her.

Dagbladet: Spesialdomstol mot demonstranter

VG: Al  Qaeda vil bruke atomvåpen mot USA

VG: Derfor holder verden pusten

Dagbladet: Utviser britiske diplomater

VG: Oppfordrer til sørgemarkering

VG: Neda var en solstråle

Dagbladet: Obama med døren på gløtt

VG: Norskiraner i fare

VG: Hemmelige graver

Dagbladet: Trekker påstand

VG: Briter i diplomatisk krig

VG: Flere arrestert i avis

VG: Nye gatekamper

VG: Unntakstilstand

Dagbladet: Sterke scener i Iran

Dagbladet: Kan fremdeles bli revolusjon

VG: Tvinges til å flytte

48 comments to Iran kan utløse verdenskrig

 • Marte.S

  Nu e det på STOR tide å utslette hele dritten!!! FØR DET BLIR KRIG IGJEN!!! Utslette ALL atomvåpen! Det er så jævli av folk å drive med sånt her nå, når det finnes andre kriser! Jævla egoistiske drittsekker!

 • hazzy

  hmm ja du mener det…kanskje du skal følge bedre med. kanskje vi skulle ta i bruk pil å bue igen da?så klart ruster vi ikke ned …

 • Iran ruster opp med atomvåpen og Obama bare snakker.
  Nord-Korea ruster opp med atomvåpen og Obama bare snakker.

 • Iraner

  Spar oss for ditt Israel preken. Hvis Iran utløser en verdenskrig er det fordi noen land i verden ville at den skulle bli utløst! Iran ordner opp i sine problemer og det er rolig igjen i landet. Visse andre land må skjerpe seg, og slutte å drive store kampanjer mot land de ikke deler interesser med. Det er greit at man ikke er enige om ting, men å kødde med interne forhold i andre land må ikke være hverdagskost for nasjoner. Det er hva som gir store sjanser for verdenskrig.

  • jan

   Joda, Iran ser ut til å klare å løse sine egne problem.

   De ordner opp ved å si at «valgfusket som har vært har ikke vært det helt store så vi sier at valget står»..

   Med andre ord, det lille fuskeriet som har vært, har ikke vært nok til omvalg……i et tilsynelatende sivilisert land…right

   En interesse for demokrati, og for at det FUNGERER, er vel grunn nok til å engasjere seg, er det ikke?

   Det virker litt rart at du sier vi ikke skal bry oss fordi Iran fikser sine egne problem..

   Det er vel TYDELIG at det IKKE klarer det.
   Om det er kulturen, normene, verdiene eller rett og slett tilbakestående mennesker som hindrer dette vet jeg ikke, men vi kan jo reflektere litt over det…

  • trine

   Ok, hvorfor kom du da til Norge, hvis det er så gjevt i iran?

 • Magnus

  Hentet fra Nostradamus: «The Profecies»:
  II.86 (2. århundre, profeti nr. 86)
  Shipwreck of a fleet near Adriatic Sea
  The earth quakes, moved with the air above
  The world trembles due to Muslim extremist faction
  A public officer renders a loud cry before committing suicide.

 • Munich Machine

  Den dagen noen muslimer bruker et a-våpen mot USA, er deres endelikt. Så vil det bli kjeppjaging og mord på muslimer på verdensbasis. Fordi de preker at Islam visker ut deres identitet og at Sharia holder dem ved liv. Så hver muslim kan personifiseres med Islam, og da er de på meget tynn is da ja.

  Så hvis Laden, Iran eller noen andre vest-hatere starter noe sånt, vil deres hat mot vest se ut som amatørmessig pjatt i forhold til mobiliseringen i vest.

  Og da vil de se hva amerikanerne kjempet på Omaha Beach for. For de har ennå ikke skjønt hva 9/11 gjorde med ALLE amerikanere. Da vil de få meg på nakken også, og jeg vil utføre det de gjør med vestlige gisler med glede. For da er det krig overalt.

 • Muslim

  Hahaha, jeg må le av deg Munich. Virker nesten som om du gleder deg til det skjer!

 • rune

  muslimene har erklært krig mot oss vantro for lenge siden så la oss gi de den forbanna krigen de vil ha!!!. «oss» mot «de» så skal vi se å langt selvmordsbombing kommer mot massiv teppebombing av alle muslimske byer i heile forbanna verden!! teknologien og de beste våpensystemene er i hendene på vesten så det hadde blitt «sjakk matt» iløpet av uker og de få overlevende hadde nok frivillig milits grupper med glede tatt seg av etterpå 😉

 • amir

  HUSK at det er Islamik parasitt regime ( ikke iran ) .
  Jeg har sagt mange ganger at » TROENDE muslimer » ble hjernvasket av løgnaktige og bulshitt gevinster etter døden ( paradis med alt mulige gode mat og drikke og luksus innkludert tusenvis av jomfrue jenter og hertroer til evighet ) ifolge koranen og deres profet mohamed .
  Ordet ( Alnæsrobelråb ) betyr når muslimer er i mindretal ,svak og feig da MÅ dere lage frykt og redsel hos andre til å vinne iføgr koranen også .
  Jeg vil advare dere på de sterkeste at ,ikke vær redd og ikke vise frykt og redsel til muslimer ,men vis dem dere er sterk og fast motstand ,da du egentlig kjønner at de er so feig og tomme som et balong .

 • Moskus

  Ser at Obama i sin siste tale fremdeles ikke tar tak i situasjonen. Fremdeles er det «dialog» som gjelder, ikke et eneste krav. Tonen er silkemyk, mens unge menn og kvinner samtidig plaffes ned og bankes til de er halvdøde på gatene og tortureres i forhørsrom.
  Desverre kommer revolusjonen nok til å slås ned, og titusener blir drept i etterkant.
  Men jeg tror Simonsen tar feil i sin frykt for at Iran, dersom de klarer å fremstille et par A-våpen, kommer til å bruke dem mot Israel og USA. De fanatiske lederne tror selvsagt at de kommer til paradis, men de lever samtidig i den virkelige verden, og er fullstendig klar over at et slikt angrep ville bety utslettelsen av hele den persiske sivilisasjonen, som de er så stolte over.

 • Moskus: Det kan jo hende at du har rett, og det får vi jo håpe. Men den frie verden bør ikke ta risikoen på at du får rett. Best å være føre var. Iran må aldri få atomvåpen.

 • Anonym

  rune er en tulling og ikke minst en fortapt samfunnstaper.. hehe

  • rune

   men «anonym» jeg ber ihvertfall ikke til en forbanna pedofil » profet»(må han brenne i helvete for all tid) som har sex med 6 år gamle jenter så kall meg taper alt du vil for når det kommer fra dere så kunne jeg ikke brydd meg mindre..there is a storm coming!!!

   ps.jeg oppsøker muslimske forretninger med grisefett på mine hender og «kjenner» på kjøttet..håper det er greit 😉

   • Ugle Sett

    Vurderte tidligere å anskaffe meg en hund og å gi den navnet Muhammed, men har konkludert med at det ikke er rett ovenfor et uskyldig umælende dyr å gi den et slikt belastet navn.
    Ellers så har Amir rett, psykopatreligionen islam forstår kun et språk,en sterk og fast motstand.
    ,,Dialog,, blir sett på som et tegn på svakhet og underkastelse ovenfor oldtidens barbari.

 • anna

  hehe dere er så barnslige hvorfor tror vi at vi er bedre enn muslimer vi er ikke det ingen er perfekt,og for de som har glemt det så er relgion noe privat og det er opp til dn personen å bestemme hvilken religion og tro han\hun vil ha.

  jeg er norsk og har en kjæreste som er fra Iran , og jeg må bare si at før jeg ble sammen med ham så jeg på muslimer som ekle pervoe mennesker og ville ikke ha noe med dem og gjøre.

  la meg bare si at han presidenten i iran IKKE representerer iranere og heller ikke de mulla folka.

  Jeg har flere venniner som er blitt muslime (og nei det var ikke på grunn av kjærste eller noe sånt)

  poenget mitt er at den iranske regimen er et fare for verden (ikke iranere men regimet)

  hvis dere har sett på nyhetene så må dere ha fått md dere at det er store demonstrasjoner i iran og folk der nede blir drept og banket opp på gataene,nå har vi muligheten til å få bort de mulla drittene .

  alle iranerne som er bosatt i andre land protostere og vil at regjeringen skal gjøre noe , la oss hjelpe dem (og oss) bli kvitt de drittsekkene det er en demonstrasjon på torsdag 25.06.09 foran stortinget kl.17:00 plzzzzzzzzzzz møtt opp og ta md venner og familie.Det er på tide at vi også skal bidra for å få evig fred på jorda 😉

  vis at du bryr deg om menneskeheten og støtt den iranske befolkningen som blir drept hverdag vi sess på torsdag 🙂

  hilsen anna

  • Ugle Sett

   Religion er dessverre ikke en privatsak ,,anna,, i de land som har forstått islam riktig og som styres etter barbariske prinsipp fra 600 tallet etter Kristus.
   Hvis du tror at Mousavi er en ,, nyttig idiot,, for demokratiet så tar du feil.
   Ikke glem at han har blod på sine hender og er forhåndsgodkjent av gamlingene i vokterrådet,
   Vokterråd er et ord som er som et gufs fra fortiden.

 • Ja, det er fare for at denne situasjonen kan utvikle seg til den tredje verdenskrig, men det vil ikke være Iran som starter den. Det foregår nå en massiv desinformasjonskampanje i vestlige media og Jan Simonsen tar begjærlig tak i dette for å fremme hat mot muslimer. Dette MÅ imøtekommes av noen.

  Paul Craig Roberts som var i Reagans stab i finansdepartementet skrev den 17. juni en artikkel med tittelen: «Iran Faces Greater Risks Than It Knows».
  http://informationclearinghouse.info/article22856.htm

  La meg få gjengi noen punkter derfra:

  1.Iran holdt valg i 1953 og CIA og MI6 stod bak styrtelsen av den valgte presidenten Mohammed Mosaddeq.
  2.»Today the street demonstrations in Tehran show signs of orchestration.» (CIA; Mossad,MI6).
  3.»No Iranian, and no informed westerner, could possibly believe that Ahmadinejad is a dictator. Even Ahmadinejad’s superior, Khamenei, is not a dictator as he is appointed by a government body that can remove him.»
  4.»On American TV, the protesters who are interviewed speak perfect English. They are either westernized secular Iranians who were allied with the Shah and fled to the West during the 1978 Iranian revolution or they are the young westernized residents of Tehran.»
  5.»For the American neoconservatives, democratic countries are those countries that submit to America’s will, regardless of their form of government. “Democracy” is achieved by America ruling through puppet officials.»

  Jeg er kristen og støtter ikke islam og maktapparatet i Iran. Men fienden til frihet og fred er ikke muslimer, men heller de gruppene som Simonsen støtter; sionistene i Israel og USA og andre destruktive krefter i USA, England og FN. Disse kalles for Den Nye Verdensorden. I følge Alex Jones som er mere informert om det som skjer i verden enn noen person i Norge er, har Iran tålt en rekke provokasjoner og attentater orkestrert fra vesten og som aldri ser dagens lys i vestlig media. Iran søker desperat å unngå en konfrontasjon. De har ikke atomvåpen. Men dersom de blir trengt opp i et hjørne, vil de forsvare seg og det mener jeg de har sin fulle rett til. Hadde ikke vi i Norge forsvart oss mot inntrengere? Da vil Simonsens diabolske våpendragere få den krigen de brenner etter og dra hele verden med seg i krig, drap, lemlestelse, sult og komplett økonomisk kollaps over hele verden.

  Snu for det er for sent Jan Simonsen. Kan du ikke se at du blir brukt av destruktive krefter?

 • Moskus

  Reidar Barstad:
  Den øverste lederen (nå, ayatollah Khamenei) velges av «ekspertrådet» («Majles-e-khobregan»), som består av 86 islamske lærde. Dette rådet er ikke demokratisk valgt. De bestemmer selv hvem som kan bli kandidat for å bli medlem av rådet!! (det burde ringe din første varselbjelle). I sin tur velger «den øverste lederen» (nå, ayatollah Khamenei) seks av medlemmene av «vokterrådet»,som består av 12 mann, lederskapet i TV-og radiostasjoner, samt ledelsen av politi-og militærstyrkene. Den øverste lederen er øverste kommandant over de væpnede styrkene, militær etterretning, og kan egenhendig erklære krig. Vokterrådet, der halvparten av medlemmene er utnevnt av «den øverste lederen» (Khamenei), bestemmer hvem som skal kunne stille til valg som president, og kun kandidater som er lojale til idealene til vokterrådet og den islamske revolusjonen, godkjennes som kandidater til valg. Når det gjelder presidentens makt, så har han «utøvende makt» (militær, politi o.s.v.), men «den øverste leder» (som ikke er demokratisk valgt, men valgt av «ekspertrådet»), er den som har siste ord i alle saker.
  Med andre ord: Iran er et DIKTATUR, eller for å være pinlig nøyaktige: Et TEOKRATI. Khamenei («øverste leder») er ikke demokratisk valgt, men valgt av «ekspertrådet», en elite av 86 islamske lærde (alle er over 60 år gamle) som selv bestemmer hvem som skal kunne bli medlem av rådet, og hvem som skal kunne bli «øverste leder». Ahmadinejad i sin tur er heller ikke demokratisk valgt, for hans kandidatur er godkjent av «øverste leder» (Khamenei) og vokterrådet, sammen med de andre kandidatene som stilte den gangen Ahmadinejad ble valgt, og da var alle kandidater Vokterrådet ikke like, blitt silt ut. Ergo var det heller ikke da noe «demokratisk valg». Det har ikke foregått noe «demokratisk valg» i Iran siden revolusjonen.
  Reidar: Du har ikke peiling på hva du snakker om. Og dersom du har gjengitt Paul Craig Roberts opplysninger korrekt, så har ikke han peiling, han heller.

 • amir

  Til REIDAR BARSTAD , hør ,les og lær litt i tillegg du skal ikke fryse din hjerne i 1900 tallet ,kom å lev i 21 århundre å tenk hvordan jeg og deg kan hjelpe på vår beste til de mennesker hvordan leve godt som kommer etter oss i fremtid .
  1 -i midten av 1900 tallet var den såkajte KALDE KRIGEN periodet og iran hadde et farlig og sterk nabo ( sovjet union )som har vært på jakt at hvordan kunne påvirke og erobre iran .
  Hitler , Mosulini ,og….. har blitt valgt av sine landsman også , derfor det betyr ABSOLUT ingen ting at Mosadegh var folkevalgte OG i tillegg i hans tid som statsminister som varte bare 28 måneder iranere blitt kjørt til et dypt krise og elendighet hull og SOVJET fikk enorme muliget til å bruke sine agenteri iran for å destabilisere iran først å deretter utrykke iran som en republik sovjet stat .
  2 – NÅ TID går ABSOLUT ikke å destabilisere et land som iran med utrolig mange høy utdannede unge mennesker . Den blandede feil venstre orienterte tanken som du har nå om CIA, MOSSAD , MI6 OG……. eksisteres ikke lenge, derfor du må vaske og rense skikelig dine øyner og tanke gang engang til OM du vil leve i virkligheten .
  3 -Islamik terror regime er et farlig parasitt som hengte seg på verdens kropp støtter all terror organisasjoner ( Hamas , Hizbollah , Jihad , Alqida ,og ………i Latin amerika , Afrika også )med store mengde av våpen og andre logistikk matrialer til å destabilisere land i midtøsten og resten av verdenfor å kalle seg sterk og uslåelig . ( les NØYE min førrige komentar om muslimer og deres taktkk og strategi ).

 • amir

  REIDAR BARSTAD ,
  Det er stor forskjell mellom president og statsminister , derfor mosadeg var statsminister IKKE president. Det betyr at KANSKJE alle dine vitenhet er feil eller du blitt feil orientert , hvem vet ?.vet du ?

 • Rockman

  Til US!
  Gi F… i å kjøp hund. Kjøp heller en gris og kall den for Muhamed……..

  Mvh Rockman

 • Rockman

  Til Anna!

  Hehe, jeg lurer på hva det er som gjør at friske oppadgående Norske damer går og gifter seg med muslimske menn? Er det for å miste alle sine rettigheter og meninger, el. er det fordi de ikke kan få andre enn dem? Jeg husker på 70 tallet at jeg så veldig ofte (særlig Pakistanske menn) var i sammen med «feite stygge damer». Jeg sier ikke med dette at du er det, men noe galt med deg må det jo være etter mitt syn. Jeg kan bare nevne en ting, hvis en muslimsk dame vil gifte seg med en ikke muslimsk mann, må han konvertere til Islam, gjør han ikke det kan dama bli dept. Men dette må jo du synes er helt greit? så kan jeg råde deg å se filmen «Ikke uten mitt barn»

  Mvh. Rockman

  • Ugle Sett

   Ullunderbuksa som ble brukt i Forsvaret mens vi ennå hadde et forsvar gikk under navnet Anna.
   Jeg vet ikke hvorfor, men hun varmet godt i kalde polare vinternetter i felten.

 • Jan, slutta.
  Valgfusk har forekommet i andre land også, så det er ikke noe nytt.

  hvorfor skal vi da slå hard ned på Iran. ?

  sitat:
  Han er ikke i tvil om at Iran vil sende en atombombe mot Israel dersom de får anledning til det.
  ————-

  Er han naiv? Iran er da ikke så naivt å gjøre dette.
  Det store problemet er at enhver land som vil ha atom som «strøm» må uansett gå den veien hvor det OGSÅ er mulighet for å lage atom-bombe. Det må dere ikke glemme.

 • Simonfur

  sannsynligheten for at Iran går til krig er liten. Det er noe vi ser disse dager. Folk tar til gatene, og presidenten og hans prest mister sin oppslutning. Folk i Iran er ikke samlet. Noe som gjør Obama sin tilbakeholdenhet enda mer effektiv, han gir ikke regimet frykt kortet i sin undertrykkelse

 • Moskus:

  Jeg vet at kandidatene er håndplukket av «ekspertrådet». Da er det jo ekstra idiotisk å høre i vestlig media at det har foregått valgfusk!!! På bakgrunn av dette kan man jo fastslå at opptelling av stemmene i Iran foregår mere korrekt enn i mange vestlige land.

  Jeg har ikke sagt at det er demokratisk. Mitt poeng er, i tilfelle dette har blitt misforstått, at det er det iranske folks sak, hvorvidt de vil ha et slikt system eller et demokrati og om de vil skape en revolusjon for å forandre styresettet. Det er såvidt jeg har forstått IKKE tilfelle nå. Det er en oppstand som nesten utelukkende foregår i Teheran og som er aktivt støttet av vestlige krefter og Israel.

  Så skriver du:

  «Reidar: Du har ikke peiling på hva du snakker om. Og dersom du har gjengitt Paul Craig Roberts opplysninger korrekt, så har ikke han peiling, han heller.»

  Du har med andre ord ikke engang lest artikkelen til Paul Craig Roberts selv om jeg linket direkte til den.

 • Amir,

  For meg betyr det noe at Mosadegh ble valgt av det iranske folket. Han ble videre styrtet ved hjelp av CIA og MI6 og det kan jeg ikke skjønne at noen iraner setter pris på. Kan noen iraner fortelle meg på hvilke måter Shaen av Iran var til velsignelse for nasjonen? Han var vestens nikkedukke.

  Amir sitat:

  «NÅ TID går ABSOLUT ikke å destabilisere et land som iran med utrolig mange høy utdannede unge mennesker . Den blandede feil venstre orienterte tanken som du har nå om CIA, MOSSAD , MI6 OG……. eksisteres ikke lenge, derfor du må vaske og rense skikelig dine øyner og tanke gang engang til OM du vil leve i virkligheten .»

  Selvfølgelig går det an å destablisere et hvilket som helst land. Dette har USA og andre land i vesten gjort i lange tider. Et forslag: sjekk ut boken eller intervju med John Perkins som skrev boken «Confessions of an Economic Hit-Man». Hvorfor kan ikke høyt utdannete folk i Iran bli forledet når de samme blir det i vesten? Har du virkelig ikke forstått at vi alle er under angrep av en liten elitegruppe med mennesker som ikke bryr seg om hvor de kommer fra men som vil føre krig og bringe menneskeheten ned til 500.000?

  Jeg er ingen ekspert på Iran men oppskriften på det som skjer er kjent og jeg vet mye om det jeg her skriver. Derfor er din oppfordring til meg om å komme meg fra 1900-tallet til det 21. århundre noe uerbødig.
  Kan jeg spørre deg: hvor kommer du eller din familie fra opprinnelig?

 • anna

  til rockman

  hehehe vel la meg bare si at de har noe du eller andre norske menn ikke har 😀

  og la meg bare si at jeg ikke er feit som u SA og jeg skal ikke kommer her å si jeg er den peneste nei , for ingen er perfekt men jeg har jobbet som modell I 2 år.

  jeg føler ingen forskjell for å være helt ærlig jeg tar på meg det samme jeg pleide før , jeg fester (ikke like mye men fortsatt 😉 ] jeg vet hva mine rettigheter er og det respekterer han ,og har aldrig prøvd å tvinge noe på meg .
  Jeg bodde i Tehran i 3 månder og untatt at vi måtte ha på sjal på hodet når vi var ute så var alt det samme folk i iran de er veldig snille .

  De lever 2 forskjellige liv ,Når de er ute må de ha på hijab og alt det de MEN når de setter foten hjemme er det noe helt annent de tar på seg sexy e klær , drikker , fester og er ikke SÅ relgjøse.

  Den filmen har jeg også sett , 1 uke før jeg skulle dra til IRAN, jeg var så redd for det som forventa meg på flyplassen der nede 🙂 men alt var det mottsatte av det jeg hadde sett på filmen og derfor trodde jeg først at de latet som men de ble vennligere for hver dag som gikk og jeg drar ditt hvert år og gleder meg.

  Du må bare ha en åpen sinn og det har du ikke tydeligvis og det syns jeg er synd .

  jeg er ikke MUSLIM , men det er han .
  Det har ikke vært noe problem for oss siden begge respekterer den andres tro , jeg har aldri vært nær et moske men han er alltid med meg når jeg skal til kirken.

  jeg har hatt tidligere forhold med norske menn og sammenlignet med det jeg er i nå er det ikke mye forskjell,og man blir ikke drept av selve folket det er regime som gjør alt og bruker islam for å dekke det til , jeg er ikke gift , vi er samboer og familien has som er i iran de respekterer det.

  Men prøv å forstå at alle er ikke like , her i norge har vi også gale folk og det betyr ikke at han\hun representerer alle normenn.

  ALLE ER IKKE LIKE 😉 det fins alltid av begge slag

 • anna

  ugle sett

  relgion er et privat sak

  jeg har ikke sagt at mosavi er noe bedre enn han ahmadjad
  nei for begge tilhører samme regim.

  folk i iran har ikke noe valg de skulle velge mellom
  dårlig og verst

  hva ville u ha gjort?
  jo valgt det som er dårlig og det gjorde de ved å støtte movasi

  den islamiske republiken må vekk det er den eneste løsningen på en fredlig verden både for iranere og hele verden

  • Ugle Sett

   Det persiske folk har min største sympati som har valget mellom pest og kolera.
   Iran betyr forøvrig ,,ariernes land,, et navnebytte foretatt på 30 tallet under en nazivennlig sjah.
   Det vet du vel helt sikkert.
   Foretrekker å kalle iranere for persere.
   Har med egne øyne sett en perser spise syltet svinehale, en norsk spesialitet som mange om ikke det fleste nordmenn betakker seg for å spise.
   Helt enig med deg mht at den islamske republikk må vekk.

 • Evidence of covert ops in Iran is plentiful:

  http://www.prisonplanet.com/iranian-interior-minister-western-intelligence-behind-riots-and-unrest.html

  The Shah of Iran is Alive and Well in Washington:

  http://www.prisonplanet.com/the-shah-of-iran-is-alive-and-well-in-washington-dc.html

  Soros, The CIA, Mossad and the New Media Destabilization of Iran:

  http://www.prisonplanet.com/soros-the-cia-mossad-and-the-new-media-destabilization-of-iran-2.html

  Er du lei av vestlig ensidig propaganda om hva som skjer i verden? Hør på The Alex Jones Show som går live mellom 18:00-22:00 norsk tid. Programmet blir sendt i reprise hele døgnet til neste dags sending. Klikk på linken og trykk på Alex Jones Show øverst til venstre og klikk videre på: Listen Live».

 • Glemte linken til The Alex Jones Show. Her er den:

  http://www.prisonplanet.com/

 • Rockman

  Hei igjen Anna!

  Nå må jeg le……. Hva er det han har, som vi Norske menn ikke har? Har du sagt A så får du jaggu si B også. Det å være modell er jo så mangt, men jeg hentydet ikke spes. til deg pers., jeg bare nevnte hva jeg så på 70-tallet.
  Du nevner ikke med ett ord i innlegget ditt vder. hvis en muslimsk dame gifter seg med en ikke muslimsk mann. Har dette med regime og gjøre også? Nei woman, få opp øynene, og innse at det er alt for store kultur forskjeller mellom dem og oss, det er derfor de aldri kan klare og integrere seg til de vestlige tenkemåter og livsstiler. Bare sann mine ord, om en ca. 5-7års tid med ham, så får du se hans sanne jeg. En ting til, jeg har et veldig åpent sinn, og har reist endel rundt om i verden.

  Mvh. Rockman

 • Moskus

  Reidar Barstad skrev: «Jeg har ikke sagt at det er demokratisk»
  Å jo da. Du siterte fra Paul C. Roberts artikkel det følgende: «.”No Iranian, and no informed westerner, could possibly believe that Ahmadinejad is a dictator. Even Ahmadinejad’s superior, Khamenei, is not a dictator as he is appointed by a government body that can remove him.”»
  …med den intensjon å få det til å se ut som om Iran er et demokratisk land. Årsaken til at jeg skrev «dersom du har gjengitt Paul Craig Roberts opplysninger korrekt» (hvilket fikk deg til å tvile på om jeg hadde lest artikkelen) skyldes nettopp denne gjengivelsen av Roberts tekst, der du i det minste har sitert utenfor kontekst. Sitatet foregås nemlig av det følgende: «Every Iranian knows that the president of Iran is a public figure with limited powers. His main role is to take the heat from the governing grand Ayatollah»
  Med andre ord: Roberts poeng er ikke at Iran er mer demokratisk enn det vestlige medier og eksperter pleier å påstå. Sitatet handler ikke om Irans demokrati eller mangel på sådan i det hele tatt, bare at enhver iraner VET at presidenten kun er regimets ansikt utad, og at den reelle makten ligger hos den øverste leder og «ekspertrådet». Med andre ord: Protestene er ikke rettet hovedsaklig mot valgfusket (som vestlige medier så korrekt har poengtert), men mot det udemokratiske regimet pr.se. (din manglende kunnskap om landet illustreres foresten godt av ditt utsagn: «Jeg vet at kandidatene er håndplukket av “ekspertrådet”. Da er det jo ekstra idiotisk å høre i vestlig media at det har foregått valgfusk!!!» – for nei, kandidatene er IKKE håndplukket av «ekspertrådet», de er godkjent eller forkastet av VOKTERRÅDET, som er et helt annet organ!). Når det gjelder Paul Craig Roberts, så har han forøvrig blitt litt av en skrulling på sine eldre dager. Han har t.o.m. uttalt seg på måter som kan tyde på at han støtter disse latterlige konspirasjonsteoriene om 11.September (at det var en «inside job» bla bla bla o.s.v.»). Forøvrig: Å sammenligne situasjonen i Iran i 1953 med Iran anno 2009 er fullstendig absurd. Ja, CIA har dratt i trådene i midtøsten mange ganger,bl.a. i 1953, og de var også delvis ansvarlige for at det sittende regimet kom til makten i 1979 (i.o.m. at de valgte å ikke støtte noen av de rivaliserende kreftene i Iran under revolusjonsdagene, som f.eks. den nasjonalistiske fløyen, som i ettertid må sees som det minste av ondene: islamistene, marxistene og nasjonalistene). Men nå i 2009 ville amerikansk eller israelsk innflytelse i Iran, og særlig i en slik skala som må til for å starte en masserevolusjon, være umulig. Iran har forresten et enormt etteretningsapparat, politi, revolusjonsgarde, militære styrker, og ikke minst basij-militsen. Det er mulig det er noen CIA-agenter der, men de konsentrerer seg i så fall om atomprogrammmet, ikke om et våpenløst folkeopprør som vi alle vet er dømt til å mislykkes.
  Du skriver: «de gruppene som Simonsen støtter; sionistene i Israel og USA og andre destruktive krefter i USA, England og FN. Disse kalles for Den Nye Verdensorden»
  Herregud, dette er da det reneste sprøyt. «Disse kalles for Den Nye Verdensorden»? Av hvem da? Og hvilke «destruktive krefter»? Destruktive på hvilken måte? Hva er det de gjør? Hvem har du hørt dette fra? Og hvordan vet de det, dem du har hørt dette fra?
  Vås. Konspirasjonstenkning i tide og utide er tegn på mental sykdom.

 • Moskus,

  Når du prøver å få det til å se ut som om jeg har sagt noe jeg ikke har sagt, til og med ved å bruke et sitat jeg har gitt, indirekte som noe jeg skulle mene….ja, da har det ingen hensikt å diskutere med deg. Du avslutter din tirade med en diagnose på psykiatrisk sykdom…og forventer at jeg skal bruke mere tid på deg? Tro om igjen.

 • anna

  til rockman.

  Iran har en befolkning på 75 mil. og la oss si at 20 mil er for regimet og gjør akkurat det de blir bedt om,men hva har resten gjort bortsett fra å være iraner\perser
  jeg sier ikke det for å forsvare iran nei , jeg sier det for jeg var akkurat som deg før ,vel kanskje verre.
  men etter at jeg var der nede og har jo vært sammen med ham såpasslenge at jg har skjønt en del.vi har vært sammen i 8 år og han er akkurat det samme person.

  det at de dreper kvinner som gifter eller er sammen med muslime men er sant men som sagt du skal ikke tro på alt ikke engang hvis det står i koranen hehe soory mn måtte si det. det handler ikke om koranen men om hvordan de tolker det.

  For alle dere som tror at *Ikke uten min datter* er basert på dagens virkelige sammfun i iran tar dere feil
  jg sier ikke at den ikke er sant mn det var ikke hva jg så der nede det kan hende at noen familier er som på filmen men ikke alle og dn filmen er fra 1991 tror jg.

  jeg vet ikke hva dere tror om meg og jeg bryr meg ikke for det handler ikke om meg, deg eller islam det handler om å støtte menneskeheten og vise at vi bryr oss,spess norge som er så opptatt av det.

  folk blir ikke drept og banket opp der nede på grunn av at de er så fornøyde , nei de ofrer seg for å si Nå er det nok vi vil ikke ha den islamiske republiken vi vil ikke akseptere det dere gjør mot oss.
  vi må hjelpe dem å bli kvitt regimet.

  og rockman du sier at du har et åpent sinn og har reist en del , vel da må du vite at ting forandrer seg.

  før 1979 var iran styrt av shah en på den tiden var iran akkurat som foreks. norge , folk hadde rett til å bestemme selv for mange ting ,men da han komeyni fyren kom var det en stor forandring både i selve landet og forholdet dems med verden.
  komeyni og de basij folka er en gruppe som har en spesiel siin og tro som de kaller islam
  de tvinger alt på folk og hvis folk står imot blir de straffet (hennrettet , steinet eller fengslet og blir banket opp hver dag) Det er islam for dem

  og jeg håper at du skjønner at iranere\persere:) ikke har samme tro 😉

  og du sa at det må være noe galt med meg siden jeg er sammen med ham.
  det trenger ikke å være npe galt med meg , har u noengang tenk kanskje jeg forelsket i ham 😉

 • amir

  REIDAR .
  Det er helt umulig å puste NÅ men LEVE i uvirkelige mytrer i 50 – 60 år siden .
  Du blitt fulstendig feil informert fra dagen du kommer til å tenke litt univers ,derfor nå er litt seint å skru dine tanke i riktig og sanne retning , men lykketil i motsatt kjøre retning .
  Jeg er en eksil iraner .

 • Terciel Ableton

  Denne antagelsen om at Iran har ambisjoner om å utvikle atomvåpen er grunnløs og uansvarlig. Om du setter deg skikkelig inn i situasjonen vil du se at disse påstandene er en er resultat av USA sin geopolitikk, og Israel sitt behov for å undertrykke potensielle militærmakter i regionen. USA har presentert utallige grunnløse påstander siden Iran ble et teokrati etter revolusjonen i 1978-1979. Før dette var de to landene nære allierte, og USA hadde store planer for landet. Revolusjonen var et resultat av den undertrykkingen av landets folk siden en brutal Shah ble insatt som leder gjennom et kupp støttet av blant annet CIA og MI6.

  Før revolusjonen var USA med å starte landets atomprogram. og anerkjente landets behov for atomkraft som et middel for økt profitt fra sine betydelige olje- og gassreserver. Etter revolusjonen begynte USA å så tvil om landets behov for atomkraft, og senere oppsto også myten om Irans ønske om å produsere atomvåpen. Flere ganger har det blitt spådd at landet kun var noen år i fra å komme i bestittelse av atomvåpen, men hver gang har dette vist seg å være helt feil. IAEA har, gjennom det hele, opprettholdt en god dialog med Iran, og fastholder at det ikke finnes noen indikasjoner på at landet forsøker å utvikle atomvåpen, og har nå avkreftet de aller fleste av USA, og vesten, sine påstander. Ikke engang i forrige NIE klarte den daværende administrasjoen å etablere et grunnlag for genuin mistanke, og det hele endte med at sentrale personer i adminstrasjoen presset forfatterene bak NIE til å skrive denne om, for at det skulle virke som om det fantes er reel mulighet for at Iran ønsket å utvikle atomvåpen.

  Det er helt sant at et Iran med atomvåpen ville være en katastrofe, og at det ville være en stor sjanse for at det da kunne oppså en ny verdenskrig, men det er ikke entydig med at de faktisk har atomvåpen, eller at det prøver å produsere atomvåpen. Det som er mer interessant i denne sammenheng er Irans allianser: de er i en millitærallianse med en atommakt i regionen, og Russland, Kina og Japan er alle interessenter i landet: de vil ikke tolerere et langvarig angrep på landet dersom dette får en negativ påvirkning på deres handel med landet. Det bør også bemerkes at Iran evner å stenge Hormuz-stredet, hvor 20% av verdens daglige oljeeksport kommer fra, i minst 14 dager. Dette vil ha katastrofale følger for hele verden, og særlig USA. Om dette skulle skje i finanskrisen ville det hele bli enda verre, konsekvensene ville være utenkelige. Det ville ikke være irrasjonelt å anta at det i en slik situasjon ville oppstå en krig, trolig en verdenskrig, hvor det ville bli brukt atomvåpen.

  Om dette med Iran interesserer deg ville jeg forslå at du ser på andre kilder en de vestlige, særlig de amerikanske, for de er fulle at propaganda. Scott Ritter har skrevet en bok ved navn «Target Iran» som gir en ganske detaljert forklaring av situasjonen. Det er også verdt å lete seg frem til en rapport om situajonen som ble utarbeidet i forkant av «Point of Peace»-konferansen i Stavanger i 2008. Den er blant annet tilgjengelig på «Trancend(peace network)» sin hjemmeside.

 • Rockman

  Hei igjen Anna!
  Først må jeg spørre deg, får du lov til å være oppe så sent? (Hehe, det var en fleip).
  En ting du ikke har svart på, hva er det han har, som vi ikke har???

  Ok, jeg forstår at det er mange mennesker med ulik oppfattning i disse landene, og som ikke er enige med sine regjeringer (hvis man kan kalle det for regjeringer da). Du har vel hørt ordet «jihad»? Du kan jo spørre ham hvilken mening han har til det ordet? Han er etter det du opplyste forsatt muslim.
  En ting til du kan fortelle ham, man er ikke en «ekte» muslim, hvis man ikke ber 5 ganger pr. dag. Men kanskje gjør han det?

  Mvh. Rockman

 • Ugle Sett

  Min konklusjon er at persernes problemer skyldes noen gamle gubber og en altfor stor tilhengerskare med all makt som tolker koranen riktig slik Muhammed nedfelte det etter sin hatefulle kuvending i Medina.
  Opprinnelig var han en fredelig, sinnsforvirret forkynner som ble upopulær i Mekka og måtte flykte til Medina.
  På et tidspunkt kunne han ha blitt kristen, men i stedet stiftet han hatidelogien islam.

  Kommunister og venstresosialister fungerte som som nyttige idioter(noe de også gjør i Norge i dag ovenfor islam) for 30 år siden da galningen Komeini kom tilbake fra sitt eksil i Paris. Venstreradikalere bidrog til maktskiftet i Persia.
  Det skulle de angre dypt, da de som de første ble fengslet, torturert og drept.
  Kvinner, vestorienterte gråt da påbudet om hijab ble innført.

  Husker ennnå TV bildene fra Komeinis begravelse hvor hundretusener gikk bananas og liket som holdt på å bli revet i filler måtte evakueres med helikopter.

  Persernes framtid synes mørk all den tid da de som tolker koranen feil(flertallet forhåpenligtligvis)) nå blir forfulgt av de gamle prester.
  Nå kommer massehenrettelsene, torturen og lange fengelssstraffer.
  Verden vil kun være passive tilskuere.

  Så du Anna filmen om Farah Diah, shahens keiserinne forleden på NRK 1?
  Meget tankevekkende.

 • Rockman

  US!

  Du så vel av innl. mitt at jeg nevnte den filmen for henne. Denne hadde hun sett………

  Mvh. Rockman

 • Til Tombe først: Du har nok ikke fått med deg poengene dersom du tror jeg har hengt meg opp i det påståtte valgfusket. Det alvorlige er jo ikke hvem av kjeltringene som jukser, men at demokratiske kandidater rett og slett nektes å stille til valg.
  Til Tecel Abelton, som påstår at påstandene om at Iran er i ferd med å skaffe seg atomvåpen er fremsatt for å tjene interessene til USA og Israel: Merk deg at jeg siterte Elbaradei, som i mange år har vært leder for det internasjonale atomenergibyrået. Han kan knapt beskyldes for å gå USAs ærend.

 • pipob

  Religion/kristendom el. hva du vil kalle det, er farlige greier og innbefatte seg med.
  Har selv vokst opp i en liten, men dog ekstrem religiøs bevegelse i Norge. Har sett og hørt mye develskap.
  Nei, bli som meg ATEIST.