Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vi har hørt det før

jens_stoltenbergDet står 60 000 flere i ventekø ved sykehusene nå enn før regjeringen overtok, sier Erna Solberg.”Men aldri før har en regjering brukt så mye penger på helsevesenet, og aldri før har så mange hender jobbet med å hjelpe syke og eldre,” svarer Jens Stoltenberg.

Vi har hørt det før. Det er intet nytt under solen, i norsk politikk.

Hver gang opposisjonen viser til store mangler i det norske samfunnet, svarer en statsråd omtrent følgende: ”Denne regjeringen har bevilget mer penger enn det den forrige regjeringen gjorde.”

Ja vel, men det er ikke det som er avgjørende. Det avgjørende er om det er tatt grep i form av bevilgninger, omorganiseringer eller lovendringer, som har gjort situasjonen bedre enn den var tidligere.

Regjeringen skulle fjerne fattigdommen, men det var bare en urealistisk målsetning, sier Stoltenberg nå.  På samme måten som det å fjerne arbeidsledigheten også er en urealistisk målsetning, men nødvendig for å ha noe å strekke oss imot.

Ja vel, men problemet er: Arbeidsledigheten er større nå enn da regjeringen overtok. Fattige mennesker står i kø hos NAV. De får ikke pengene de har krav på før flere dager, uker eller i verste fall måneder for sent. Når de ringer til NAV for å få vite når pengene kommer, eller hvilke regler som gjelder, kommer de ikke gjennom på telefonen før det ikke lenger er penger igjen på kontantkortet.

Fortsatt er det køer i helsevesenet, folk blir ranet på åpen gate, asylsøkere strømmer inn i landet, skolene våre er blant de dårligste i verden målt i resultat hos skolebarna, minstepensjonistene har vanskelig økonomi, bensinprisene og skattene er høye.

Og likevel våger jeg denne påstanden: Det er ikke blitt verre i Norge etter fire år med en rødgrønn regjering. Men: Det er heller ikke blitt bedre. Alt er som før. Og det vil det være om fire år også, etter fire år med en ikke-sosialistisk regjering, uansett hvilken. 

VG: Vi fortjener å fortsette

VG: Dommen på gata

Dagbladet: Imponert over seg selv

21 comments to Vi har hørt det før

 • AC/DC

  Liker ingen av dem. Kanskje det er blitt barnehagedekning, men hva slags barnehage? Altfor mange barn pr. voksen, de fleste ufaglærte.
  Ikke er jeg tilhanger av noen av de 3 partiene. SP ser jeg som en regelrett foræder. Bytte til rødt etter å ha vært grønn i sentrum, nei, fysjameg!
  SV gir seg på alt bare de får være i regjering, dessuten skulle de avskaffe fattigdommen så lett som bare det… Fysjameg der også!
  Jens og de andre AP broilerene finner jeg helt uspiselige. Kameraderi, nettverk osv. bør ikke brukes i politikken. Masse udugelige folk som har makt fordi partiboka og omgangskretsen er «riktig». Ja du gjettet det, fysjameg til dem også!
  P:S: Jeg er ikke Frp`er!!! D.S.

 • Kurt Guldvik

  Det er synd ikke folk bruker stemmeretten sin bedre.Det handler faktisk om valget mellom to onder i norsk politikk.Venstresiden med AP,SV,SP er ødeleggende for landet,det samme er høyresiden med FRP,H,KRF,V. Det er ingen av partiene som har en modell for og gjøre Norge til et bedre sted og være.Begge sider driver en sterk rovdrift av egen interesser.Uten og investere i fremtidens Norge.Det er synd at velgerne ikke har større visjoner for Norge,en og gå og slippe stemmmesedelen til disse to udugelige alternativene.

 • Kurt Guldvik

  Jeg vil ha et parti som bygger på trygghet i samfunnet.Jeg vil ha full innvandrings stopp fra folk utenfor Europa.Jeg vil at Norge skal bryte EØS avtalen straks.Og ikke noen handelsavtale med EU,som bygger på at EU skal ha store fordeler.Og Norge skal sitte med smuler slik som i dag.Jeg vil ikke at den norske stat skal selge seg ut av StatoilHydro,Telenor,Flytoget osv.Jeg vil ikke at Norge skal drive prøve leting etter olje i Lofoten.Jeg vil at kontantstøtte og barnetrygd skal øke betraktelig.Jeg vil bygge Norger som en fremtidig jordbruks nation.Jeg vi at alle vassdrag og elver,skal være i felleskapets eie.Jeg vil faktisk vurdere og verne fiske industrien bedre.Jeg vil også ha et parti som revurdrer oppdrettsnæringe,fordi det koster for mye av naturødeleggelser.OSV OSV Men det finnes desverre ikke et slik parti.

 • Kurt Guldvik

  Og Faktisk vil jeg også at Norge trekker seg fra NATOS «fredsmisjons voldtekter»

 • Demokraten

  Innvandring NEI takk: De politisk korekte partiene, eliten, har skrikende magnel på stemmer. Det er derfor deres demokratiske rett til å importere stemmekveg slik at de kan sikre sine privilegier og få en «nigger» som vil gjøre drittarbeidet til en drittlønn.

  Slaveriet ble drevet av ren humanizme og kristen nestekjærlighet der «niggere» ble hentet fra bushen og inn i en sivilisert tilværelse, skal man tro datidens eliter. En viss sammenheng med dagens situasjon?

 • AC/DC

  Jeg synes du skulle stifte ditt eget parti jeg Kurt Guldvik.
  Du ser ut til å ha mange gode idèer og jeg tviler ikke på at det er mange som ville være enig med deg.

  Ikke glem at Anders Lange startet et parti som ingen skulle tro kom til å overleve èn stortingsperiode! Det er lenge siden, men Anders Langes Parti heter i dag Fremskrittspartiet. Det er forandret noe med årene, men grunnprinsippet er det samme. Det du trenger er en karismatisk frontfigur som har ordet i sin makt (jfr. Carl Ivar Hagen), så vips, har du folkets øre.
  Lykke til, ikke bare tenk det, gjør det!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kurt Guldvik

  Det har jeg tenkt på mange ganger.Jeg sitter og drømmer om DNF. Det Nationale Folkeparti. Der jeg setter Norge i fokus 100%. Der det norske samfunn skal stå i fokus.Der vi skal investere for fremtiden.Slik at vi skal hindre at noen også for fremtiden forsøker og ødelegge denne velferdsstaten,med denne flerkulturelle raseringen av Norge.Jeg skulle gått igjennom alle statsborgerskap som er delt ut til asylsvindlere osv.Det at noen misbruker makta,slik de folkevalgte gjør i dag.Kan man luke vekk,ved og bruke flere paragrafer i grunnloven.Slik at det er/blir vanskelig og svike sitt eget folk og samfunn for fremtidens generasjoner.Det skulle blitt slutt på å gå rundt og dele bort milliarder til Klima/bistand osv,uten at folket har samtykket.AAAAAAAAAAAH det er så my man burde gjøre.Hver dag når jeg leser hva de folkevalgte manipulerer av urimeligheter,eller de flerkulturelle som herjer.Så koker det over av irritasjon over dette maktmisbruket vi står ovenfor.

 • Kurt Guldvik

  AP bruker ofte ordet ANSVAR når det er snakk om AP rolle i norsk politikk.AP går rundt og tror at de er de som virkelig tar ansvar. Hvorfor tar ikke AP ansvar i den konflikten Telenor står ovefor i Russland,etter de råtne rundene i det sibirske rettssytemet.Hvordan kan den norske regjeringen være så handlingslammet,når de samme eierne skal in i Stockmann prosjektet.Når vi snakker om de samme eierne.Gahr Støre uttalte at her var det viktig og skille disse to sakene.Hvorfor det siden de har de samme eierne?? Det ville si at dersom jeg hadde fått en til og bygge en garage for meg,og så hadde jeg ikke betalt denne personen for den jobben.Samtidig så hadde jeg bedt denne personen bygge et hus for meg.Da tviler jeg faktisk på om vedkommende hadde giddet og bygge hus til meg.Tror neppe at denne byggherren hadde hatt interesse for og skille disse to sakene.Det er faktisk bare Norge som driver den slags dumsnillhet ovenfor røvere.Takket være disse svake,udugleige «dialog» folka

 • utvdr.

  Når det gjelder sykehuskøene vil løsningen ligge i å privatisere dekningsgraden (forsikring) for behandling.
  En må bygge opp sykehus etter den amerikanske modell og køene i offentlig sykehus vil forvinne , det vil i tillegg gi en ikke ubetydelig anntall arbeidsplasser.

  Før det kan gjøres må skolevesenet oppgraderes og det kraftig , helt fra barneskolen til høyskole/universitet.

 • AC/DC

  Den amerikanske sykehus ordningen er den verste i vesten, den er laget for folk med god økonomi. Der vil alle som ikke har det falle utenom og kun bli tilbudt annenklasses behandling.

  I USA er som oftest sykeforsikringen tegnet gjennom arbeidsgiver, dette medfører kjempelønninger hos legene og er også en av grunnene til at domstolene der tilkjenner utopiske erstatningssummer.

  Jeg går ut i fra at *utvdr* bor i USA. Muligens tilhører du den heldige andelen som er forsikret. Jeg har også bodd i USA, i den øvre middelklasse. Det betyr ikke at jeg ikke ser de som ikke er så heldige.

  Klart det er krise at vi har helsekøer i Norge, det burde ikke være penger det står på, men ikke glem at det er folk her også som faktisk har privat forsikring og som ikke står i kø når de trenger medisinsk behandling.

  Jeg mener vi også har plikt til å tenke på de som jobber i lavtlønte yrker, de som tar de jobbene mange nordmenn ikke vil ha. Disse menneskene hjelper til med at samfunnet fungerer, de er *usynlige*, men vi kan ikke klare oss uten dem. Skal ikke disse, som ofte har tungt arbeid, ha rett til samme behandling? Skal de stille bakerst? Det er nemlig slik USA modellen er i praksis.
  Mange jobber 2 fulle jobber for å kunne tilby barna sine en bedre fremtid. Jeg ville ikke jobbet 2 fulle dårlig betalte jobber for å få livet til å gå rundt for så i tillegg ikke få samme kvalitetsbehandling som de velstående.
  Det er greit å være konservativ, det er jeg også, men det betyr ikke at ikke det medfører endel plikter ovenfor resten av samfunnet. Det er ikke bare JEG som teller, vi må vise hensyn for andre mindre heldig stilte også.

 • AC/DC

  P.S.
  Når det gjelder å få orden på en skole som skal kunne fungere godt er jeg helt enig i at den må oppgraderes pr. omgående fra begynnelse til slutt. Med dette mener jeg at det er behov for en helt ny måte å drive skole på og det må gjelde fra og med ett bestemt klassetrinn i steden for å favne alle, inkludert de som er høyere opp i klassene allerede. Jeg mener det er derfor disse reformene ikke fungerer godt nok, man innfører nye systemer på klassenivåer som allerede har tidligere skoleår bak seg. Det ville være bedre å innføre ett radikalt nytt system fra 1. klasse et valgt år.
  D.S.

 • Vel Kurt. Ved dette valgget kan du jo prøve Demokratene, da, som det som kanskje står deg nærmest. De er enige i mange av de sakene du listet opp, og med mindre et parti bare består av en selv vil det jo alltid være noe å være uenig om.

 • utvdr.

  Forskjellen mellom offentlig kontra private sykehus ligger i tilkomststid , utstyrs-kvalitet og spesialitet her på det amerikanske kontinent.

  For norge sin del , som er et relativt rikt land med få innbyggere burde det ikke være noe stort problem å oppgradere utstyr til nyeste og mest avanserte type , samt utdanne/importere mer spesialister.

  Klarer ikke det offentlige «jobben» så må ordningen privatiseres , alt annet er en skam for landet.

 • utvdr.

  til ac/dc.

  Jo , jeg har evne til å se klasseskiller i samfunn generelt , dog våger jeg den påstand at majoriteten av norsk befolkning klarer å ofre en tusenlapp pr . mnd i topp helseforsikring.
  I norge bet. en 3% trygdeavgift som i hovedsak er relatert sykedelen , det blir noen lapper det og vil jeg tro.

 • AC/DC

  Nei, majoriteten i Norge har ikke mulighet til å ofre en tusenlapp i mnd. i topp helseforsikring.
  Trolig vil en fjerdedel ha økonomi til det.
  Det offentlige helsevesen må bedres, èn måte å få til det på er å øke sykepleier- og legelønningene betraktelig, ikke ved å privatisere.

  • Kurt Guldvik

   Der er vi enig.Med engang man står ovenfor en utfordring i samfunnet.Så skrikes det alltid ut om at ting må privatiseres.Privatisering blir alltid fremstilt som vedligihet for befolkningen.Men staten alltid blir fremstilt som satan selv.Når foreksempel helsevesnet svikter,så er det ikke nødvendigvis fordi det ikke er privatisert.Men at det er våre folkevalgte som ikke har gjort en god nok jobb.Det som høyresiden ønsker er at det er staten som skal betale mye av gildet,men at det private skal ha fortjenesten.

 • Rockman

  Det Kunne vel vært begge deler, statelig sykehus og private. Ett eks., hvis man har mange penger og venter på f.eks. en hofteoprasjon, som kan ta opptil 2 år å få gjennomført, er det ikke bedre at de pers. med pengene da går til et privat sykehus, enn å reise til utlandet og bruke pengene der. Det er vel bedre at pengene blir brukt i eget land? Og på den måten slipper jo de som står bak disse i køen lenger fram.
  Man trenger ikke å få samme tilstndene her som i USA, bare fordi det skal kunne bli lov med litt privatisering.

  Hehe KG, hadde det ikke vært smartere å få bygget huset først, og deretter prøvd å få ham til å ta garasjen?

  Mvh. Rockman

 • utvdr.

  Det er typisk nordmenn å ville ha det godt samtidig som staten skal betale gildet , desverre blir ofte da resultatet deretter.
  Det kan se ut for at enkelte her på forumet er allergiske for private løsninger.
  Ti-tusener i helsekø i et rikt land blir ikke forbedret ved bare å gi høyere lønninger , det må konkurrannse til.

  Lykke til , god bedring – jeg har gjort mitt valg , nå til høsten har vi stortingsvalg.

 • AC/DC

  Jeg har skrevet tidligere at det ER folk i Norge som ikke stå i sykehuskø, de har så god økonomi at de kan betale seg vekk fra køen, de er privatsykehus i Norge også. La dem gjøre det, jeg er ikke imot at det finnes slike løsninger. Det jeg derimot er imot er en amerikansk modell hvor de som IKKE har forsikring får annenklasses behandling. Det er uakseptabelt!
  Ideelt sett ville det være best om det ikke fantes sykehuskø, men inntil det skjer (vi får håpe det skjer i fremtiden (sukk)) er det tross alt bedre å stå i en kø hvor man får skikkelig og likeverdig behandling når man endelig FÅR behandling, enn å nøye seg med «klinikker» hvor behandlingen ofte utføres av leger som ikke får jobb ved et prestisjesykehus da papirene hans/hennes ikke var gode nok.
  De med god økonomi finner løsninger på sine helseplager uansett, det er de mindre heldige som også må taes hensyn til.
  Jeg kommer heller ikke til å stemme sosialistisk til høsten selv om noen av dere sikkert trodde det!

 • Kurt Guldvik

  grunnen til at private sykehusklinikker er så aktuelle nå,er fordi at våre folkevalgte er tildels udugelige og viser ikke ansvaret verdig.De roter til i mange sektorer,og skylder hele tiden på at de legger om/eller reformerer.Slik at vi skal vise forståelse for deres udugelighet.Jeg fatter ikke at folk stemmer på den tradisjonelle udugeligheten som vinner valg hvert 4 år.Sosialistene viser mere og mere udugelighet,så oppslutningen til private sektorer bare øker.Sosialistene greier ikke og promotere staten til og være en verdig sikkerhet folk landets befolkning.Det er litt synd.Fordi jeg mener femdeles at staten er den som bør ta seg av vår velferdsgaranti.Og ikke at den blir skyvet i hendene på private fordi at sosialistene ødelegger tilliten til velferdssytemet.

 • Rockman

  Enig med deg KG. Hadde «idiotene» gjort leksa si, hadde det knapt nok vært helsekø her i landet, og det hadde ikke vært nødvendig med mange private sykehus. De fleste private i dag er vel klinikker som driver for det meste med skjønnhets oprasjoner?

  AC/DC, Det er selvsagt ikke ønskelig med Amerikanske tilstander, men en lett blanding skader vel ikke. Sitat FrP: «Man skal ha lov til å ha valgfrihet».Og siden situasjonen er som den er her i landet med «idiotene» som styrer, ja så trengs det i høyeste grad litt privatisering.

  Mvh. Rockman