Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kina tvangsflytter urbefolkningen og undertrykker deres kultur

uigur_kina4Det foregikk i går blodige sammenstøt i hovedstaden i den kinesiske Xin Jang Provinsen, som opprinnelig het Øst-Turkistan, og ble okkupert av kineserne i 1949. Lederen for Den Norske Uigurkomiteen, Semet Abla, som i hele går fulgte utvikingen via Internett og var i løpende telefonkontakt med uigurer i hjemlandet, frykter at mer enn 100 demonstranter kan være drept etter at politiet startet å skyte med skarpt mot demonstrantene.

 I så fall er dette i ferd med å utvikle seg til den verste massakren i Kina siden demonstrantene ble massakrert på Den Himmelske Freds Plass i Beijing i 1989.

«I de siste årene har kinesiske myndigheter tvangsdeportert tusenvis av ungdommer som tilhører urbefolkningen, såkalte uigurer, fra provinsen, og plassert dem i fabrikker i andre deler av Kina.  Det har skjedd samtidig som kinesiske myndigheter har hisset opp stemningen mot uigurene, og mediene har fremstilt uigurene som tilbakestående og voldelige, og som medlemmer av det de kaller ”de tre onde kreftene”, separatisme, terrorisme og ekstremisme,» forteller lederen for Den Norske Uigurforeningen, Semet Abla.

Fredag 26.juni ble kvinnelige uigurer som arbeidet på en leketøysfabrikk i byen Shaoguan i Guangdong Provinsen angrepet at etniske kinesere.   Minst to uigurer, sannsynligvis langt flere, ble drept og 118 såret.

”Det er grunn til å være bekymret over at den kinesiske regjeringen ikke klarte å beskytte fabrikksarbeiderne mot mobben,” sa Semet Abla den gangen til Frie Ytringer. Han var bekymret over meldingene om at lokale sikkerhetsstyrker ikke aktivt forsøkte å stoppe volden mot uigurene.
 
Forrige uke ble det avholdt demonstrasjoner over hele verden i protest mot det som skjedde i Shaoguan. I dag demonstrerte flere tusen uigurer i Øst-Turkistans hovedstad av samme grunn. Det var i forbindelse med denne demonstrasjonen at det kinesiske politiet åpnet ild mot demonstrantene.

Kina i kveld

Kina i kveld

Dagens demonstrasjon begynte fredelig. Demonstrantene bar med seg kinesiske flagg, for å vise at de ikke var separatister, og at de kun demonstrerte for rettferdighet for uigurene og granskning av hendelsene i Shaoguan. Likevel startet det kinesiske politiet med å arrestere demonstranter. Det provoserte demonstrantene og det kom ti sammenstøt. Til slutt løsnet politiet skudd mot demonstrantene, forteller Semet Abla. 

Den offisielle kinesiske versjonen går ut at tre mennesker har mistet livet etter uroligheter som startet med at tilfeldige forbipasserende i hovedstaden Urumqi ble overfalt av demonstranter, skriver den danske avisen Kristeligt Dagblad nå i kveld.

Aktivistgrupper sier at det var flere tusen demonstranter som var i sammenstøt med politiet, skriver avisen, som også referer til lederen for Den Japanske Uigugkomiteen, som sier at det deltok 3000 uigurer i demonstrasjonen og at 300 ble arrestert. 1000 politifolk skal ha blitt satt inn mot demonstrantene.

Vårt Land: Hundrevis av drepte

VG: Folk drept i gatene

TV2: Mange drept i sammenstøt i Kina

VG: Blodbadet i Kina i natt

Dagbladet: Blodbad i Kina i natt

VG: Norsk uigurleder er bekymret

4 comments to Kina tvangsflytter urbefolkningen og undertrykker deres kultur

 • Motstand

  LES OG LÆR om MUSLIM PAKKET i KINA!

  Kinesisk intifada!

  Så har også Kina fått oppleve det samme som særlig Frankrike, men også mange andre vesteuropeiske land har slitt med i årevis: Bander av islamofascistiske voldsaper som går berserk i gatene med vandalisering og plyndring av butikker, påtenning av biler og angrep både på politi og sakesløse tilfeldige sivile forbipasserende. Bemerk kvinnen med det blodige og forslåtte ansiktet ca 12 sek etter start av videoen nedenfor.
  http://antijihadnorge.blogspot.com/search?q=kina

  Både utseende og klesdrakt viser at hun IKKE er verken uighur eller muslim, altså etter alt å dømme ikke offer for noen politibrutalitet, men for islamofascistisk pøbel.

  Vi husker bildene av blødende og gråtende mennesker etter bombene i London og Madrid. Kinesisk blod er ikke mindre verdt enn britisk og spansk, snarere tvert i mot.

  Urolighetene synes å ha startet i Urumqi, hovedstaden i Xinjiang-provinsen i det vestlige Kina 6 juni 2009, men har når dette skrives også spredt seg til andre byer. I byen Kashgar, selve hjertet i det uighur-muslimske Xinjiang rapporteres det om at pøbelen roper ”Allah Akbar” under sine herjinger. Egentlig er det unødvendig, vi VET at den siviliserte (les: ikke-muslimske) del av menneskeheten opptrer ikke på denne måten.

  Urolighetene er selvsagt også iscenesatt utenfra, nærmere bestemt den såkalte Verdens uigurkongress, ledet av
  den uiguriske forretningskvinnen Rebiya Kadeer. Hun mottok for øvrig den norske Raftostiftelsens pris i 2004 for sin innsats for islamisering av det vestlige Kina. I så måte er Norge direkte medansvarlig for dagens opptøyer med tap av uskyldige (les: ikke-muslimske) liv Xinjiang. Kadeer fikk i 2005 forlate Kina og reise til Ummah States of Allah (USA), hvorfra hun nå styrer den muslimske separatist., opprørs- og terroristaktiviteten i Xinjiang.

  Men i motsetning til de patetiske dhimmi-sauene som kalles ”politi” i vestlige land lar ikke kinesisk politi seg pille på nesen. De skyter, angivelig med skarpt. La oss håpe det er riktig, og at de skyter så lenge noe rører på seg av det fargeløse multikriminelle muslimske faenskapet. I Kina møter all sivilisasjons kollektive fiende for en gangs skyld en motstander som ikke er forpestet og forråtnet av pervertert vestlig humanisme, men som har både evne og vilje både til å forsvare seg og til å slå tilbake.

  Selvsagt kommer ikke det islamofile Vesten til å erkjenne at det kineserne slåss mot er nøyaktig det samme gjør at folk nå flykter for livet både innen sine egne land og ut av landet en rekke steder i Vesten. Det spiller imidlertid ingen rolle. Sannheten eksisterer uavhengig av om noen erkjenner den i det hele tatt. Jorden var ikke nevneverdig mindre rund i de årtusener da ingen ved sine fulle fem (?) drømte om at den var noe annet enn flat.

  http://antijihadnorge.blogspot.com/search?q=kina

 • Motstand

  De to beste bloggene; Jan Simonsens blogg og Anti Jihad Norge; http://antijihadnorge.blogspot.com/

 • Mikkel F.

  Apropos blogger, en bra finnes her:
  http://klassekamp.wordpress.com/