Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ny demonstrasjon til støtte for uigurene i Oslo lørdag

uigur_kina4-300x225Søndag fant det sted en massakre på demonstrerende uigurer i hovedstaden i Øst Turkistian(Xin jiang provins i nord vest Kina) og over 500 uigurer ble drept, mer enn 2 tusen ble arrestert. Masse arrestasjon forsetter nå og mange av dem kan bli straffes med død.

Uigurene i Norge vil derfor holde en fredelig demonstrasjon mot Kinas massakrer på uigurer. Lederen for Den Norske Uigurkomiteen, Semet Abla, sier at han svært gjerne ser at også nordmenn deltar i markeringen og viser  avsky mot drapene. Støttemarkeringen vil bli holdt foran Fredssenter ved Rådhusplassen i Oslos, kl. 14.00 i morgen, lørdag.

Representanter for uigurene mener at dødstallet i forbindelse med uroligheterne i Kinas Xinjiang-provins er minst fire ganger større enn myndighetene hevder, skriver den danske avisen Kristeligt Dagblad. Nestelderen for den internasjonale uigurkomiteen, Asgar Can, mener at tapstallene kan være så høye som mellom 600 og 800, basert på øyenvitneskildringer.

VG: Kina begår folkemord

Dagbladet: Muslimske kvinner i spissen

19 comments to Ny demonstrasjon til støtte for uigurene i Oslo lørdag

 • Tusen takk til Jan Simonsen som bryr seg gjennom gjennom å blogge om andre menneskers lidelse.

  Da iranerne demonstrerte foran Stortinget var det noen nordmenn der. Da tamilene demonstrerte, var det nærmest ingen nordmenn der. Så vil det vise seg hvor mange som støtter uigurene?

  Kanskje er vi for selvopptatte, vi nordmenn? Det gjelder meg selv, og det gjelder de fleste. Hvorfor er det slik. Hvorfor lar vi oss ikke berøre av andre menneskers lidelse?

  Det gjelder ikke bare når andre folkeslag berøres, det gjelder også når vi være medmennesker blir påført lidelse. Hvorfor lar vi oss ikke berøre? Hvorfor står vi ikke opp for saken?

  Hvorfor er vi så selvopptatte?

  • rune

   helt enig med Simonsen komunismen må bekjempes med alle midler, terror som her bør også støttes. Spilitt opp Kina, og la alle områder i verden med muslimsk minoritet få selvstyre deriblant Oslo. Stå på boys…

  • Christen Krogvig

   Gang på gang demonstrerer nordmenn mot urettferdighet i andre deler av verden. Men utlendinger i utlandet eller Norge gjør null og niks for å stanse for eksempel voldtektsbølgen mot norske kvinner.

 • arild

  «Hvorfor lar vi oss ikke berøre? Hvorfor står vi ikke opp for saken?

  Hvorfor er vi så selvopptatte?
  »

  Hvor ofte så du noen SAUDI-ARABERE bry seg om noen andre enn seg selv og Allah?

  La vær og fremstille nordmenn (og vestlige mennesker generelt) som sykelig selvopptatte mennesker.

  Det er direkte empirisk feil.

 • Arild, du har helt rett. Det jeg skriver er ikke noe som er spesielt for nordmenn. Alle andre folkeslag er nok ganske like. Det jeg stiller spørsmål ved, er nok ganske allmenneskelig. Jeg stilte likevel spørsmålet slik, fordi det nettopp da berører mer. Så – har du da noen svar på spørsmålet? Hvor er nordmenn (og alle andre folkeslag) så selvopptatte? Hvorfor er vi så selvopptatte?

 • arild

  «Så – har du da noen svar på spørsmålet? Hvor er nordmenn (og alle andre folkeslag) så selvopptatte? Hvorfor er vi så selvopptatte?»

  Ultrakort svar:

  Vi bryr oss mer om dem vi har (og med rimelighet antar) tettere genetiske fellesbånd med enn de som står oss fjernere.

  Det betyr IKKE at «det moralsk rette» er å drite i alle andre, men at vi alltid vil feile, og alltid må gjenoppbygge, omsorgen for «den andre».

  dette vil fortsette til evig tid, uansett hvor mye venstresida tror de kan drive varig sosial ingeniørkunst på et dyr, som mennesket er, og alltid vil være.

 • AntiJihad Norge har den siste tiden hatt to glimrende artikler om hvorfor Kina handler som de gjør mot uigurene. Disse artiklene anbefaler jeg alle å lese. De finnes på http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/07/uighur-intifada-i-oslo.html og http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/07/kinesisk-intifada.html

 • Motstand

  Bra Heian! Disse uigurene er muslimsk pakk som føyer sig inn i rekken av uro fra muslimen enn hvor i helvete de holder til. JEG OPPFORDRER TIL STØTTE DEMONSTRASJON FOR KINA og mot disse muslimske . Mått kine KNUSE den muslimske pesten!

 • Motstand

  Jeg stiller meg undrende til Simonsens ståsted når han driver med støtte til disse urgurer og albanere. Begge kriminelt muslimsk avskum. Ikke vær naiv og støtt disse gruppene. Du kan ikke kritisere kina eller serbia som har fått nok av dette terroriserende muslimske fanskapet som har fått bolte seg uhemmet til noen sier stopp! Jeg er skuffet!

 • Ugle Sett

  Overalt i verden hvor det er muslimer er det bråk.
  Flere av fangene på Guantemano er muslimske uigerere.
  Kina setter hardt mot hardt her.

 • Jeg negynner å bli ganske lei av de rasistiske utbruddene til «Motstand». Skal man skrive om en konflikt må man i det minste ha litt saklig informasjon å bringe frem, og ikke bare lire av seg skjellsord. At alle urigurer er kriminelt pakk er jo helt uten dekning i virkeligheten. Jeg skulle gjerne se det dokumentert.
  Jeg synes dine innlegg er ganske ufyselige, men denne siden heter nå engang frie ytringer, så da får du heller lire av deg skjellsordene dine her. Saklige argumenter ville nok likevel hatt en bedre effekt på leserne.

  • Motstand

   glad at du reagerer simonsen.
   Jeg skulle til og si… dokumenter dine påstander!
   Men du skal slippe, ja jeg er rasist og jeg er stolt over det!!!! Je er meget rasebevist ikke midt imellom. Jeg sier det rett ut; Et land et folk! dra paraleller, jeg er ingen sosialist men renheklet nasjoanlist.
   Og ja urigurer er muslimer som du av en eller annen grunn ikke nevner… som er gjennomsnittlig langt mer kriminelle, parasitter, voldtektsmenn, drapsmenn, voldsaper, utnyttere, snuskere og annet svineri. INGEN KAN SAMMENLIKNE SEG MED DEN DRITTEN!
   Hva har jeg sagt galt jeg sier en GRUPPE er møkk, det betyr ikke at individene er det.. det bør du som kjenner injurieloven kunne utenat! he he.
   Ja til Norge som NORSK nasjon med NORDMENN, også Kina som KINESISK NASJON, og Israel som JØDISK NASJON uten mulimsk pakk! SERBIA som kristen SERBISK nasjon utenalbanermuslim møkk!

 • Jon Halvorsen

  Tyrkias statsminister Erdogan uttaler at hendelsene i Xinjiang er ‘en form for folkemord’.
  Erdogan og Tyrkia bør heller feie for egen dør før de uttaler seg slik. Fremdeles har Tyrkia ikke anerkjent sitt eget folkemord på Armenerne ved slutten av første verdenskrig. Hans utsagn i denne saken blir da bare usakelig.

 • arild

  «Fremdeles har Tyrkia ikke anerkjent sitt eget folkemord på Armenerne ved slutten av første verdenskrig»

  Heller ikke folkemordet på gresk-ortodokse..

  Heller ikke folkemordet mot kurdere..

 • Motstand

  Muslimsk matematikk

  Når dette skrives oppgis antall drepte under intifadaen i Xinjiang-provinsen i det vestlige Kina til 186. Dette har fått Reichkommisar Erdogan i Det okkuperte Bysants til å karakterisere det som har skjedd som et folkemord. Han påstår faktisk at han har ikke noe annet ord for det.

  Neivel.

  Men har ingen problemer med å finne andre ord for at hans muslimske forfedre myrdet ca 1.5 mill kristne armenere under første verdenskrig. Der er det tydeligvis så mange andre ord som brukes at både han og hans trosfeller blir rasende hvis noen våger å kalle det folkemord. I det muslimskokkuperte Bysants, også kjent som den illegitime terrorstaten Tyrkia, kan det faktisk være straffbart å kalle folkemordet på 1.5 armenere for nettopp det.

  Men når et drøyt hundretall av muslimske vandaler og voldsaper får det de ber om fra kinesisk politi og sikkerhetsstyrker har man ikke noe annet ord enn folkemord.

  Muslimsk matematikk er noe for seg selv.
  Muslimske demonstranter i det okkuperte Konstantinopel brenner et kinesisk flagg i protest mot at Kina forsvarer seg mot muslimsk vandalisme og terrorisme. De har tydeligvis ingen problemer med å vedkjenne seg at oppstanden i Xinjiang er en del av den globale jihad,

  http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/07/muslimsk-matematikk.html

 • Tommy

  Hvis Erdogan blir sitert korrekt på uttalelsene om folkemord så er mitt inntrykk at han ordlegger seg feil. Hva jeg har lest om situasjonen i Kina blir det korrekt å omtale kinesiske myndigheters politikk overfor uigurene som etnisk rensing, men ikke folkemord. Det finnes ikke forskjellige former for folkemord, slik Erdogan antyder. Folkemord er derimot en form for etnisk rensing der man utrydder en etnisk gruppe ved å myrde alle individene innenfor denne etniske gruppen. Kineserne bedriver en form for etnisk rensing overfor uigurene hvor de forsøker å gjøre dem i mindretall i sine egne områder ved å flytte inn han- kinesere, og assimilere uigurene inn i befolkningen av han-kinesere slik at den uigurske identiteten forsvinner over tid. Målet er ikke å drepe alle uigurer, men å kinesifisere dem slik at deres etterkommere vil bli å anse som han-kinesere en gang i fremtiden.

 • […] 10. juli 2009 · Skriv en kommentar Tusen takk til Jan Simonsen som bryr seg gjennom gjennom å blogge om andre menneskers lidelse, denne gang gjennom å orientere om uigurene som skal demonstrere foran Nobels fredssenter i morgen, lørdag. Se Simonens innlegg “Ny demonstrasjon til støtte for uigurene i Oslo lørdag“. […]