Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

FrP-topp: Folkeavstemning om EU om to år.

Hagesæter2Dersom vi etter valget til høsten får en regjeringen av Høyre og Fremskrittspartiet er det stor sannsynlighet for at det blir en folkeavstemning om norsk EU-medlemskap allerede om to år.

Høyre har programfestet norsk EU-medlemskap, og nå følger en av Fremskrittspartiets fremste politikere, stortingsrepresentant Germund Hagesæter, opp med et forslag om å arrangere en folkeavstemning samtidig med kommune- og fylkestingsvalget i 2011.

”Om to år skal vi ha kommune og fylkestingsvalg. Jeg synes det kan være naturlig å legge en folkeavstemning samme dag som det valget,” sier han til Bergens Tidende torsdag.  Andrekandidaten til Hordaland Fremskrittspartiet er en ivrig EU-tilhenger.

Det står ikke et ord for eller imot EU-medlemskap i Fremskrittspartiets program. Partiet har i alle år fryktet for å tape velgere med bakgrunn i det ene eller det andre standpunktet, og har derfor skjøvet velgerne foran seg ved å henvise til at vedtaket om medlemskap ikke skal avgjøres av politikere, men av velgerne.  En valgperiode gikk Fremskrittspartiet inn for slagordet: ”Ja til EU. Nei til Union”, men det skapte så mye interne problemer i partiet at det ble fjernet ved neste programbehandling. 

Stort sett har Fremskrittspartiets topp-politikere vært mer positive til EU-medlemskap enn partiets velgere, og Vidar Kleppe var i sin tid  den eneste i partiets stortingsgruppe som var imot at Norge tiltrådte EØS-avtalen.

Germund Hagesæter er i dag en sentral person i Fremskrittspartiets stortingsgruppe. Han har satt åtte år på Stortinget, og er plassert på en antatt sikker plass til sin tredje periode. Han er plassert i den prestisjetunge og viktige finanskomiteen, der han er avgiftspolitisk talsmann. Det er ikke sannsynlig at han ville tatt initiativ til en folkeavstemning om norsk medlemskap allerede i midten av den kommende stortingsperioden, uten at partiledelsen var informert.

Vidar Kleppe, som da han var stortingsrepresentant for FrP gikk imot at partiet skulle godta EØS-avtalen, sier at dette utspillet viser at det er livsfarlig å stemme på Fremskrittspartiet.

 ”Relativt unge liberalister har de siste årene fått en stadig større innflytelse i partiet. De vil dra Norge med i en union som beveger stadig klarere i retning av en europeisk superstat, som vil undertrykke vår selvstendig som en fri nasjon, og vår selvfølgelige selvbestemmelsesrett,” frykter Kleppe.  Han minner om at den tidligere EU-tilhengeren, professor Fridtjof Frank Gundersen, i sin siste bok om EU nettopp trekker den konklusjonen at EU beveger seg i retning av en statsdannelse.

TV2: Erna vil ha ny folkeavstemning

10 comments to FrP-topp: Folkeavstemning om EU om to år.

 • Ing/maar

  Dette viser nok ein gong at Frp er eit globaliseringsparti (som de har uttalt sjølv.) Sleke parti som vil endre grunnloven og vil legga Noreg i ein union røystar eg ikkje på. Noreg treng eit parti som satsar på Noreg som nasjon og det nasjonale som er norsk; kulturelt, religiøst og etnisk. Dei partia som sit på stortinget vil ha multikultur(frp vil ha kapitalistisk kultur)ingen vil satsa på kun på norsk kultur slik som Dansk Folkeparti.
  Dei alle vil svekka kristendommen som er til fordel for framnand religion som Islam. Alle paria er for innvandring(til og med frp) Ingen vil sette inn
  tiltak som repatriering for å reversera skaden som vil gjere at Nordmenn vil verte mindretal eige land. Ingen parti vil beholda stastborgarskapet som noko spesialt som kun tilkjem Nordmenn (slik det er i mange andre land) Alle stortingspartia vil vatna ut begrepet Nordmann med å kalla framand folkeslag det som har komme inn i landet. EIN SKAM- Det ein treng er ein REVULUSJON.

 • Kurt Guldvik

  Knus FRP,engang for alle!Måtte hele JA siden dra i helvete.

 • Kurt Guldvik

  Vi bør bruke tiden frem til et eventuelt EU valg,med og mane til økt nationalisme.

 • Kurt Guldvik

  ISLAND kommer kommer til og stemme nei!

 • Dette viser til fulle at Frp og Høyre sammen i regjering vil resultere i en ny avstemning om medlemskap i EU. Om dette blir en reell avstemning der folkets valg blir avgjørende, eller en rådgivende avstemning der en regjering bestående av Frp og Høyre ser bort fra et flertall som sier nei, gjenstår å se. Uansett er Frp på vei til å si ja til EU fordi de må ta hensyn til Høyre. Regjeringsmakt ser ut til å være langt viktigere enn folkets vilje for et regjeringskåt Frp. Vi vet hvor vi har Høyre, men vi vet aldri hvor vi har Frp når det gjelder EU. I nærmere 10 år nå har EU satt seg mål om en statsdannelse med to kammer, EU-hær og katolsk trosretning. Nå går diskusjonen høyt etter at Island (av økonomiske grunner)har besluttet å innlevere søknad om medlemskap. Ryker EØS etter dette, er det bare bra. Norge har ingen fordeler med å være med i EØS og Shengen. Det må være en grense hvor mange milliarder vi må betale for å selge fisk til EU-landene. Den rødgrønne regjeringen er for EU uansett hva SP og SV sier. Når de kommer sammen på kammeret er de enig og tro til «Soria Moria» faller. Hovedmålet for de rødgrønne i likhet med Frp er regjeringsmakt uansett virkemidler. Kun et sterkt Demokratene kan hindre at Norges Grunnlov blir avløst av EU’s grunnlov. Da sitter den norske befolkning igjen som tapere. Dette ser ikke ut til å bekymre de Stortingspolitikerne som idag breier seg på taburettene. Og dette er illevarslende signaler.

 • Sigurd

  Med FrP’s EU-ja så faller all islamiseringsnakk i grus.
  EU-medlemskap innebærer fullstendig fri innvandring av muslimer til Norge! EU-medlemskap er Island og Norges undergang som selvstendige suverene stater, og vi vil bli utslettet som land og folkeslag!

  Stem DEMOKRATENE til høsten, og få inn en motvekt til FrP!

 • Rockman

  Ok, hvis dette er tilfelle, melder jeg meg ut av Frp på timen…….

  F…, folket har talt…… NEI TIL DRITTEN…..

  F…, når skal det ta slutt, med å spørre oss om vi vil inn i den møkka unionen????

  La oss heller få folkeavstemmning på langt viktigere ting enn dette tullballet med EU….

  Til Mandag vil jeg ta en tlf., for å få dette bekreftet.

  Mvh. Rockman

  PS! Da begynner jeg heller å røyke mentolsigaretter….

 • Rockman

  Til Sigurd.

  Hehe,får man mentol uten filter da? Kanskje i form av rulletobakk?

  Mvh. Rockman

 • Anonym

  Demokratene har mye bra og jeg er ikke for EU og fri flyt via Schengen .Tror også jeg vil revurdere mitt partimedlemskap – Norge hadde sin nasjonalromantiske periode på midten av attenhundretallet – Jeg mener bestemt vi trenger en ny åndelig og nasjonal vekkelse – Det flerkulturelle hva er det ? Fortsatt er majoriteten etniske nordmenn og det akter jeg å forbli med samme grunnlov og statskirke , bortsett fra at kirken selv må velge sine biskoper som staten symbolsk må bifalle – la igjen Norge være mitt Norge med sitt særpreg – lov -og religion!