Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Økt vinningskriminalitet etter EU-utvidelsen

 eu_parlament3”Problemet med vinningskriminalitet foretatt av utlendinger har vært økende siden EU utvidet sine grenser,” fastslår konstituert politimester Leif Ole Topnes i Rogaland politidistrikt overfor Aftenposten.

Oslo politidistrikt alene har siden 4. mai pågrepet 180 utlendinger for vinningskriminalitet. Av disse er 121 rumenske statsborgere.

”Et klart resultat av den norske tilknytningen til EØS-avtalene og Schengen-avtalen,” mener Demokratenes leder, Vidar Kleppe.

I 2000 ble rumenske statsborgere siktet for 20 kriminelle forhold i Norge. I fjor var tallet over 700. Tilsvarende tall fra Kripos for polakker viser en økning fra litt over 125 til noe over 2400, antall siktede litauere steg fra 65 til ca 1150.

Det er naivt å tro at denne virksomheten ikke er godt organisert og en viktig del av et mobilt kriminelt nettverk, mener politiet.

Norge er tiknyttet Schengen-avtalen, en avtale som innebærer at personer kan reise uten pass, og uten personkontroll ved grensepasseringene, mellom medlemslandene. De fleste EU-medlemmene er også tilknyttet Schengen-avtalen.

I tillegg betyr EØS-avtalen at statsborgere i samtlige EU-land kan reise til Norge og bo her i lengre perioder omgangen mens de angivelig søker etter jobber.

Polakker og litauere kan reise til Norge uten å vise pass og bo her i lengre perioder, ettersom deres hjemland er tiknyttet både Schengen og EØS, mens de rumenske statsborgerne som kommer hit, de fleste med sigøynerbakgrunn, må vise pass. Med gyldig pass vil de imidlertid ikke ha noe problem med å slippe inn i Norge.

”Nå ser vi konsekvensene av liberaliseringen som disse to avtalene har ført med seg i form av økende problemer med vinningskriminalitet,” fastslår Vidar Kleppe. Han minner om at Demokratene er motstandere av disse avtalene, men at de dessverre har bred tverrpolitisk støtte. ”Også Fremskrittspartiet er eksempelvis tilhenger av både Schengen og EØS-avtalene,” sier han.

Vidar Kleppe brøt ut av Fremskrittspartiets gruppe på Stortinget den gangen EØS-avtalen ble vedtatt, og stemte imot. 

Dagbladet: Vil ha kontroll på Svinesund

Dagbladet: Vil stanse rumenerne på grensen

VG: Stadig flere østeuropeere innvolvert i straffesaker

8 comments to Økt vinningskriminalitet etter EU-utvidelsen

 • bin Laden

  Som vanlig, er det småfisk de på jakt etter stemmer hyler om.
  Det er stort å banke opp en uteligger som stjeler salat, jage tiggere og narkodistributører.

  Men snkk aldri om de virkelige tyver og kriminelle!

  Les «Sjokkdoktrinen» om økonomisk og militær terror vesten utfører over hele jordkloden.

  Anmeld Putin for tyveri av humanitærhjelp og hvitvasking av narkopenger, anmeld jødefascistiske regimet for bestialske krigsforbrytelser og Bush&Bleier-regime for terror og tortur

  eller HOLD KJEFT om rumenere.

 • Espen

  Alle disse problemene vi i dag opplever er en konstruert virkelighet, myndighetene var klar over fra dag 1 at det å blande ulike raser og kulturer helt ukritisk kom til å bli katastrofalt, dette har også vært agendaen fra dag en.

  den hvite mann er en trussel for den nye verdensorden.

 • Dan

  Ser at poden Bin Laden har et fjortis innlegg!

  Jeg er vel egentelig ikke for sensur, men denne type idiot eller fjortis innlegg kan bloggen
  «Frie Ytringer» godt klare seg uten. Det er min mening.

  «Frie Ytringer» kan jo opprette en idiot link og legge tullet der. Så kan de som ønsker og lese det klikke seg dit. Så kan vi andre 1x pr mnd stemme frem det største og mest idiotiske fjortis innlegg uansett sak.

  Kom igjen J.P.S.. 🙂

 • Jeg er enig Dan. Bin Ladens innlegg holder vanligvis et lavmål.

 • Max Manus

  Byrådsleder i Bergen Monica Mæland uttaler i media at vil godta påtrengende og organisert tigging.

  Byråden mener videre at det er mange som må tigge for å overleve i Norge ? Men vet ikke byråden om reglene at alle som har lovlig opphold i Norge mottar i ulike former støtte fra staten til livsopphold når dette er påkravet. Så tigging er i utgangspunktet unøvendigt i Norge. Men at ulike kommunale støtteordninger blir brukt til andre ting en vanlig livsopphold er en kjensgjerning blant mange narkomane – og ansatte på sosialkontorer.

  EU forlanger at Norge skal betale milliarder av kroner for EØS medlemskap ,og pålegger Norge regler og trygdeutgifter. Da er det merkelig at Romania ikke har same krav om en minstestander på sosiale støtteordninger som andre EU land, men at innbyggere der da må reise til andre EU/EØS land som Norge for å tigge til livsopphold.

  For det nye i bybildet menn og kvinner fra nye EU land i Øst, i hovedsak fra Romania bytter om å stå på sentrale plasser rundt om i Bergen sentrum og andre byer for å tigge er stadig økende. Det viser seg fra Oslo at bakmenn organiserer, truer og utnytter mennesker til dette. Og som tar sin del av utbyttet. Og byråden i Oslo har tatt sterk avstand fra at tigging skal være tillatt.

  Politiet i Oslo- området har også i senere tid avdekket kriminalitet av personer som organiserer tigging. Og det er påvist at pengesummer etter hundrevis av tyverier fra private og anleggsplasser rundt om i landet fra omreisende fra de nye EU landene i Øst- Europa blir overført til hjemlandet uten problemer, også er en del av det nettverket som bruker tigging som en del av sin virksomhet.

  Skal vi tillate at mennesker utnyttes, og at dette problemet får videreutvikle seg.

  Bergen, eller andre sentrale byer bør ikke være en arena for tigging, for Kirkens bymisjon , frelsesarmeen eller andre foreninger kan videreformidle pengegaver som hjelp og støtte dette til de grupper som har behov for det.

  Ellers vil flere benytte seg av tigging, og da er vi på lik linje med storbyer i India og Pakistan og andre land som ikke har et sosialt system som fanger opp fattige og trengende.

 • tone

  JEG BARE TENKER….

  MÅ ALLE NORSKER TVINGES TIL Å BO I OSLO FOR Å FÅ OPPLÆRING I HVA SOM SKJER NÅ SOM LØSGJENGERLOVEN ER FJERNET. ( AV DØRUM OG CO)? En ting er at vi har våre egne narkomaner som er de første til å hils på turister, og tilreisende mennesker.

  Den andre ting er flokken med østeuropeiske tiggere, «musikere» fra Øst-Europa noen meter lengre ned.

  Tenk, Lille Norge Er unik i Europa. Her er lovløse tilstander greit for overformynderiet: Les- «Rød/Grønn regjering». Tidene er å gjøre folk til statlige narkomane- metadon-avhengige. Men, er ikke det en annen sak. tone

 • Demokraten

  Drapsmenn og mordere: Dette er en riktig beskrivelse av dagens politikere som drar inn søppel til Norge som voldtar, raner og dreper oss.

  De selv sikrer seg bak livvakter og panzer-biler.

  Flytt Jens&Jonas til Oslo øst slik at de blir berika, da er det slutt på dem!

 • […] Sakset fra Frie-ytringer: ”Nå ser vi konsekvensene av liberaliseringen som disse to avtalene har ført med seg i form av økende problemer med vinningskriminalitet,” fastslår Vidar Kleppe. Han minner om at Demokratene er motstandere av disse avtalene, men at de dessverre har bred tverrpolitisk støtte. ”Også Fremskrittspartiet er eksempelvis tilhenger av både Schengen og EØS-avtalene,” sier han.” […]