Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

59 kirker i Irak ødelagt etter 2004

bagdad_kirkerEtter 2004 er 59 irakiske kirker ødelagt, melder Aaasyrian International News Agency. En egyptisk menneskerettighetsorganisasjon har sendt brev til den arabiske liga og flere kirkeorganisasjoner for å gjøre oppmerksom på problemene for de kristne i landet.

”Den Egyptiske Unionen for menneskerettigheter” fordømmer angrepene på irakiske kristne i landsbyen Al Hamdaniyha og i Mosul, og påpeker at deres kirker og eiendommer angripes, deres liv settes i fare, og at de kristne forhindres fra å praktisere deres tro,” står det i brevet.

12.juli ble syv kirker bombet i Bagdad, fire personer ble drept og 18 skadet. 9 januar i fjor ble to kirker i det sentrale og nordlige Kirkuk ødelagt, og tre personer skadet, og 6. Januar i fjor ble syv kirker i Mosul bombet.

De assyriske kristne i Irak ble forfulgt under Saddam Husseins regime, og er fortsatt forfulgt.  Assyrian International News Agency har laget en rapport om forholdene for de kristen i Irak der det går frem at 317 assyriske kristne ble drept mellom 1995 og 2008. Drapene på kristen har økt i årene etter den amerikanskledede invasjonen i 2003. Gjennomsnittlig er det myrdet 75 kristne i Irak årlig etter 2003.

De fleste drapene fant sted i de nordlige og midtre delen av landet.  Både kurdere, sunnimuslimer, sjiamuslimer og al-Qaeda har stått bak mord på assyrere de siste årene, fremgår det av rapporten.

I november 2008 sendte den muslimske gruppen Ansar al-Islam, som tidligere ble ledet av mulla Krekar, et brev til en kristen biskop med en “siste advarsel” til alle kristne om å forlate Irak. Hvis ikke ville de bli massakrert.

77 comments to 59 kirker i Irak ødelagt etter 2004

  • Jon

    Bin laden, du er bare patetisk. jødehater uten grenser. Du burde spørre deg selv om HVOR bra livet ditt ble uten en jøde på jorden. Sannheten er vel at du aldri har møtt en og at det vil utgjøre null forskjell. Tror du virkelig at ditt miserable liv ville blitt bedre uten jøder? Jødedommen er en religion, ikke en massiv gruppe som «styrer verden». Bruke det lille du har av hjernekapasitet og tenk for en gangs skyld selv. Kanskje du finner at feilen i livet ditt er en helt annen plass.

  • ToreE

    Mulla Krekar. Selve beviset på norsk unnfallenhet, naivitet, sannhetsfordrivelse, og sosialdemokratiets
    hjelpeløshet når det gjelder.