Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Grov politisk motivert vold mot svensk politiker

kinnunenSverigedemokratenes politikere er truet av grov vold fra sine politiske motstandere.  På den svenske nasjonaldagen i begynnelsen av juni ble partiets pressetalsmann og hans samboer angrepet av flere ungdommer, enkelt av dem maskert, som blant annet sparket ned samboeren og sparket henne mens hun lå på bakken.

I forrige uke ble tre kvinner dømt for volden mot pressesekretær Martin Kinnunens samboer. De ble dømt for grov mishandling av Søndertørns Tungrett, som også mener at Martin Kinnunens ble utsatt for vold, men ikke at det var bevist at de tre kvinnene mishandlet ham.

Nedsparkingen av samboeren til Sverigedemokratenes pressesekretær ble fanget opp av overvåkingskameraer, og dermed bevist.

Ifølge retten var det ingen tvil om at det lå et politisk motiv bak forbrytelsen. Også Kinnunens samboer har tidigere vært aktiv i Sverigedemokratene, melder Nyhetskanalen.se. 

”Det verste er egentlig ikke volden som sådan. Hadde det vært en vanlig ungdomsgjeng som ranet oss for mobiltelefonene hadde man visst at det bare var en tilfeldighet. Men her er det annerledes, for det var noen som kjente meg igjen,” sier Martin Kinnunen.

Etter mishandlingen har Kinnunen ikke kunnet arbeide og paret har tatt en dag om gangen, skriver Nyhetskanalen.se. Noe normalt liv har de ikke lenger. ”Min samboer har ikke forlatt boligen selv en eneste gang og i prinsippet vært hjemme hver eneste dag, døgnet rundt, av frykt,” sier han.

Det er ikke første gangen han selv er blitt mishandlet i løpet av sine år som aktiv i Sverigedemokratene, som ligger an til å bli representert i nasjonalforsamlingen dersom det hadde vært valg i dag, men en oppslutning på rundt 4 prosent.

”Det finns et latent hat mot meg og andre i partiet,” sier han.

4 comments to Grov politisk motivert vold mot svensk politiker

  • Christen Krogvig

    Det ser ut til at Sverige trenger en ytringsfrihetsforening mer enn Norge…

  • Espen Franck-Nielsen

    Nå skal man ikke en gang få ha politisk ukorrekte meninger, uten fare for eget liv og helse. Hvor skal dette ende?
    Dette må vi ikke tolerere! At noen mennesker har andre meninger enn en selv, er noe man værsågod må finne seg i. Punktum.
    Straffene for vold, hvert fall av denne typen, må skjerpes radikalt. Tving gjerningspersonene til å betale en skikkelig feit erstatning til sine ofre.

    • Demokraten

      Vidar Kleppe: Jeg så Vidar bli slått, kastet egg og spyttet på av den statssanksjonerte Stürm Abteilung fra Blitz/Tjen-folket/SoS-Rasisme samtidig som Carssten O. Five, Inge Lønning betraktet sitt skaperverk. Politiet var så vennlige at de så en annen vei.

      Dette er Norge, trenger ikke dra til Sverige for å finne politisk forfølgelse og vold.

  • Demokraten

    Jonathan Friedman har beskrevet Sverige som totalitært. Volden mot SD er fremmet av av de øvrige partiene og ønsket slik norske politikere bestkyttet Blizt til å bedrive politisk terror og vold.

    De virkelige kriminelle er Mona Sahlin, Pæran Gjørsån, Bildt, Kommunisten Palme, etc.

    Stornazisten Adolf Eichman og arkitekten bak Auschwitz blir en smågutt å regne i folkemord i forhold til dagens politikerne