Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Pakistan arresterer politiker, mistenkt for drapet på polsk ingeniør

piotrPakistan har arrestert et tidligere parlamentsmedlem mistenkt for å ha vært innblandet I drapet på den polske ingeniøren Piotr Stanczak, som ble halshogd av Taliban I februar, skriver telegrambyrået Reuters.

Den arresterte pakistanske politikeren, shah Abdul Aziz er en muslimsk prest og advokat fra et islamistisk parti. Han ble arrestert etter at hovedmistenkte bak drapet, Attaullah Khan, fortalte pakistansk politi at han fikk ordre om drapet fra Aziz.

Stanczak ble kidnappet i september i fjor da han besøkte en bedrift nær byen Attock, ca 66 km vest for Pakistans hovedstad, Islamabad.

Den arresterte pakistanske politikeren skal ha tette bånd til militante grupper. Ifølge Reuters innrømmes det også av hans nærmeste familie, men de hevder at han bruker disse forbindelsene til å hjelpe den pakistanske regjeringen i arbeidet med å få frigitt kidnappede personer.

I begynnelsen av juli gjenga flere aviser, deriblant Hindustan Times, en historie fra en frigitt fange, den britiske statsborgeren Mohammad Amir, som fortalte om henrettelsen av polakken. Han fortalte at polakken ble tilbudt livet dersom han konverterte til islam, men at han avslo tilbudet. Deretter falt sverdet.

I etterkant skal de muslimske drapsmennene ha snakket om den polske ingeniøren med stor respekt, fordi han stod fast ved sin religion, men det er kanskje ikke til noen stor trøst for hans familie.

Piotr Stanczak mordere sendte i begynnelsen av februar ut en grusom video som viser halshoggingen, og legger skylden på den pakistanske regjeringen som ikke ville oppfylle kidnappernes krav.

Taliban ville blant annet ha en fangeutveksling og ønsket at Pakistan skulle sette fri Ahmed Omar Saeed Sheikh, en britisk-pakistaner som er dømt til døden av en pakistansk rett for drapet på den amerikanske journalisten Daniel Pearl. Det aksepterte ikke den pakistanske regjeringen.

Dagbladet: Nigeriansk Taliban

Kommentarer er skrudd av.