Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Egypt stiller terrorister for spesialdomstol

Hezbollah er aktive i Egypt

Hezbollah er aktive i Egypt

Søndag bestemte den egyptiske statsadvokaten Abdel Majuid Mahmoud at 26 mistenkte terrorister ska stilles for en statlig sikkerhetsdomstol som skal opprettes for anledningen. De er anklaget for å være rekruttert av den iranskstøttede libanesiske gruppen Hezbollah for å utføre terrorangrep i Egypt, skriver Gulf News.

De arresterte, to libanesere, fire palestinere, en sudaner og 18 egyptere, er ankaget for spionasje for en fremmed organisasjon, og for terrorplanlegging, ifølge en pressemelding fra statsadvokatens kontor, skriver Gulf News.

En av de mistenkte skal ha krysset grensen mellom Egypt og Gazastripen for å motta instrukser fra palestinske terorrister, uttalte den egyptiske innenriksministeren da de ble arrestert.

Også i april bekreftet egyptiske myndigheter at de hadde arrestert flere arabere mistenkt for å være rekruttert av Hezbollah og for å ha hatt planer om angrep mot turistmål og mot skipsfarten gjennom Suezkanalen.

Avsløringen av terrorgruppene har skapt ondt blod mellom Egypt og Hezbollahs politiske ledere i London, og ført til et opptrapping av etterretningssamarbeidet mellom Israel og Egypt.

I april rettet den egyptiske statssjefen Hosni Mubarak rettet et kraftig angrep mot Iran, og Irans støttespiller i Libanon, Hezbollah, og truet med at de vil bli rammet av Egypts vrede dersom de fortsetter å undergrave den indre sikkerheten i Egypt. Han lovet å bruke alle midler for å motarbeide eventuelle forsøk fra Iran på å undergrave den politiske stabiliteten i Midt-Østen.

Egypt har i mange år slitt med en Hamas-liknende bevegelse, Muslimsk Broderskap, innenfor egne grenser, og frykter at muslimske fundamentalister skal få økt innflytelse ved hjelp av støtte fra Hamas på Gazastripen, og Hezbollah i Libanon.

Det er også grunnen til at egyptiske myndigheter bistår Israel i arbeidet med å stenge grensetunnelene mellom Egypt og Gaza, noe de ofte mislykkes med på grunn av den utstrakte korrupsjonen.

Samtidig er Egypt redd for Irans innflytelse og undergravingsvirksomhet
I april var sjefen for den egyptiske etterretningstjenesten, Omar Sueiman, i Jerusalem og hadde flere møter med israelske regjeringsmedlemmer, inkludert statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Avigdor Lieberman. De var enige om at begge land hadde interesse av å styrke samarbeidet mot Iran.

Hezbollah-leder Hassan Nasrallah innrømmet nylig i et TV-program at hans organisasjon hadde smuglet våpen til Hamas gjennom egyptisk territorium, men benektet at Hezbollah stod bak de avslørte terrorplanene. Egypt overveier likevel å ta kontakt med Interpol for å begjære Hizbollah-lederen arrestert og stilt for retten for terrorhandlinger. (Kilde: Dick Haas, Nyhetsbrev fra Israel)

7 comments to Egypt stiller terrorister for spesialdomstol

 • Egypt kan vel knapt kalles et demokrati, og spesialdomstoler er aldri noen god løsning…

  • bin Laden

   Ingen land med påsatt av jødenes bastion (United Stupids) marionettregime er noen demokrati, det er totalitarregimer med terror som undertrykkings-system mot sine egne innbyggere. Alle vet det.

   Simonsen lister nøye jødefascistenes navn muslimer har angivelig «planlagt å eliminere».
   Hvem var det som innrømmet at han skulle tilstå alt under tortur, unntatt Jesus-drap fordi han ikke var født da?

   Hvorfor fører du ikke liste over drepte og fengslede palestinske folkevalgte ledere, Simonsen?

   Jødemordere har allerede begått drap, men går fri og du tier om det.
   Har du samme motiver som yankees politi og korrupte byråkrater som gjør det mulig å rundstjele United Stupids og europeiske kongefamilier for jøder Madoff og rabbiner-sønn som ble avslørt da han prøvde å svindle til seg over 200 millioner og skiftet side og infiltrerte jødiske menigheter?
   Som FBI-informant skaffet han avgjørende bevis for at fem rabbinere har hvitvasket opptil 20 millioner kroner gjennom menighetene i en stor korrupsjonssak hvor 44 jøder er siktet.

   LES OGSÅ: Topp-politikere og religiøse ledere tatt for korrupsjon
   LES OGSÅ: – Handlet med menneskedeler

   Miljøet beskrives som sammensveiset og delvis lukket.
   Flere lokalpolitikere og ordførere er blant de 44 siktede.
   Svindelsaken mot Solomon Dwek er blitt utsatt en rekke ganger – trolig fordi han har spilt på lag med politiet.

   http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=564635

 • Denne jøden som prøvde å svindle til seg penger, og hans medhjelpere, ble ikke de arrestert da? Av amerikansk politi? Som du mener er korrupt? Og: Hadde forbrytelsen noen sammenheng med at han var jøde?

 • Rockman

  Til bin Laden.

  Hva mener du med dine ord «United Stupids»?

  Mvh. Rockman

  • Ugle Sett

   Han snakker også om ,, ruseland,,.
   Litt artig når man tenker på landets høye forbruk av alkohol.
   Russerne drikker som kjent vodka til frokost.
   Mye tyder på at den godeste bin har et streif av humoristisk sans.
   Kanskje han sitter sammen med TJ og drikker rusbrus?

   God natt til deg Rockman fra Ugle Sett

 • Jeg lurer også på hva bin laden mener. Er kanskje greit hvis man holder seg saklig.Kommentarene virker litt mer troverdig.

 • O'rly?

  bin Laden er stand-up komiker og elsker å bruke ord som United Stupids, Micro$oft etc. Dette for å vise sine enorme toleranse for andre mennesker, og fordi det gjør postene hans enda morsommere å lese 😆