Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bare 33 % ikke-vestlige innvandrere i lønnet arbeid

grønlandEn rapport fra Statistisk sentralbyrå avslører at 50 prosent av befolkningen arbeider for inntekten. For innvandrere er andelen 42 prosent, og blant ikke-vestlige innvandrere er det bare 33 prosent som er i lønnet arbeid, skriver Aftenposten.

De siste årene har det vært kraftig vekst i antall asylsøkere. Mange av disse har lite utdannelse, og er derfor mindre attraktive på arbeidsmarkedet. Siden 2000 har det kommet svært mange arbeidsinnvandrere fra EU/EØS til Norge, skriver avisen.

Seniorforsker Knut Røed fra Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning gjennomførte for tre år siden et studie om yrkesaktivitet og trygd for tidlige arbeidsinnvandrere i Norge. Denne analysen avslørte at mange innvandrere får mer i trygd enn nordmenn fordi de i mange tilfeller har mange barn og hjemmeværende ektefelle.

”For en velferdsstat som Norge er det problematisk å hente inn arbeidsinnvandrere til lavtlønnede og utstabile jobber. Det kan dekke et arbeidskraftbehov på kort sikt, men på lang sikt kan det resultere i at vi rekrutterer velferdsmigranter fremfor arbeidsmigranter,” sier Røed til Aftenposten.

Han mener at det for noen innvandringer lønner seg å gå på uføretrygd fremfor å arbeide, og sier det er vanskelig å forsvare moralsk sett.

Demokratenes leder, Vidar Kleppe, er ikke overrasket.  ”Det dokumenterer hvorfor Demokratenes politikk er riktig,” sier han. ”Vi må skjepe inn asylpolitikken og dessuten må Norge ut av EØS-avtalen. Vi kan i stedet innføre en ordning der utenlandske leiearbeidere kan brukes dersom det ikke er mulig å oppdrive norsk arbeidskraft. Forutsetningen da må være at de flytter tilbake til hjemlandene den dagen arbeidsoppdraget opphører, ” mener han.

VG: Sjokktall om innvandrere på trygd

TV2: Halve Norge lever på trygd

26 comments to Bare 33 % ikke-vestlige innvandrere i lønnet arbeid

 • arild

  Det som er så grotesk med denne «statistikken», er at den lager en klump av mennesker som ikke har noe med hverandre å gjøre!

  Vi VET at tamiler, hinduer, kinesere og vietnamesere har den samme/høyere grad av yrkesintegrasjon som majoritetsbefolkningen.

  Men disse blir slått sammen med MUSLIMENE, som er de som gjør tallet så lavt.

  Dette er den typiske måten SSB tilslører den REELLE situasjonen i dette landet på.

  3. generasjons muslimer, som er høyfrekvente kriminelle og trygdemottakere de også, blir selvfølgelig regnet som «nordmenn» i SSBs statistikker, som medfører en ytterligere tilsløring av situasjonen.

  • bin Laden

   Jøde Håkon Lie dro andre jøder opp i beslutningstaker-posisjoner i hele sitt altfor lange liv, helt i samsvar med sions protokollers påbud til jøder om å yte hverandre proteksjonisme.

   For muslimer gjelder det stikk motsatte – de diskrimineres på det frekkeste på arbeidsmarkedet, det Håkon Hanssen på Broilerhuset har erklart helt åpent.

   Dine jødiske øyne ser ikke sannhet ang. hinduer oh kinesere heller.
   Hinduer med pedagogisk universitetsutdannelse jobber som assistenter på SFO, litauere med universitetsutdannelse skraper laks og russere vasker gulv på NAV etter overlege-jobber i ruseland.

   Diskriminering og undertrykkelse gjelder ikke kun dine «gudsutvalgte» som ble sikret stillinger i all evighet av Håkon Lie.

   Til Simonsen: Du skrev at arrestasjon på jødisk svindler Madoff er bevis på at politi i Vesten ikke er så korrupt likevel. Hans arrestasjon skyldes nok noe annet, nemlig at blant de fornærmede var europeiske kongefamilier og andre jøder som ønsket ham brenne i helvete.

   LES OGSÅ: http://www.aftenbladet.no/innenriks/politikk/1058262/Ingen_registrerer_selvmord_paa_norske_asylmottak.html

 • Kyrre

  På 80-tallet fikk vi jo vite at innvadringen var like lønnsom som oljen. Hvordan henger dette sammmen? Ingen kan vel være så simple at de lyver om konsekvensene av innvandringspolitikken?

 • Det er merkelig at dette kommer som en stor overaskelse.
  En vanelig mann har forstått at dette har vært realiteten i mange år og at ikke vestlige innvandrere kommer hit for å få ett sugerør ned i den norske statskassen, uten å gjøre noe annet enn å melde seg som asylsøker.
  Norske kommuner er på kjøperen og hamstrer boliger.
  Eldre mennesker blir skviset ut av sine leide leiligheter
  under påskudd av husleieøkning. Disse blir stuet inn på hybelhus sammen med sosialklienter. Inn i deres fraflyttede leiligheter kommer innvandrerene med en drøss av unger. Hvem betaler husleia? Kommunen. Og i tillegg betaler de barnetrygd, sosaltrygd/uføretrygd, etc,etc. Hvorfor skal vi akseptere at det kommer en
  bølge av spekulative innvandrere og ødelegger vårt trygdesystem?

  • Så rett

   Så rett, så rett.. ALLE jeg kjenner mener det samme..men ingen tør si det… På tide at Norge tar ett skikkelig oppgjør med dette før det går helt på trynet..

  • bin Laden

   Vet du at vestlige bander kommer til ikke-vestlige land med olje-sugerør, øks til regnskog-hogging, spader til gullgraving?

   Vet du at de teppebomber ikke-vestlige byer og landsbygder og jevner deres boliger med jord?

   Vet du hvor mange av dem mister sine forsørgere og får lemlestede, pleietrengende familiemedlemmer?

   Husker du at det er DU SOM SENDER DINE LEIEMORDERE på menneskesafari i Afghanistan?
   DU SENDER DINE FORBANNETE F-16 og fratar afghanere en sjanse å så og høste på sin egen jord, unntatt narkoproduksjon dine forbannete leiemordere beskytter.

   De trenger ikke din narko, de trenger brød.
   – Hjelp dine leiemordere hjem,
   – Utbetal erstatninger til de fornærmede,
   – Bygg igjen det du har ruinert
   og la dem være i FRED.

 • eilifx

  jaa, hvorfor skal vi ta lønnet arbeid når vi får flere hundre tusen i stønad av Halvorsen og hennes sosionomarme og jobbe svart så mye vi vil?
  Eneste problemet vi har er regjeringens motvilje mot kontantstøtte. Den utgjør jo mange årslønner for oss og bidrar til at vi kan produsere så mange barn som mulig så vi får majoritet ved valg innen få år. Men da behøver vi ikke våre sosialistiske hjelpere lenger. HE HE

 • kenna

  Problemet er ikke innvandrerne men den rød grønne regeringa.

 • svart, gult og resten

  Norge er ikke lenger «normenn», og det maa folk forstaa.
  Men det er saa mange inpaaslitne folk som aldri vil akseptere invadere. og det er synd. for det er ikke alle som faar stønad, men jobber like hard som alle andre. saa slutt aa diskriminer, prOv heler aa hjelpe de med aa faa seg en jobb og en fremtid

 • eilifx

  HÅPER RØDGRØNN FÅR 8 ÅR TIL DA ER VI INNVANDRERE SNART I FLERTALL OG OG VI OVERTAR RØA OG HOLMENKOLLEN SÅ KAN URNORMENN BO PÅ GRØNLAND, HOLMLIA OG FURUSET.
  STEM PÅ HALVORSEN!!!!!!!

 • Anonym

  Velderdsstaten: Politikerne og liberalistene har hele tiden hevdet at Norge trenger all den innvandringen de kan få for å redde velferdsstaten.

  Ingen økonomiskteori eller erfaring tilsier dette, men dette er en ren skjær løgn.

  For å holde på løgnen prøver poliutikerne så godt som mulig med poltisk forfølgelse og undertrykkelse av de som sier i fra.

  Det er ikke bare lav yrkesdeltagelse og lavt verdiskapende arbeide på de resterende som ødelegger velferden. Innvandring kan i beste tilfelle sammenliknes med å trykke opp penger for å bli rikere. Pengene inflateres, det gjør også lønnsinntektene.

  Det vi vet om innvandring er at det sakper mange jobber for asylmafian, UDI, politiet, fengselsvesenet, NAV, etc.

  Dette er bare utgifter for oss andre. Vi blir økonomisk plyndret på en slik måte som ikke en gang koloniene ble plyndret – Vi er de virkelige slavene.

 • Det som skjer nå er at etniske nordmenn tynes, de må slite for det stilles krav til dem og de ønsker å redde sin alderspensjon.

  Samtidig ser enkelte innvandrere det som sin allah-gitte rett at «vantro» nordmenn skal jobbe for dem mens de ikke bidrar til fellesskapet (men gjør mest mulig for å endre samfunnet mot deres mål: islamisering).

  Har flere blogginnlegg om saken, men anbefaler dette:
  Flere koner og barn på skattebetalernes regning – flerkoneri er lovlig i Norge for utlendinger, nordmenn blir straffet for det samme.

  Samfunnslimet er i ferd med å forsvinne, vi er ikke så lik lengre, vi arbeider ikke mot samme mål, det er altså en stor gruppe utlendinger hvor 70 % er storforbrukere av velferdsgoder (sosialhjelp, trygd, mm).

  Får dette fortsette er det bare et spørsmål om tid før velferdsstaten kollapser og tusenvis av nordmenn har tapt sin pensjonsoppsparing og bidrag til velferdsgodene. NHO advarte mot dette for flere år siden, politikerne kjenner til det, likevel får det fortsette (en ønsket utvikling).

  Vil velgerne sette en stopper for den samfunnsnedbrytende politikken som føres? Vil velgerne stemme nytt og redde det som er igjen?

 • Persia

  Dere tør jo ikke å si noe høyt! Hva med en skikkelig demonstrasjon foran stortinget med steiner og brannbomber??!! Dere er jo patetiske!! For at regjeringen skal høre på dere så må dere sette ned foten og REAGERE!! Alt dere tør å gjøre er å syte på slike forumer,men det her blir det ikke noe reaksjon av! Det er på tide at dere viser hva dere mener om regjeringen deres! Jeg er selv driiiiiiit lei disse snylterene som nyter godt av skattepengene våre! Og det gjelder selvsagt ALLE! Invandrere og etniske normenn! Det er MANGE Norsk-invandrere som støtter dere,men dere må ta det første skrittet! SLUTT Å SYT!! REAGER!!!!

  • Anonym

   Du skjønner det Persia, vi nordmenn har det siste hundreårene vert fredelige og metoder som steining, voldtekt og annen fornedrelse holder vi oss for gode for. det burde dere gjøre også når dere fikk lov å komme inn i landet.

  • Oluf Le Bedouin

   He He He Persia… “khosomadid” !!

   Skal vi sende en busslast med “Basijier” opp til deg får å vise hvordan demonstrasjoner ikke virker.

   Det finnes sikkert tusenvis av gode innvandrere som er både produktive og gode Nordmenn, men de er ikke problemet.

   Problemet er de ubrukelige snylterne som ikke har noe i Norge å gjøre.

 • arild

  «steiner og brannbomber??!!»

  Du verden!

  Kanskje litt mord og voldtekter vil gi enda bedre resultater?

 • Drine

  persia, jeg bli glad hvis dere støtter oss og prøver å bli en del av det norske samfunnet. Men teiping av miner rundt livet og molotvs er ikke helt vår stil. Vold løser ingenting.

 • mats t

  Jeg er vel det de fleste sosialistsvin ville kalle en rasist, jeg har sett meg lut lei på all drit vi er nødt å ta imot grunnet en skakkjørt innvandringspolitikk.

  Jeg må si meg helt enig med hva persia skriver over her, nordmenn er et puslete og feigt folkeslag,jeg ser at dere prøver å bortforklare dette med «fredelig folkeslag» etc ,dette blir helt feil.

  Nordmannen sitter hjemme i stua si og klager på alt,men å sette ned foten skjer aldri.

  Nissenordmannen stemmer gjerne på en rød-grønn regjering i fire år til så han kan bli rævkjørt på ny.

  Nordmannen har kanskje en datter som er sammen med en av disse ike vestlige. Etter en liten stund når ting går som det pleier og datteren blir banket gul og blå, hva gjør puslepappaen fra Norge? Han gjemmer seg hjemme i huset sitt, redd!
  En annen far hadde hentet jaktrifla si og hjulpet dattera si som en far burde!

  Skammelige landsmenn, dette fortjener dere selv. Sett ned foten og hvis hva dere er!

 • Utlending

  Da jeg kom til Norge, fikk jeg beskjed om at jeg kunne få meg vaskejobb, men ikke noe annet enn det. Hadde jobbet i mange forskjellige «internasjonale» jobber før…dvs. USA, Italia, osv….så det kom som en overraskelse (for å si det på en snill måte) at ingen ville gi meg jobb. Folk spurte meg om jeg var for arrogant til å ta en vaskejobb…om jeg mente at jeg var «bedre» enn andre bare fordi jeg hadde jobbet i en ledende posisjon før. Svaret er et klart NEI. Jeg følte meg ikke bedre enn andre. Men spørsmålet er: Hvilken nordmann som gifter seg med ei jente i utlandet og flytter dit har lyst til å jobbe som vaskehjelp? Dere ser? Det samme gjelder for noen utlendinger som flytter hit.

 • Rockman

  Til einar einarsen.

  Og på toppen av det. Hever noen av dem trygda til et fam. medl.som har daua for flere år siden.

  Mvh. Rockman

 • Persia

  Takk til Mats T! Det er akkurat hva jeg mener om normenn! Slutt med å late som hvor fredlige dere er for det er vel heller at dere ikke tør å gjøre noe! Jeg har jo hørt hvordan dere snakker sammen på arbeidet! Mye «guts» som kommer ut av skjefte deres når dere er samlet i små grupper,men når det kommer til stykket så er dere plutselig «så fredlige»! Mange av disse såkalte «pakkene» dere har i Norge er folk som gjerne har hatt et hardt fortid og som trenger litt hardere reaksjoner enn «fy fy» for å forandre seg! Vis dere skal leke snille og fredlige så kan dere for faen slutte å syte om f.eks «snik islamisering», «vold», «snylting på staten» osv! Takket være invandring politikken deres og at dere er så «fredlige» så vil Norge bare bli verre å verre!

 • utvdr.

  Det er helt opplagt at om en skal kunne yte noe for sitt samfunn må en settes til ting en kan best , også gjeldende for innvandrere selvsagt.
  At en innvandrer med god utdannellse settes til en «vaskejobb» er uhørt , da en bør nytte det som bor i den enkelte person best mulig -til samfunnets beste.

  Og til di som ikke klarer tilpasse seg ordentlig , da bør returen bestilles , dog uten nav’s assistanse.

  Alt annet blir feil , norge er nemlig for lite til å fungere som sosialkontor for hele verden.

 • arild

  «Det er helt opplagt at om en skal kunne yte noe for sitt samfunn må en settes til ting en kan best »

  Feil.

  Man får ta seg det arbeid andre er villig til å gi deg.

  Man er ikke «undertrykt» hvis man ikke får brukt utdannelsen sin i yrkeslivet.

 • utvdr.

  Jeg snakker ikke om å bli «undertrykt» men er av den mening at en bilmekaniker bør arbeide ved et bilverksted og en lege ved/tilsluttet et sykehus , vi har et gammelt ordtak som heter «skomaker bli ved din lest» og jeg kan ikke se noe galt i det ortaket også bør være gjeldende for våre nye landsmenn.

  Det mange frykter er egentlig konkurrannse og det bor generelt for mye fremmedfrykt i endel nordmenn.
  Konkurannse er bare bra og til di som frykter andre folkeslag , reis litt mer.

  Jeg snakker i dette innlegg om den del av innvandrere som er villige til å tilpasse seg , den andre delen burde jo egentlig aldri vert her.

 • SkoleJenter

  dette var flott, takk for hjelpen!