Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Frykter svineinfluensaen drar oppmerksomheten vekk fra valget

olaf6Siste vinter døde over 1000 dansker av helt allminnelige influensaformer, ifølge det danske Ekstra bladet.  De ble ikke fulgt med argusøyne av mediene. Det var ingen dramatiske beskrivelser av hvert enkelt tilfelle.

En av våre faste lesere, Olaf E. Roalkvam, som er sekretær for Demokratenes senioravdeling, frykter at mediestyret rundt svineinfluensaen vil drar oppmerksomheten vekk fra de politiske sakene fremover mot valget. Det mener han den rødgrønne regjeringen vil tjene på.

Han har sendt oss dette innlegget:

Temaet er svineinfluensa og Stortingsvalg.

Hva er det som gjør at disse to kan sammenflettes til andre ord så som;  manipulasjon, tåkelegging etc?

Bakgrunnen for denne artikkelen er den plutselige gassen i bånn mentaliteten i mediene der svineinfluensaen igjen er førstesidestoff. Vi blir fortalt av landets helsetilsyn at smitten vil være på topp i september. Og da er det en bjelle som ringer advarende inne i mitt hode. Hva skjer i september i dette landet?

Du gjettet riktig hvis du sier Stortingsvalg!

Hvem vil tjene på at fokuset blir tatt bort fra de politiske saker og over på svineinfluensaen?

I første rekke er det de rødgrønne anført av AP som vil tjene på dette ettersom de sitter med regjeringsmakten og gjerne vil fjerne folks oppmerksomhet på alle valgløfter som de har brutt i innenevnte periode. Kan de få mediene fokusert på noe annet, tjener de på dette for hver dag mediene er opptatt av svineinfluensaen.

Ved å sette landets helsetilsyn(statlige sådanne) i sving med å spre frykt i befolkningen ved å krisemaksimere det som andre autoriteter mener ikke er noe annet enn en vanlig influensa, oppnår de å fjerne fokuset på sine egne tabber i den fireårige perioden de har sittet med regjeringsmakt og flertall i Stortinget.

Mediene er ikke i utgangspunktet mer opptatt av svineinfluensaen enn politiske saker i disse tider. Allikevel blåser de opp denne smittefaren som om svartedauen sto og banket på dørene i norske hjem. For dem er det opplagstall for papiravisene, antall klikk på nettsidene og seertall for TV kanalene som teller. Intet selger mer enn frykt, og denne gang er det svineinfluensaen som er saken. Vi kan godt si at regjeringen har velsignet dette emnet.

Journalistene her i landet ser ut til å akseptere dette. Kanskje ikke fordi de ønsker det, men fordi redaktørene og eierne ser kroner i kassen for hver dag som går i form av annonseinntekter som gjerne kommer i kjølvannet av frykt. Og spesielt regjeringen jubler sikkert for hver dag som mediene holder på med andre ting enn å sette et kritisk spørretegn på en feilslått politikk av de rødgrønne kumpanene.

Alle andre partier er selvsagt skadelidende under dette. De kommer ikke til med sitt budskap uten gjennom å betale for det. Og de færreste har penger nok til å konkurrere med frykt. Nå gjenstår det å se om denne frykten går ut over planlagte folkemøter etc. i forkant av valget. Å samle folk i større sammenhenger kan komme til å bli anbefalt som utrygt.

 Hvis dette skjer, er det stor grunn til å spørre seg selv om det hele er regjeringsstyrt?

Dagbladet: Nye tilfeller på Norway Cup

Dagbladet: Smitten har startet for fullt

Dagbladet: 1,4 mill. kan bli syke

VG: Nye tilfeller på Norway Cup

VG: Kan smitte 300 000

VG: Konsert kan være smittebombe

VG: Tror færre blir smittet samtidig

VG: Du kan få svineinfluensa flere ganger

VG: Smittet jent kom fra 4H-leir

Dagbladet: Sprenger legekapasiteten

4 comments to Frykter svineinfluensaen drar oppmerksomheten vekk fra valget

 • eirik

  dette var skremmende å lese.
  når ble et totalt uinteressant norsk valg, med kjiipe-jens, tragiske erna og grusomme siv viktigere enn en potensiell katastrofe?
  vi har faktisk viktigere ting å bry oss med enn svininfluensaen også, nemlig hvem satte den ut? for den er nemlig konstruert. dette har jeg fra sikre kilder. og at de skal tvangsvaksinere folk er enda verre, sannynligheten er at 25% flere kommer til å dø av vaksina enn av influensaen. DET er skremmende.
  norsk politikk er revnende likegyldig, håper flest mulig stemmer blankt i september, så kanskje våre politikere som ikke er i nærheten av å ha beina på jorda faktisk begynner å tenke som normale mennesker.

  eirik

 • meg

  Dette er nesten ikke til å tro?!?!
  Ser du din egen link til iransk tv? Føler du at du passer inn i det selskapet nå? Dette er jo paranoia på sitt verste.

 • Jeg syntes at alt om svineinfluensaen er VELDIG oppskrytt, jeg sitter paa hotellet i London naa, og har ikke merket at en eneste engelskmann har hatt det, eller i det hele tatt vaert naervoes for det. Hjemme i Norge rett foer jeg dro saa jeg paa vg nett om at en eller annen lege sa at man ikke burde dra til tett befolkede byer, og for og si det mildt jeg har ikke merket en dritt!

 • svinefuglemenskeinfluensa

  De som har død i mexico (som ikke akurat har værdens mest hygeniske forhold) er 0,3%.
  Foruten 1 tilfelle i storbritania som det påstås,
  Har alle de smittede hat en alvorlig sykdom fra før.
  Syntes det er patetiskt at alle tv kanaler og aviser
  skal blåse opp dette som svartedauen, som igjen er utmerket reklame for legemiddelindustrien som nå er større oljeindustrien.

  Takket være alle de pillene og vaksinene de hoster opp.
  Det er noe som skremmer meg og det er at legemiddelindustrien faktisk kan stimmulere sin egen grådighet hvis de bare går over noen lik først.

  oljeindustrien kan ikke lage olje, de kan bare ta av det som finnes, skjønner dere tegninga.

  Legemiddelindustrien kan like gjerne
  drive korupsjon på høyt politiskt plan og putte
  ting som slett ikke er bra for oss inn i sprøytene sine som myndighetene tvinger inn i oss, etter det står de igjen klare med sprøytene sine dedikert til og kurere oss mot pandemien eller viruset de selv skapte.
  Men som også er lagd for og forårsake den neste.

  Det er kanskje bare en konspirasjonsteori men
  særiøst, legemiddelindustrien vil selvfølgelig ikke
  gjøre alle friske, da taper de inntektsgrunnlage sitt, noe de ironsikt nok er ment for.

  Big pharma er nesten like mektige som paraply organisasjonen i resident evil nå noe som sier lit.