Søk

Kategorier

september 2009
M T O T F L S
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

AKPml og partiet RØDT er samme ulla

olaf6”Partiet RØDT er det samme som AKPml i nye klær men med de samme revolusjonære ideene om kommunisme som sitt opphav. Derfor er det livsfarlig å slippe dem til i det norske Storting. De har en agenda som langt fra er demokratisk, men voldelig og revolusjonær, mener sekretær for Demokratenes Senioravdeling Olaf E. Roakvam, som har sendt oss denne oppsummeringen i forbindelse med at det i dag er 70 år siden der sovjetiske og tyske angrepet på Polen:

”I august 1939 møttes Tysklands utenriksminister von Ribbentrop Stalin i Moskva for å skrive under den tysk- russiske ikkeangrepsavtalen. Tyskerne fikk olje og korn fra Sovjet, mens russerne fikk løfter om å få tysk teknologi. Begge landene lovte at de ikke skulle gå til angrep på hverandre.

Land i Øst Europa skulle i løpet av kort tid bli en del av Sovjet. Polen ble erobret først. Landet ble delt mellom Tyskland og Sovjet. 15. juni 1940 gikk russiske styrker inn i De baltiske land og okkuperte disse. Samme måned møtte Moldavia den samme skjebnen. Sammen med de militære styrkene kom NKVD. Det var det hemmelige politiet i Sovjetstaten. Tusener av mennesker ble arrestert, torturert, henrettet eller sendt til GULag. Sjefen for NKVD var den beryktede Beria.

Når jeg nå tar pennen fatt og skriver om dette, er det på grunn av en dokumentarfilm som ble vist i NRK TV forrige torsdag. Også på grunn av at norske kommunister nærmest var underordnet Sovjetunionen og lydige undersotter. Siden dette faktum ikke ser ut til å ha endret seg i dag, er det på tide å si at norske Stalintro kommunister strødde sand på denne ikkeangrepsavtalen og sluttet seg til Hitlers feige angrep på Polen.

Nå er det å si at Sovjetunionen og Tyskland var allierte i alt uten at dette var skrevet. Tyskland og Sovjetunionen ble enige om å hærta Polen og dele landet mellom seg. Dette skjedde ved at Sovjet og Tyskland angrep Polen fra hver sin side og trakk deretter opp nye grenser. Den østlige delen av Polen tilhørte nå Sovjetunionen mens den vestlige tilhørte Tyskland.

Hva jeg forsøker å få fram her, er at norske kommunister den gang er det samme som norske kommunister står for i dag gjennom videreføringen av AKPml’s politikk gjennom partiet RØDT.

Som alle vet, står AKPml for Arbeidernes Kommunistparti marxist leninistene. I den benevnelsen ligger hele sannheten om norske kommunister og deres ideologi og politikk. Ved å sverge til bl.a. Stalin og den sovjetiske lære. Det står partiet RØDT for i dag, og er dermed medskyldig i Hitler Tysklands brutale framferd i hele Europa.

Så vidt meg bekjent har de aldri tatt avstand fra alliansen mellom Sovjetunionen og Tyskland som var grunnlaget for starten på den 2. verdenskrig der også Norge ble okkupert av Tyskland og var under tysk herredømme i fem år. Konklusjonen blir at partiet RØDT er det samme som AKPml i nye klær men med de samme revolusjonære ideene om kommunisme som sitt opphav. Derfor er det livsfarlig å slippe dem til i det norske Storting. De har en agenda som langt fra er demokratisk, men voldelig og revolusjonært.»

26 comments to AKPml og partiet RØDT er samme ulla

 • ole vendle

  fint sagt, men da bør man vel også nevne at høyre er samme ulla som det tyske ytterligående høyre som vi fikk kjenne vreden av uner tysklands stordager.
  at man sidestiller et markedsstyrt samfunn med demokratisk
  er vel en en sannhet med rimelig store modifikasjoner.

  ole

 • Anna

  Dette vert så dumt at eg har ikkje ord, men nokre ting må rettast oppi.

  Har dokke gløymt at Sovjetunionen er eitt av dei landa som gjorde at Noreg i dag er eit fritt land? Hadde det ikkje vore for Sovjetunionen og slaget ved Stalingrad så hadde vi aldri vunne andre verdskrig!

  Noko anna er at Sovjetunionen aldri var allierte med Tyskland. Dei hadde ein ikkje-angrepspakt. Det er noko heilt anna. Dei lovde å ikkje angripe kvarandre. Noko som Hitler så braut då han angreip Sovjetunionen.

  I tillegg så gjorde kommunistane ein heltemodig kamp i den norske motstandsrørsla også, som dei har fått altfor lite ære for.

  AKP-ml vart forresten ikkje stifta før ca 20 år etter at andre verdskrig vart stifta, og då av mange unge folk som knapt var fødde då krigen braut ut. Så å kreve noko unnskulding frå AKP-ml eller Rødt for andre verdskrig vert så absurd at eg har ikkje ord.

  Skulle trudd at både Jan Simonsen og mr. Senior Roakvam hadde litt meir peiling på historie. Men dokke hoppar vel glatt over alt som ikkje passar inn i dokkar verdssyn, akkurat slik som dokke gjer med notidas informasjon om samfunnsforhold.

  • Aud

   Enig med deg Anna.Dette ble litt dumt og usakelig.

  • Ugle Sett

   Hvordan kan det da ha seg at Luftwaffe ble oppbygd i skjul for de vestlige seierherrene fra 1.verdenskrig inne på sovjetisk territorium?
   Hva med det som skjedde i Katylskogen?
   Hilter var ment å være Stalins lydige puddel,der tok Stalin feil.
   Lenin ble som som tysk spion smuglet inn i St Petersburg i 1917 av tyskerne for å undergrave den lovlige Kerinskij regjeringen.
   Historien om russiske kommunister(bolsjeviker) og det tyske keiserriket og senere det 3.riket er nok mer kompleks enn det Anna er i stand til å se.

   En ting er sikkert,halve Europa og store deler av verden led i mange tiår under kommunistisk terrorstyre.
   Finland er det landet vi mest har å takke for vår frihet for her i nord.
   Under vinterkrigen ble den vestlige røde arme utslettet i de karelske skoger.
   Norge og Sverige var med i Stalins ekspansjonsplaner etter en eventuell seier over Finland.

   Etter 1948,3 år etter krigen så var Sovjets sanne ansikt blitt åpenbart og NATO ble dannet.
   SF og NKP ble finansiert direkte fra KGB og Stasi.
   At de ble overvåket er meget forståelig.
   Begge partiene gikk inn i dagens SV.
   At det ennå finnes kommunister er for meg uforståelig.
   AKPml og arvtakeren Rødt beundret massemorderen Pol Pot.
   Folkvord har stor sans for Taliban.

   • zildete

    Nånå, gamle Ugle, hei igjen, Stalin tenkte vel aldri på Hitler som en lydig puddel, Stalin forsøkte febrilsk å få vestmaktene med på en pakt mot Nazi-Tyskland, men etter «München-forliket» (uten SU’s deltagelse) skjønte Stalin tegninga til vestmaktene, og da var det bare å berge det som berges kunne. Join the Devil..Vinne tid.

    Så kan historien få dømme SU for pakten med Tyskland, dømme USA for deres isolasjonisme, dømme Sverige for deres noe hullete nøytralitet, dømme Norge for manglende opprustning. I etterpåklokskapens klare lys….

    Og historien videre var vel noe mer kompleks enn hva du forklarer, men greit nok, NKP og AKP-ml har ikke rare historien å være stolte av.

  • Terje

   Jeg må få arrestere deg litt, da det er noen feil i argumentasjonen din.

   1. Tyskland okkuperte Norge ikke fordi de ville gjøre som ufrie men forde de var i krig med Storbritania og Norge var strategisk viktig spesielt for å sikre jernmalm fra Sverige. Hvis Tyskland ikke hadde gått til krig med Sovjet så ville antageligvis krigen endt med en fredsavtale. Husk at det var Storbritania og Frankrike som gikk til krig i mot Tyskland ikke omvendt. Storbritania hadde frem til 1941 takket nei til alle tilbud om fred,
   2. Sovjet hadde interesse av at Tyskland drev krig mot det imperialistiske Storbritania. Sovjet ga tyskland rikelig med olje, råvarer og materiell for å hjelpe de i krigen med Storbritania helt frem til Tyskland angrep de. Stalin og Hitler hadde også avtalt en deling av øst-Europa.
   3. Kommunistene som drev motstandskamp, kjempet og fikk ordre i fra Sovjet (en fremmedmakt) og ikke fra Norske myndigheter (i England).
   4. Det kritikken i innlegget går på (slik jeg leser det) er at det ideologiske grunnlaget er det samme, noe som jeg mener ikke stemmer.

 • Terje

  Demokratiet fungerer heldivis slik i Norge at vi klarer oss uten å forby noen parti. Hvis velgerene vil ha Rødt inn på tinget så er det noe alle bør respektere.

  Sovjetunionen og nazi-Tyskland var «allierte» frem til 22. juni 1941. Inntil et par timer(!) før den Tyske invasjonen så mottok Tyskland materiell og råvarer de trengte til krigføringen i fra Sovjet. Et fint sammendrag
  er på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet-German_relations_before_1941

  Jeg skulle helst se at kommunister og nazister ikke klarte å bli valgbare i Norge, men hvis en eller flere kommunister/nazister blir valgt inn så er det velgerenes vilje, og må respekteres.

 • Anonym

  «Har dokke gløymt at Sovjetunionen er eitt av dei landa som gjorde at Noreg i dag er eit fritt land? Hadde det ikkje vore for Sovjetunionen og slaget ved Stalingrad så hadde vi aldri vunne andre verdskrig!»

  Sludder og vås!

  Det var IKKE russerne som vant ved Stalingrad, det var tyskerne som tapte.

  Det var Hitlers vanvittige fantasi, fullstendig på tvers av hans generalers råd, som førte til katastrofen ved Stalingrad.

  Russerne gjorde selvsagt en heltemodig innsats, men uten elendig militærstrategi fra tyskernes side ville ikke Stalingrad blitt det vendepunkt det faktisk ble.

  Dette er helt konvensjonell og standard militærhistorie som det er direkte fjollete å revidere, slik du prøver deg på, Anna.

 • zildete

  Hehe, Roalkvam skriver at RØDT er medskyldig i Hitler-Tysklands brutale framferd i hele Europa. Jaja..
  Videre skriver han at det vil være livsfarlig å slippe partiet RØDT inn på Stortinget. Nåja, både Michelet og Folkvord har vel vært der før (for RV) uten at «gode nordmenn» pissa i buksa av redsel av den grunn.

 • Darius

  Hvem er «VI» Anna? Norge eller Sovjetunionen? Jeg er redd ut fra innlegget ditt at du har lyst å si Sovjetunionen…og det er ikke «vi», for å si det veldig mildt.. Dessuten håper jeg ikke du bruker briller, har utdannelse eller eier en bedrift. For da blir det første tog til Sibir, hvis du ikke skulle møte din skjebne før den tid på en av togstasjonene på veien opp.

  Darius

 • Demokrat

  Slik jeg ser det er din framstilling av Rødt uten berøringspunkt med virkeligheten.

  Utdrag fra Rødts Arbeidsprogram: “Demokratiske prosesser som leder mot politiske vedtak, skal foregå med og blant folk i alle aldre, som må gis anledning til å påvirke beslutninger som berører hverdagen deres. Målet bør være lokale løsninger tilpassa lokale behov. (…) Rødt arbeider for: * at det etableres lokaldemokratiske organ hvor barn og unge får rett og mulighet til reell innflytelse på saker som behandles. * tiltak som gjør politiske beslutningsprosesser mer tilgjengelig og åpne for alle innbyggere. * tiltak som involverer innbyggere, tillitsvalgte, organisasjoner, brukere og pårørende i utvikling av kommunale tjenester, og at de gis mer direkte innflytelse på saksbehandlingsprosesser fram mot lokalpolitiske vedtak. * å tilrettelegge for at lag og organisasjoner som samarbeider med kommunen om tjenesteutvikling, gis vilkår som gjør det mulig å være reelle deltakere. * at 16-åringer får stemmerett ved kommunevalg. (…) Rødt ser på kampen for demokratiske rettigheter som svært viktig i et samfunn. (…) I den norske lovgivninga er det nedfelt en rekke lover og regler som uttrykker rett til å motvirke maktforholdende. Det omfatter tale-, trykke og organisasjonsfrihet, og stemmerett ved hemmelige valg der en også kan velge mellom flere partier. Også prinsippene i offentlighetsloven, forvaltningsloven, streikeretten og rettssikkerheten er grunnleggende demokratiske rettigheter. Dette er lover og forskrifter som må forsvares. (…)”

  Innrømmer du at du farer med usannheter og tullball, Simonsen?

  • zildete

   Demokrat, please, ikke ødelegg en artig diskusjon med fakta..:) Spørsmålet til Roalkvam er: «Når skal AKP-ml/RØDT få fingeren ut og beklage at de forårsaket 2.verdenskrig og var medskyldige i Holocaust?»

   • Ugle Sett

    Ikke gi de blodrøde 68.ere ansvaret for 2.verdenskrig,de var jo ikke født ennå på det tidspunkt.
    De har derimot ennå ikke offentlig tatt avstand fra Pol Pot.
    Her må de avkreves et svar.

    Vær også klar over personer som feks Trond Ali Linstad,en kommunist som ble shiamuslim!!
    Overvåking høyst påkrevet av hensyn til rikets sikkerhet!

    • zildete

     Hehe, Ugle, Trond Ali var vel i opposisjon til sine foreldre, og ble kommunist for å provosere dem. Da foreldrene endelig hadde roa seg, fant han på noe enda verre…;)

 • zildete

  Jeg ser forresten at Jan Simonsen har reklame for Aftenposten på sin blogg. Aftenposten syntes at Hitler i grunnen var en grei fyr, og var slett ikke begeistret for at Ossietzky fikk fredsprisen. Når skal Simonsen be om unnskyldning for at han annonserer for den naziblekka?

  Hehe, Hildegunn og Kleppe og Simonsen og Roalkvam, god underholdning, glemte nesten at en pils roper på meg på kafeen nå…

 • Vidar

  Alle totalitære ideologier har en del felles, uansett om de kalles kommunisme, nazisme, kapitalisme eller islamisme…
  Men å gi den norske mini-partiet «Rødt» skylda for Hitlsers herjinger under 2. verdenskrig, blir ikke bare for drøyt. Det blir for DUMT!
  Med motstand fra «ideologer» som Roakvam, går «Rødt» en lys tid i møte! 😉

 • Rockman

  Jeg vil i høyeste grad vært mere engstelig, dersom Islamistene skulle finne på å danne et parti, og komme inn med evt. flere mandater på stortinget, enn om Rødt skulle gjøre det.

  Mvh. Rockman

  • Vidar

   Ja, hvordan gikk det nå med «Muslimsk Folkeparti» og «New Labour Party» eller hva de nå kalte seg?
   Tok partistøtta og forsvant ut av bildet, eller hva?

 • Hans

  I Helvete der e det Jævelen bur
  Der e det glovarmt og trasig
  Te Helvete kjem dem all som itj trur
  På Gud og e obsternasig

  (Ref.)
  Og det e helveta varmt i Helvet’
  Det e helveta varmt i Helvet’
  Det e helveta varmt i Helvet’, det e helveta varmt
  Da-dittn-duddi-duddi-……….

  I Helvete kjem dem all som e raud
  Sosialista og kommunista
  Te Helvetes pinsler og eviges daud
  Dem sei det bli helveta trist, eh-ja

  (Ref.)
  Og det e helveta trist i Helvet’…

  I Helvete treffe du Lenin og Stalin
  Markus Thrane og Tranmæl
  I Helvete treffe du bestefar min
  Han stemt Arbeiderparti’ og va fæl

  (Ref.)
  Og det e helveta fælt i Helvet’…

  I Helvete kan det bli godt å kom
  Fer der e det ingen presta
  I Helvete der e det arbeids-eh-følk
  Bønder og grae hesta

  (Ref.)
  Og det e helveta te jul i Helvet’…

 • Rockman

  HEI SKÅL!!!!!!!

  Mvh. Rockman

 • Tor Martin

  Ro deg ned Simonsen. Rødt vil jo aldri komme til makta i Norge. Dessuten kan det jo kanskje være lurt å ha noen som stopper opp og sier i fra noen ganger?

 • Jone

  Strengt tatt uenig i konklusjonen og faren med rødt. Rødt har ikke hatt en bråte landssvikere slik som arbeiderpartiet har hatt, og så nøysomt forandret historien til deres favør.

  Rødt er ikke spesielt stort. Tror heller ikke noen mandater på storting hadde ødelagt mer enn det sittende regjering gjør for øyeblikket.

  Di fleste i rødt regner jeg med er naive/ignorante ungdommer som ikke helt skjønner tegninga (men er veldig overbevist om at di har), og fremdeles tror på et sosialistisk Utopia.

  AP burde strippes for all makt. LO burde avvikles. Som straff for landssvik før, og etter 2. verdenskrig.

  LO+AP mafiaen er en ondartet kreftsvulst for norge.

 • Jone

  WOPS.. eldgammel post ;D

 • Squid

  Og du, Jone, tror på du et kapitalistisk utopia med avkastning til evighet og uendelige ressurser?

 • Per Alexander

  Med denne artikkelen her anklager du meg, som er født i 1994, å være skyld i Hitler Tysklands framferd i Europa, bare fordi jeg er Rødt-medlem.
  Dette blir for dumt… AKP(ml) var ikke en gang dannet under krigen, AKP ble dannet i 72.
  Og så vidt meg bekjent var det NKP som støttet Sovjetunionen, noe AKP ikke gjorde, AKP var mer tro mot Mao og Kina (arrester meg gjerne hvis jeg tar feil). Ikke at jeg mener NKP har skylden i det her heller, det blir som å si at det er takket være Jonas Gahr Støre at den arabiske revolusjon har gått som den nå har gått, siden han har vist støtte til det som har skjedd/skjer.

  Og til deg, Ugle Sett: AKP tok klar avstand fra Pol Pot og Røde Khmer i Kambodsja etter at det ble kjent hva som hadde foregått der. Pål Steigan (tidligere leder av AKP) sa at det ikke var dem bekjent hva som hadde foregått i Kambodsja, og at det ikke lå noe marxistisk i de handlinger som var blitt gjort i Kambodsja. Og Pål Steigan var leder på 70-tallet, så dette er gjort for ganske lenge sida.

 • Vidar

  Pasrtiet RODT er vel det eneste partiet i Norge i dag som fortjener betegnelsen SOSIALISTISK! Det er det eneste partiet som kompromisslost forsvarer arbeidsfolks rettigheter, pensjonister og trygdede (det eneste partiet som protesterer paa at ufoeretrygda skal tape paa den ny epensjonistreformen, f.eks.!), kort sagt er det et parti som staar paa den sosialistiske grunnideen om aa vaere paa de svakeste/fatigstes parti!
  Selv stoetter jeg RODT paa veldig mange omraader, bare saa synd de ikke har forstaatt at ISLAM staar for stikk motsatte ideer, ja har en ideologi som enhver sosialist burde spy av! JEg har stemt RODT mange ganger, men IKKE i aar, pga. RODT sin stotte til islamsk innflytelse i Norge og muslimers mange krav!