Søk

Kategorier

september 2009
M T O T F L S
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Søndagsfilmen: Sharialover i Storbritannia

sharialoverI Storbritannia er det etablert en rekke Shariadomstoler som dømmer etter muslimsk lov blant annet når det gjelder familielovgivning. Beslutningene disse domstolene tar gjøres gjeldende som om de skulle være tatt etter engelsk lov.

Maryam Namazie er leder for organisasjonen ”En lov for alle”. Hun mener at Sharialover er diskriminerende og urettferdige, spesielt mot kvinner og barn, og at Shariadomstolene i Storbritannia er en billig og rask vei til urettferdighet og ikke gjør noe for å fremme minoritetsrettigheter. 

Hun mener det ikke hjelper at domstolene er frivillige å bruke for muslimer som ønsker å løse konflikter fordi mange muslimske kvinner vil føle seg tvunget til å bruke disse domstolene. Kvinner som nekter å bruke Sharia domstolene vil lett få skyldfølelse og vil bli behandlet som personer på sidelinjen. 

Her kan du se flere taler av Maryam Namazie om hvorfor Sharia lover ikke bør eksistere i vestlige demokratier.

7 comments to Søndagsfilmen: Sharialover i Storbritannia

 • Vi vet at i en årrekke har Storbritania blitt styrt av Arbeiderpartiet. Hvis norske velgere sier at de rødgrønne skal få fire nye år, vil vi i den perioden oppleve at sharialover også blir vanlig i Norge. Det er intet som skiller den rødgrønne norske regjering fra den britiske når det gjelder dette med å forherlige Islams sharialover.

 • undrende.

  Det er ikke noe som spesielle politiske partier har skylden for. Det er mere en forklaring på hva politikk er. Dette har skjedd i Norge for mange år siden.
  Det holder med å se hva enkelte grupper har skaffet seg av særfordeler på bekostninger av felles skapet. Bønder som har spesielle fordeler og fortrinn i skog og fjell. Fiskere som har fått tildelt gratis kvoter av den felles fisk i havet.Samene har fått egene lover og rettigheter og tilogmed eget sameting. Det er komuner i finnmark som hsr fått innført samisk som det offisielle språk. Dette basert på at de er i flertall. Altså kan vi ikke forvente annet ennn at i deler av Oslos bydeler kan bli krevd at Urdu blir det offisielle språk i forvaltningen, samt at det er språket på ca 30% av skolene. Kravet blir automatiskt at lærerne skal bruke bare dette språk. Det betyr også at hvis det forviller seg en stakkar med en annen bakgrunn så må altså barnet lære dette språk. Sharia lovgivningen kan også bli innført hvis flertallet vil det. Altså med krav om flertalls demokrati kan flertallet beslutte at det skal bli sharia lov som er den lovgivning som gjelder innenfor deler av samfunnet. Den dagen det er flertall som beslutter i hele landet så kan de endre hva de vil. Husk det.

 • Terje

  Vi har Sharia-domstoler i Oslo også, og de fungerer bedre og raskere enn statens domstoler. Jeg kjenner flere som har fått ordnet opp i både strafferettslige og sivilrettslige saker. Forskjellen er at politikerene i Norge ligger etter, og ikke har fått dette på plass i lovverket. Skal vi ha en stor konsentrert muslimsk befolkning så bør politikerene ta affære og ikke la disse domstolene være uregulerte. Jeg for min del kunne tenkt meg å fått gradvis redusert den muslimske befolkningen i Norge.

 • trine

  Ja statens domsstoler fungerer ikke som det skal, men det kan ikke vere opp til muslimene hva som er rett og galt, ser jo hva det fører til her i vesten. Lurer på hva sharia dømmer folk for egentlig.
  En gradvis reduksjon hadde ikke vert av veien nei, men en plutselig forsvinning hadde ikke vert vondt det heller.
  Er muslimene integrert når de skal ha morsmålundervisning og det blir deres hovedspråk, er det rart at det er så mange som ikke snakker norsk av asylantene eller?

 • Ugle Sett

  Shariadomstoler skal ikke tolereres i Norge.
  Norsk lov og rett skal gjelde innenfor landets grenser uten unntak.
  Har feks samene egne domstoler?
  Svaret er nei.
  De har egne lover derimot mht reindrift og lover som gir de rettigheter som urfolk.
  Dette er nedfelt i Norges lover.
  Sametinget er ikke et lovgivivende organ slik Stortinget er.
  Dette organ deler ut penger fra storsamfunnet og tar opp samiske spørsmål.
  Mange vil også få opphevet samiske særlover og Sametinget.
  Er selv kritisk til ,, en stat i staten,,.
  Om muslimer blir innrømmet særrettigheter og shariadomstoler så er vi helt ute på ville veier.
  Også mafiaen har sin egen justis og domstoler i forenklet utgave i sine områder.
  Mafiaen er endog populær i land som ikke fungerer.
  I Norge som jeg anser for å være fungerende ennå før islam dominerer helt, så er samiske særlover, sharia og mafia uønsket og unødvendig.

 • […] selvsagt, at kvindernes mest elementære rettigheder bliver trådt brutalt under fode. Læs mere: Sharialover i Storbritannia og hør i øvrigt den udmærkede udsendelse i P1′s program Orientering: Sharia-domstole i […]