Søk

Kategorier

oktober 2009
M T O T F L S
« sep   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Svineinfluensaen overtar verden

grisTerroristene har tapt kampen om å være årsaken til mest frykt i verden. Svineinfluensaen har overtatt kontrollen. Den sprer seg i mange land. Tar noen liv her og der. Sprer frykt andre steder. Skaper debatt. Øker de offentlige utgiftene. Påfører bedrifter økonomisk tap. Gir skolebarn fridager.  Gir grunnlag for antisemittisme, og påskudd for kristendomsforfølgelser.  Her er noen eksempler

Jødene har skylden

I iransk TV blir svineinfluensaen brukt til å spre antisemittiske påstander om jødenes grådighet.  For hvem står ikke bak influensavaksinen Tamiflu: Jovisst, – et jødisk farmasøytisk firma. Og hvem er styremedlem og aksjeeier der: Ingen ringere enn Donald Rumsfeld. Se avsløringen her.

Egypt slaktet de kristnes griser

I Egypt brukte myndighetene svineinfluensaen som påskudd for å slakte alle landets griser. I Egypt finnes det en liten koptisk-kristen minoritet. Kopterne er Egypts opprinnelige innbyggere, – etterkommere etter de som bygde pyramidene. De har levd som annenrangs borgere siden muslimske arabere invaderte landet på 700-tallet. Mange koptere har frem til i dag levd av grisehold.

Da hysteriet rundt den såkalte svineinfluensaen var på det høyeste, vedtok den egyptiske regjeringen å drepe alle griser i landet, angivelig for å forhindre smitte. Mange mener imidlertid at det like mye var et angrep på eksistensgrunnlaget til den koptiske minoriteten. Grisene ble drept på en måte som burde vekke avsky blant dyrevernere verden over. Bevisene kan du se her og her.

Ville ikke bruke såpe med alkohol

Ikke alle har prioritert å beskytte seg mot influensaen. I Storbritannia nekter mange muslimer å bruke alkoholbasert håndsåpe på sine arbeidsplasser.  De hevder det er i strid med deres religion, skrev Daily Mail.

Håndkremer som inneholder alkohol er langt bedre for å ta knekken på bakterier enn håndsåpe uten alkohol, og økt bruk av slike såper er derfor en del av Storbritannias strategi for å bli kvitt spredningen av svineinfluensaen. Flere steder har likevel arbeidsgiverne tatt hensyn til klagene og forsynt sine muslimske ansatte med vanlig håndsåpe. Muslimske ledere sier imidlertid at det er tillatt for muslimer å bruke alkohol i helsemessige sammenhenger, selv om det er forbudt å drikke.

God økonomi for avisene

Til tider har mediene gått helt berserk i sine forsøk på å øke salget gjennom å spre frykt for svineinfluensaen. Den danske avisen Ekstra Bladet tok imidlertid raskt et kritisk blikk på egen journalistikk, og skrev allerede  i mai denne lederartikkelen:

“I denne uken stiftet vi bekjentkap med en global sykdom: svineinfluensa. Hele uken har vi hørt nye dramaberetninger. Bare et nys fra sidemannen i bussen kan bringe oss i faresonen. Så bedømt etter medienes dekning bør du straks gå i seng og trekke dynen godt opp over hodet.

Men dessverre kan man ikke beskytte seg mot selve livet. Siste vinter døde over 1000 dansker av helt allminnelige influensaformer. De fleste var gamle og svake, og derfor var det ikke selve influensaen som slo dem ihjel.  Akkurat nå er en danske smittet med svineinfluensa, og hun er etter det legene sier mer bekymret for all viraken enn selve sykdommen.  Lørdag middag var det over hele kloden registrert 17 mennesker som er døde av svineinfluensa – også her er det omstendighetene som kostet dem livet.

Mexico er et av verdens mest luftforurensede land. Samtidig er det fattig, og svineinfluensaen var ny. Nå kjenner vi den, den kan behandles , og det er absolutt ingenting som tyder på at den er ute av kontroll.

Så du kan rolig stå opp igjen.

Jeg ble denne uken stilt overfor dette spørsmålet: Hvor mye skrekk og redsel skal vi bringe ut til leserne?

Min nyhetssjef sa “Kjør på”, og det hadde hun helt rett i. På statens Serum Institutt fortalte ekspertene at det var flere journalister som ringte enn bekymrede borgere. Allikevel valgte de fleste medier å være dypt bekymret, sånn litt for sikkerhets skyld.

Utenriksdepartementet fraråder unødvendige reiser ti Mexico. Representanten som offentliggjorde beslutningen, sa rett ut, at man følte det ville skape ro – underfrostått, at det var mest nødvendig av psykologiske grunner.

Det er også fint.

Men det er lang vei derfra og til at vi skal være i ferd med å dø av skrekk dersom naboen nyser over hagegjerdet.

Det er mange gode ting med globaliseringen, men svineinfluensaen er et av eksemplene på de dårlige.

Vi får alt for mye å vite. Alle detaljer fra ethvert hjørne av verden når oss på et splittsekund. Antall smittede er få og spredte, men tilsammen skaper de angst. Og mediene er forelsket i angst. Vi deler rundhåndet angsen ut – med mindre vi tenker oss om.

Det kan naturligvis skje tragiske ting på grunn av svineinfluensaen – men slik er det med mange sykdommer, og foreløpig er tallene langt under det vi ellers pleier å ta oss av.”  

På reisefot

Svineinfluensaen begynte med en advarsel om ikke å  færra te Mexico. Folk lot seg likevel ikke skremme. Mange tok  det hele med stoisk ro. Det gjør også dise flypassasjeren, som underholder seg med allsang mens de venter på avgang: I can not help Cathing a Deadly Flu.

Bør vi vaksinere oss?

Nå er det store spørsmålet: Hva er farligst av vaksinen eller influensaen, og det er satt igang en større aksjon på nettet for å advare folk mot å vaksinere seg, mens helsemyndighetene anbefaler vaksine. Selv tar jeg det med stoisk ro. Det er ikke nok vaksine til meg uansett. Ikke er jeg grisebonde, og ikke er jeg gravid kvinne, og dessuten kommer vaksinen sist til Østlandet. Så jeg slipper å bruke dager på å sette meg inn i argumentene for eller imot.

VG: Krever gratis vaksine

VG: Friske kan snike i køen

VG: Slipper fangene fri

VG: Influensaen kommer til Østlandet

VG: Tre barn smittet på sykehus

VG: 5000 døde i hele verden

VG: Utvider egenmeldingene

TV2: Egenmelding utvides

VG: Toåring døde av svineinfluensa

VG: Dødstallene bekymrer

VG: Svinebøndene prioriteres

VG: Vaksinen ikke 100 prosent effektiv

TV2: Anbefaler vaksine til alle

TV2: Østlandets sist i køen

TV2: Går tom for vaksine

TV2: Så lang tid tar det å bli syk

16 comments to Svineinfluensaen overtar verden

 • Frode Klettum

  INGEN VAKSINE TIL MEG, TAKK

  Dette var en god blogg, Simonsen. Man skulle jo nærmest tro man nå står overfor dette årtusenets svartedauen.

  Det som er interessant er å veie opp mot hverandre ulempene/bivirkningene av svineinfluensavaksinen mot risikoen for å bli alvorlig rammet av svineinfluensa.
  Dagbladet skriver i dag: ”Vaksinen kan gi bivirkninger. Vanlige bivirkning er etter pandemivaksinasjoner smerter, rødhet og hevelse ved innstikkstedet, hodepine, tretthet, feber, ømme muskler og leddsmerter, moderat feber og hovne lymfekjertler.”

  I tillegg kan ikke ses bort fra at vaksinen også kan få utilsiktede og ukjente bivirkninger.
  Jeg viser til Bergens Tidende den 14. mars 2006 med overskriften: ”Vaksine kan ha skadet mange” og ingressen: ”Personer som mener seg skadet av vaksine mot hjernehinnebetennelse blir nå oppfordret til å søke om erstatning. Det kan finnes flere hundre ofre.” En bergenskvinne fikk erstatning da det ble funnet årsakssammenheng mellom vaksinen mot hjernehinnebetennelse hun fikk på slutten av 1980-tallet og ME-sykdommen hennes (kronisk utmattelsessyndrom).

  For et par uker siden var jeg på en fest hvor det ble spilt svært høy musikk. For å overdøve musikken, ble det nødvendig å rope til hverandre. Fire av personene jeg ropte til og som ropte tilbake ligger i dag sengeliggende med svineinfluensa/influensa.
  Jeg har ikke hatt influensa på over 20 år, og ser ikke ut til å få det denne gangen heller. Hvorfor skulle jeg ta denne vaksinen? Nei takk!

 • MrX

  Vanskelig problemstilling.
  Er det et massehysteri?
  Prøv å fortelle det til hun som nettopp har mistet sønnen på 2 år, eller for den saks skyld til alle pårørende som er rammet av dødsfall.

  Når det gjelder media så er jeg forundret over at ingen har slått sammen de to største nyhetene Michael JAcksons død og Svineinfluensa. Det hadde solgt godt..

 • Ken

  Jan Simonsen, Du kan ikke skjule deg bak slike saker. Du bruker Svineinfluensaen som påskudd for å spre løgn og hat. Kan du fortelle folk hvem virkelig du er og hvem du jobber for?
  Jeg blir rett og slett kvalm av slike vesener som deg.

  Fra en våken medborger !

  • Reven

   @Ken

   Du reagerer overhode ikke på at Iran gir jødene skylden for svineinfluensaen, men så fort Jan Simonsen, som ikke er enig med Irans fortolkning siterer dem, ja da er det øyeblikkelig i dine øyne å «spre hat»

 • Espen Franck-Nielsen

  Nå er jeg drittlei alt om svineinfluensaen. Jeg har gått klar av alt som heter influensa de siste 20 årene.
  Å gi jødene skylda for alt som er galt, er jo ikke noe nytt. Det har jo skjedd mange ganger de siste 2000 åra. Nazistene ga jo jødene skylda for alt som gikk galt for Tyskland etter 1. verdenskrig. At ondskapens regime (terrorstyret) i Iran gir jødene skylda for svineinfluensaen, overrasker meg ikke.

 • Det er ingen tvil om at dette er massehysteri satt igang av helsemyndighetene. Kanskje håper de at dette skal ta bort fokus på helse-Norge’s problemer. Jeg irriterer meg grønn over alt som kommer i nyhetene om denne influensaen. Det er ikke mulig å se en nyhetssending mer uten at førsteoppslaget er svineinfluensa. Jeg har mistanke om at dette er et resultat av at helsemyndighetene i Norge godt understøttet av Helsedepartementet går knallhardt ut og setter dagsorden for nyhetshungrende journalister. Nå skal hele befolkningen vaksineres. Dette minner om en gedigen reklamekampanje for å rette på en spørreundersøkelse der bare en av fem ville ha denne kvikksølvinfiserte vaksinen. Det ser ut som om den norske regjering godtar å sette panikk i folk. Hvor er de henne alle de som er motstandere av dette herket? Tidligere slapp de til i mediene. Nå ser det ut til at de ikke lenger skal få uttale seg i de statstyrte debattprogrammene der bare de som sprer skrekk og gru skal høres. Jeg blir skikkelig forbannet over det skrekkscenario som trykkes på folk uansett om de er interessert eller ei. Jeg lengter etter å se et nyhetsprogram som er kjemisk fritt for svineinfluensa.

 • Hvis det stemmer det anonym sa om at tyskland har stoppet pga usikkerhet, og usa har nektet, hvorfor i svarte nevner ingen dette her i media da?

  «det er også utført tester som viser at vaksinen er trygg og effektiv» – direkte sitat fra Iversen.

  Er dette bare tull? Ingen kilder blir nevnt her, vi må bare ta han på ordet?
  Blir bare mer og mer skeptisk jo mer jeg leser om dette her.

 • Vidar

  Tror det er fornuftig med et STOR dose skepsis overfor «våre» helsemyndigheter her.
  På NRK i dag presterte faktisk en av dem å si at de hadde tatt alle bivirkningene med i betraktning da de gikk ut og anbefalte samtlige nordmenn å la seg vaksinere.
  Godt gjort av det norske helsevesen, all den tid vaksineprodusenten sjøl ikke har oversikt over eventuelle bivirkninger!
  De har ikke hatt TID til å prøve ut vaksina – og har dessuten frasagt seg ethvert ansvar for eventuelle bivirkninger!!!
  Og så påstår altså NORSKE helsemyndigheter at de har tatt bivirkningene med i betraktninga!!!
  (Og «journalisten» stilte dessværre ikke det helt naturlige oppfølgingsspørsmålet «hvilke bivirkninger?»!)

 • Dan

  Eh!
  Jo!

  Svineinfluensa var det ja!

  Jeg går heller rundt å lukter hvitløk enn og
  utsette kroppen for noe syntetisk som ikke er gjennomprøvd. (neida jeg mener ikke at all medisinering er feil, men akkurat denne hast verks vaksinen her er jeg skeptisk til).

  Sa nei til eksperimentet som ble i iverksatt på mitten av 80 tallet i forbindelse med hjernehinnebetennelse mener jeg og huske, mine barn fikk altså ikke den dosa.

  Nåja!
  Vi får se åssen det går, det dukker vel opp en ny infeksjon av et eller annet slag innen altfor lang tid.

  Forøvrig!
  Så antar jeg planeten Tellus er syk, utarmet, sliten, trøtt, overarbeidet, stort sett drittlei de krypa som labber rundt og lager ikke annet enn faenskap og driit så langt historien kan fortelle – Jeg hadde også vært sjuk skulle jeg hatt den samme dritten å drasse på år etter år etter -ja!

  Off topic – Men shit au.
  Sammenlignet med all den dritten jeg ser / leser om nå,
  vil jeg bare takke mine foreldre for at jeg fikk med meg 60 – 70 og 80 tallet.

  Til’å med musikken var bedre!
  Hit på hit.
  I dag står flertallet av musikere (om de kan kalles det) og klør seg på køddene under jammerlåten de fremfører, flertallet lider også under cerebral-parese etter hånd og finger bevegelsene og dømme.

  Mvh
  Dan

 • Erik

  5000 døde globalt er ingen ting i forhold til den vanlige influensaens dødelighet, det dør rundt 100 stk. i Norge alene hvert år. De siste meningsmålingene som viser skepsis til vaksinen har nok gjørt dem passe ubekvemme, så nå spyr de ut skremsels-propaganda så ørene flagrer.

 • Erik

  Skriveleif: Det var altså 1000, ikke 100.

 • Hanne

  Er glad jeg ikke har små barn, det kan ikke være lett å måtte ta avgjørelsen om man skal vaksinere barna eller ikke. Opplysningene vi får er rett og slett for dårlige. Jeg bor for tiden i Egypt og her ble, som du sier, svineinfluensaen brukt mot den koptiske befolkningen. Over alt i verden blir svineinfulensaen brukt politisk og legemiddelindustrien har som vi alle vet mye makt i verden. Mange politiker sitter som styremedlemmer der og jeg er meget skeptisk ovenfor denne kombinasjonen.

 • Det siste som markedsføres på skremselens alter i Norge, er nyheten om at Obama karakteriserer svineinfluensaen som en nasjonal krise i USA. Mange millioner amerkanere er smittet og 1000 personer er døde. Dette leser vi selvsagt på nyhetene fra NRK. Forøvrig regjeringens forlengede arm i kampen for at alle nærmest er dødsdømte hvis de ikke vaksinerer seg. Det de glemmer i dette, er at Obama kjemper en desperat kamp for sin helsereform i USA. Og da er jo svineinfluensaen god å ha som riset bak speilet. Her på berget har jeg følelsen av at det er helsemyndighetens stolthet som er i fare, og ikke folk flest. Og når direktørene i helse-Norge føler at de kommer til kort, tas skremselene i bruk.

 • Thor

  Litt kunnskap til de som verdsetter det.

  Medimmune har patent på viruset. De produserer også vaksine til massene.

  Nei ?

  Her er bekreftelsen fra 2008

  http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=%2211%2F836,413%22&OS=%2211/836,413%22&RS=%2211/836,413%22

 • Anonym

  I Isere i Frankrike ni personer har tiltalt staten for gift forsøk av innbyggene»Tentative d»empoisenement de la population par le vaccin de la grippe H1n1″Saken skal opp i retten ifølge deres avokat.De har lei av hysteriet som kommer til å Sveke vanlig friske immunforsvar.

 • Ingen vaksine til még heller. Det som forundrer meg er hvordan folk stoler blint på det offentlige helseapparatet. Da svineinfluensa ble oppdaget i april, var den med en gang gitt betegnelsen epidemi.
  Hvordan kunne myndighetene bestemme at dette var en epidemi når bare noen få mennesker hadde dødd? Når ble det en pandemi? Det gikk uhyre raskt å bestemme at dette var en sykdom som ville utvikle seg til en epidemi. Noe som igjen forteller at dette er planlagt. Det hele er som et teaterstykke som regiseres. I april gikk teppet opp. Så i løpet av sommeren er media stablet på bena. Regissøren greide det kunststykke å overbevise en hel verden at de trengte vaksine. Det er merkelig hvor fort denne vaksinen kom. Den må ha ligget på et lager et sted og hvert produsert for flere år sia. En del av regien.
  Noen skulle ha regnet ut dette med hvorfor vaksinen kom så fort. Er det mulig å produsere hundre 500 millioner vaksinedoser på noen få måneder?

  Det hele er merkelige greier. Er virkelig den norske stat og stater over hele verden styrt av et konglomerat av finansmenn?
  Man kan faktisk undres…