Søk

Kategorier

desember 2009
M T O T F L S
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gratulerer med andreplassen Christian

Norske deltakere i 2005.

Norske deltakere i 2005.

”En andreplass er et nederlag”, sa den legendariske skøyteløperen, Knut Johannesen, en gang. Å bli nummer to i Robinson Ekspedisjonen er ikke noe nederlag. Slik følte i alle fall jeg det, da jeg ble nummer to i Robinson VIP i 2005, og slik håper jeg at også Christian Flotvik ser det i dag, etter at han ble nummer to i årets utgave av Robinson Ekspedisjonen.

Christian gikk glipp av en pokerturnering til USA, og det var synd. Han tapte på å svare ærlig på spørsmålet om hvordan han ville bruke gevinsten, og burde kanskje heller ha vunnet på det. ”Ærlighet varer lengst” gjaldt muligens ikke i dette tilfellet.

Men Lina Iversen vant fortjent. Og det er urettferdig av VG å spørre leserne om hun fortjente å vinne, eller om andre hadde fortjent å vinne i stedet. Lina fortjente å vinne, og det ville samtidig ha vært fortjent om noen andre vant. Den som vinner Robinson fortjener å vinne Robinson. Så enkelt er det.

Jeg tapte med en stemme i finalen i 2005 mot Tilde, en ung, pen skuespiller og modell fra Sverige. Og det gjorde meg ingenting. Selvsagt hadde det vært hyggelig å vinne en halv millioner norske kroner, men det var ikke derfor jeg deltok. Å delta på Robinson Ekspedisjonen er en vinn-vinn-situasjon. Jeg gikk til finalen og fikk være med i 10 TV-program og være med på en opplevelsesferie helt frem til siste dag.

Men dersom jeg hadde blitt stemt ut som den første, ja, så ville jeg nok følt det som litt pinlig, men samtidig hadde jeg blitt plassert i et ferieparadis i Malaysia i en måned, med full gratis frokost, lunsj og middag, svømmebassen og sandstrand. Det hadde jo ikke vært så dumt det heller.

Den store pengepremien var en mulig bonus som jeg ikke hadde i tankene, før muligens litt den siste dagen. Og vi kunne altså vinne 500 000kr, og ikke 300 000kr som dagens Robinson-vinner fikk med seg.

Avtalen var opprinnelig at halvparten av pengene skulle brukes til et veldedig formål som vi selv kunne plukke ut. Men da vi var godt plassert på øyen fikk vi høre at reglene var endret. Vi kunne beholde hele beløpet dersom vi ville. Det var plutselig blitt frivillig om vinneren ville gi det bort.  Noen av deltakerne hadde åpenbart lagt et betydelig press på produksjonsselskapet.

Vi fortjente ikke høyere gevinst enn Lina Iversen. Langt derifra. For vi deltok i en light-versjon. Vi slapp å gå sultne. Det var alltid nok ris. Vi hadde dessuten mulighet til å lage oss ugjæret brød, og fikk noen få bokser med hermetisk mat i tillegg. Jeg savnet ikke annen mat etter hvert. Det går greit å leve av ris og vann. Vi slapp å føle sulten gnage. Egentlig hadde vi det bare gøy, og slapp de ubehagelige ettervirkningene vi nå hører at dagens deltakere har fått.

Det var en opplevelse for livet å få være med. Kanskje var måneden på Robinson-øyen den beste i mitt liv. Og kanskje den sunneste. Mange mennesker på jordkloden bor så spartansk som vi måtte bo. For meg som var stortingsrepresentant og vant med luksuriøse hotellet, var det både spennende, lærerik og tankevekkende å måtte bo i en hytte, gå på do i skogen, og leve på ris og vann.

VG: Ble psykisk sliten av Robinson-seieren

Kommentarer er skrudd av.