Søk

Kategorier

desember 2009
M T O T F L S
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

1549 barn og tenåringer vil danse som Michael Jackson

Jonathan Bjørland har startet danseskole med norgesrekord i oppslutning

Jonathan Bjørland har startet danseskole med norgesrekord i oppslutning

Hele 1549 barn og tenåringer fra Holmlia i Oslo, og resten av landet,  vil lære å danse som Michael Jackson. De har meldt seg på kurs i den nystartede Moonwalker dansekole allerede på den første registreringsdatoen 1.desember. Det er trolig norgesrekord i suksess for en nystartet fritidsskole. Skolen kan ta imot ca 120 elever.

Bak tilbudet står Jonathan Bjørland, og han har fått med seg Alexandra Joner, kjent både som finalist i Dansefeber i 2007, og deltaker i programmet ”Grease” i 2008, og ”Norske Talenter” i 2009, som instruktør på danseskolen . Selv har hun danset i hipphopp gruppen Cre-8.

Jonathan startet å danse allerede 4 år gammel. Han er mest kjent som Norges ledende Michael Jackson-imitator. Han har opptrådt både innenlands og utenlands og har holdt flere store opptredener etter Michael Jacksons bortgang.

Den helt utrolige responsen kom etter at Jonathan Bjørland fortalte om sitt nye ungdomstiltak på NRK og TV2.  ”Jeg fikk telefoner og sms fra hele landet, fra barn og ungdommer som ville melde seg dansekurset på Holmlia. Ungdom fra byer over hele Norge ville jeg skulle starte tilsvarende kurs i deres byer,” sier han. Nå får han en tøff jobb med å plukke ut de barna og tenåringene som får plass på det første kurset.

Bjørland skal selv være instruktør, sammen med Alexandra. Det er den første danseskolen i Norge med skolering innenfor den verdenskjente dansestilen til superstjernen Michael Jackson – artisten som har inspirert en hel verden med sin musikk og dans.

Moo”Interessen for dans blant barn og unge på Holmlia er stor. Særlig har hiphop og Michael Jackson mange tilhengere i området. Likevel er det ikke noe tilbud som kan dekke denne interessen. De fleste drar til sentrum eller andre bydeler for å delta på dansekurs eller danseskoler. Å dra til sentrum i ung alder kan lett føre til etablering av negative nettverk og uønsket atferd,” mener Jonathan Bjørland..

Holmlia er en del-bydel i Bydel Søndre Nordstrand, en bydel der ca 35% av befolkningen er under 20 år, dominert av ungdom med innvandrerbakgrunn.

”Vi har mange tilbud som fotballbaner, svømmehall og idrettshall, men få kulturtilbud rettet mot ungdom. Mange deltar ikke, av ulike grunner, i idrett eller andre tilbud som eksisterer. En av grunnene er at en stor andel familier ikke har midler til å betale deltakeravgift og andre utgifter fritidstilbud ofte medfører. Valget er derfor å ikke delta. Samtidig vet vi at svært mange barn og unge har store ressurser, masse energi og kreativitet som aldri blir grepet tak i siden de ikke får vist frem hva de kan og hvilke talent de bærer på,” sier Bjørland.

Han har selv hatt Michael Jackson som forbilde og har i hele oppveksten etterlignet og senere lært å danset som denne store artisten. Det har ført med seg en rekke opptredener i både inn- og utland.
 
”I oppveksten skulle jeg gjerne hatt en skole, noen eldre som kunne lære meg teknikker. I dag  jobber jeg som lærer på Holmlia skole og ser at mange elever har de samme drømmene som jeg selv hadde da jeg var yngre,” sier han.  Ved å skape en skole skaper han også et sted å være for mange som ellers ikke har tilbud på fritiden, mener han.
.
Jonathan_Bjørland”Skolen skal være både forebyggende og utviklende for den enkelte og en ressurs for nærmiljøet. Formålet med skolen er først og fremst å gi barn og unge- hovedsaklig i aldersgruppen 6-15 år, et tilbud der de kan være i et rus- vold og mobbefritt miljø sammen med jevnaldrende og med voksne som bryr seg. Tilbudet inspirerer til sosial omgang og kreativitet gjennom dans på flere trinn etter elevenes utviklingsnivå og behov,” forklarer entusiasten og initiativtakeren.

Han fremhever at Moonwalker er opptatt av mangfold og inkludering. Derfor er han tydelige på at alle har lik rett til tilbudet uansett status, livssyn, kultur og etnisk bakgrunn.

Innholdet av kursene baserer seg hovedsaklig på dansestilen til Michael Jackson, men har også en egen Hip Hop instruktør, som altså er Alexandra.

Elevene vil lære alt fra moonwalk, sidewalk, ”Michael Jackson Basics”, koreografi, piruetter, til det å følge og føle rytme. Innenfor Hip Hip vil de lære ”Hip Hop Basics”, herav de grunnleggende trinn under breakdance, locking, koreografi og ”Streetdance Basics”.

”Monwalker er opptatt av å ha et rimelig tilbud slik at alle har mulighet for å delta. Derfor koster det kun 650,- for 18 uker med skolering. Danseskolens nåværende danselokale er Holmlia Ungdomskoles samlingssal.

Jan Simonsen og Jonathan Bjørland sammen med "Robin og Bugge".

Jan Simonsen og Jonathan Bjørland sammen med "Robin og Bugge".

1 comment to 1549 barn og tenåringer vil danse som Michael Jackson