Søk

Kategorier

desember 2009
M T O T F L S
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vår tids Hitler er ventet til København

ahmadinejadI forbindelse med klimatoppmøtet i København har den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen invitert Irans president Mahmoud Ahmedinejad til København.

”Det er mulig at statsministeren er tvunget til å følge den internasjonale protokollen, men Ahmedinejad er en slyngel av laveste rang, og pynter ikke akkurat opp på Bella-Center,” mener vår danske korrespondent Poul Vinther Jensen. ”Det vil svare til at vi i 30-årene hadde invitert Adolf Hitler,” mener han, og fortsetter med denne kommentaren:

”Heri er den Dansk iranskfødte kvindesagsforkæmper Nahid Riazi ganske enig. I Dagbladet Information den 29 november skriver Hun følgende:

”Når en person begår et mord eller blot medvirker i det,bliver han/hun sendt til en domstol og bliver straffet for sin gerning. Men hvor mange mord og forbrydelser skal en statsleder begå for at mærke konsekvenserne af sine gerninger?

Den Danske statsminister har inviteret Ahmadinejad til Danmark for at deltage i klimatopmødet i december. Ahmadinejad er stasleder for et regime, som har tusindevis af menneskers blod på hænderne.

Han skal komme til topmødet og repræsentererer et regime, som er kendt for sine massehenrettelser, tortur af politikse fanger, stening,  kønsapartheid mod kvinder og henrettelse af børn og homoseksuelle.

Han er inviteret til Danmark i kølvandet af massedemonstrationerne mod det isalmiske regime i Iran og for øjnene af de mennesker, som er blevet tortureret i fængslerne eller har mistet et eller flere familiemedlemmer i kampen for frihed.

Det sker, imens mindst 11 mennesker sidder i Ahmadinejads fængsler og venter på at blive stenet ihjel. Det sker, imens 180 børn venter på at blive henrettet.

De politiske fanger – alt fra kvindesagsforkæmpere og menneskerettighedsaktivister til unge piger og drenge, som er blevet udsat for voldtægt i fængsler, blot fordi de har deltaget i protestdemonstrationerne i de seneste måneder – skal være vidne til deres bødlers  manøvrering på den politiske scene og se,  hvordan han smiler til verdenspressen og spiser middag med andre statsledere, som om intet er sket.”

Ja, Nahid Riazi, har så ganske ret i , at der må være en grænse, hvem der bør betræde dansk grund. Statsminister Lars Løkke Rasmussen, kan ikke gøre noget i denne situation, – men det er muligt, at anmelde en demonstration, når stats-køteren Mahmoud Ahmedinejad sætter foden på dansk jord.

I sin artikel i Dagbladet Information, fortsætter Nahid Riazi  med følgende:

”Det iranske regimes forbrydelser mod sin befolkning er ikke mindre end Saddam Husseins regimes forbrydelser mod irakerne. I kampen mod diktatorer og for demokrati var bl.a den danske regering parat til at deltage i krig og ødelæggelserne af Irak og dets civilsamfund. Den samme regering har intet problem med at invitere en statsleder af et af verdens mest diktatoriske regimer og endda spise middag med dets præsident! ”

Nahid Riazi  stiller til slut i sin artikel det spørgsmål, hvordan Danmark kan godtage at bødlen Ahmadinejad er  gæst i Danmark med følgende:

”De millioner borgere i Iran  og Irak kan med god ret spørge, hvordan den danske regering kan tillade sig at underkende og svække den folkelige bevægelse mod diktatorer ved at invitere repræsentanten for den iranske forbryderstat til topmøde og samtigdig føre krig mod et andet land, hvor tusindevis af børn og civile blev slået ihjel i forsøget på at bekæmpe diktatorer?

Nahid Riazi, slutter sin artikel med følgende:

”Invitationen af Ahmadinejad er en krænkelse – ikke aleneaf den iranske befolkning, men ethvert samvittighedsfuldt menneske i hele verden.”

VG: Kina gir opp

12 comments to Vår tids Hitler er ventet til København

 • Svein

  Irans president Mahmoud Ahmedinejad er Holocaust-benekter. Jeg mener han har rett i at det ikke var noen gasskammerhenrettelser av joeder i konsentrasjonsleirene til Hitler. Saa Irans president har nok noe for seg, selv om jeg ikke skal forsvare Irans innenrikspolitikk.

  Men er egentlig Danmark saa mye bedre enn Iran? Hvis Danmark har en liberal abortlov, saa burde jo en del danske politikere ikke faa lov til aa delta paa slike konferanser. Jeg regner med at Iran har en streng abortlov som beskytter ufoedte barn.

  Hvis Danmark deltar i krigen i Afghanistan eller Irak, saa burde jo danskene skamme seg over sine politikere.

  Hilsen
  Svein

 • Ugle Sett

  Svein!
  Du er overkvalifisert til å bli opptatt i Tullingforbundet.
  Staff og Reppesgaard er medlemmer der i fra før.

  Hilsen
  Ugle Sett

 • Folkeopplysning

  Svein! Du er en stor idiot og derfor trenger man ikke argumentere mot deg eller ta deg på alvor. Du havner i den kategorien som Nietzsche omtalte som undermennesket. Ut i fra dine innlegg her inne så ser jeg at du ikke kan skrive, og trekker videre den konklusjonen at du heller ikke kan lese. Hold derfor din munn og kos deg heller med en øl der du sitter i utlandet og hever trygd!

  • zildete

   Folkeopplysning, enig med deg hva gjelder Sveins mentale kapasitet, men du får det til å virke så negativt når du ber ham kose seg i utlandet med sin trygd («hever trygd!»). Mannen er jo åpenbart syk, burde han ikke dermed få trygd?

 • Folkeopplysning

  Til ziledete. Mannen er åpenbart mentalt svekket og mulig svært mentalt syk. Derfor mener jeg at samfunnet og NAV bør hjelpe dette stakkarslige arme mennesket med å stille krav til han (for hans egen del). Svein sine vrangforestillinger og virkelighetsbrister er oppfatninger som ikke samsvarer med virkeligheten og disse feilaktige oppfatningene er med på å svekke han og gjøre han ytterlig syk. Rent humant sett er det derfor samfunnets plikt å hjelpe Svein til å få en bedre hverdag. Dette kan kun gjøres gjennom å hjelpe han til å forstå virkeligheten slik den (feks gjennom samtaler og psykoterapeutisk behandling). En psykolog eller en psykitar vil gjennom samtaler kunne hjelpe denne mannen med å korrigere hans virkelighetsoppfatning. Vrangforestillinger kan opptre ved diverse psykiatriske tilstander, spesielt ved psykotiske lidelser. De kan variere i alvorlighetsgrad og omfang, fra enkeltstående forestillinger med minimal innvirkning på innehaverens liv til altomfattende og innfløkte systemer av vrangforestillinger som er uforenlig med normal livsførsel og sosial fungering. Innholdet i vrangforestillingene varierer, men rent etisk sett er det ingen tvil om at mennesker med denne typen lidelser hjelpes og motiveres til å ta i mot behandling. Ikke minst fordi denne typen tvangslidelser kan føre til alvorlig schizofreni.
  Med andre ord. Jeg tror ikke Svein kan helbrede eller kurere seg selv med å sitte i utlandet og skrive halvtomsete blogginnlegg i fylla. Dette er kun med på å forverre hans sinnstilstand. Svein har helt sikkert krav på psykiatisk behandling og bør benytte seg av dette. Dette vil sannsyligvis gjøre han friskere og han vil på sikt få økt selvinnsikt og livskvalitet.

  • zildete

   OK, Folkeopplysning, når du forklarer det på den måten, er jeg enig med deg. Han er en idiot, men han er VÅR idiot, og bør hjem snarest.
   Jeg overreagerte på ditt innlegg, siden jeg selv er «fast ansatt» i NAV Utland og sitter i utlandet og nipper til en Smirnoff Ice og skriver halvtomsete blogginnlegg. Dog ikke i fylla…..;)
   Har forresten lurt på nordmenn i utlandet uten æ,ø og å på tastaturet. Sitter de på internettkafe? Det finnes knapt noe billigere land enn Norge for å kjøpe PC/laptop, og om man mot vitende kjøper en «utenlandsk» maskin uten æøå, er det rimelig enkelt å konfigurere disse tastene. Jeg var i Paraguay sist måned, skattefritt salg av computere++ i Cd.de Iguazu, men likevel billigere på Lefdal…..
   Men – først får vi forsøke å få Svein hjem!

 • Folkeopplysning

  Til zildete! Jeg har intet mot at DU sitter og koser deg i utlandet og nipper til en iskald Smirnoff Ice. Tvert i mot. Skulle gjerne gjort det selv og gjør det da også ved hver anledning som byr seg. Er ikke alltid enig med dine synspunkter, men du virker både normal og balansert, og er neppe til fare for deg selv eller andre.
  Når det gjelder de som skriver uten æ,ø og å på tastaturet, så kan jeg ikke tenke meg annet enn at de sitter på internettkafer. Må være veldig slitsomt å bo i utlandet og ha en pc uten æ,ø og å. Spesielt hvis man skal kommunisere med banker, offentlige etater og venner i Norge.

  • zildete

   Takk for omtanke! Jeg er heller ikke selv alltid enig med mine synspunkter……Jo takk, begge mine (gamle) laptoper kræsja med en ukes mellomrom i fjor, og jeg måtte be en kompis kjøpe med seg en laptop fra Norge når han kom på besøk tre uker senere. Altså tre uker på internettkafe uten æøå. Ikke en skjebne verre enn døden(kan dog sammenlignes), men heller være uten æøå enn å bo i Iran(eller bo i konsentrasjonsleir med eller uten gasskammere), for å pense inn på emnet…

 • utvdr.

  Iran (gamle messopotamiah)hoveddelen av oldtidens perser-rike regnes som menneskehetens vugge.
  I dag har landet nær opp mot 40% av oljerikdommenne i verden og er et land som er i sterk økonomisk utvikling.
  Det er tydelig at enkelte av bloggerne her ikke har fått det med seg , da det synes mer viktig å rakke ned på andre debattanter , enten di sitter i Fortaleza med sin smirnoff ice eller kritiserer andres psyke som om di var en psykolog med inntelligens begrenset til bokstavene æ . ø og å.

 • klimapanelet

  zildete & folkeopplysningen!
  om man vrøvler i fylla ja så er man tilgitt!
  meget verre er det å utgi seg for å være edru
  og likefullt vrøvle i vei i selvgodhet

  dere to:
  konversasjonen deres minner om dorullnissen og konglegrisen

  web: dorullnissen.no

 • maks. sannhet

  Svein , i 1979 iran hadde 31 mill. innbyggere ,nå 73mill. betyr det klokt ? eller katastrofale vekst for et land ?
  Du sa iran har et streng abortlov for å beskytte uføde barn , du har ingen peiling av regimes langsiktige plan og strategi . Khomeini og hans regim er en tyrani og en av verste menneske fiende har sagt mange ganger at» etter islams ønske islam må dominere og styre verden, derfor muslimske kvinner må føde hvor mange barn de kan ( ikke vil ) for muslimske befolkning skal ble 3 dobbelt i forhold til andre relgioner».derfor de har strengt abortlov ,men absolutt ingen hensyn til barnas selv.

 • Tore Hund

  Svein! Jeg bor i Oslo og kunne tenkt meg å møte deg på en pub eller noe for å diskutere dine påstander om at det ikke var noen gasskammerhenrettelser av jøder i konsentrasjonsleirene til Hitler, men la meg gjøre det klinkeklart: jeg er dypt uenig med deg og forrakter alle mennesker som snakker mot bedre viten, men du trenger ikke føle det truet. Jeg er ikke en voldelig mann. Jeg kan faktisk være like snill og hyggelig med deg som du mener Hitler var mot jødene. Jan Simonsen har mitt telefonnummer og kan formidle kontakt.