Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelerne i full gang med redningsarbeidet i Haiti

Israel_Haiti2En delegasjon fra Israels Røde Kors,  Magen David Adom, reiste i går til Haiti der de vil slutte seg et team fra det norske Røde Kors, skriver den israelske avisen Ynet.news. Det medisinske teamet fra Israel er forventet å være i Haiti i tre uker.

Et team under ledelse fra den israelske hærens hjemmefronts kommando, er i full gang med å behandle pasienter på et feltsykehus, og har allerede foretatt to operasjoner.  Teamet var fremme i Haiti fredag, og fikk satt opp sykehuset i løpet av åtte timer, tolv timer raskere enn planlagt.

I løpet av de fire første timene sykehuset var operativt ble det behandlet 55 personer, melder den israelske hæren. Sykehuset ble satt opp på en fotballstadium i Port-au-Prince.

Samtidig startet leteaksjonen etter overlevende i det ødelagt FN-hovedkvarteret, blant annet med hjelp av hunder. Det kan en 58 år gammel skatterevisor, Gilles, være glad for. Han var den første som ble reddet av israelerne, skriv Ynet.News. Han ble funnet etter 120 timer under ruinene.  Lokale innbyggere ropte ”Vi elsker Israel”, mens han ble båret ut, skriver avisen.

Giiles sendte tekstmeldinger og signaliserte at han var i live, ved hjelp av sin mobiltelefon. Da israelerne kom på stedet fant de utstyr som var lagt igjen fra andre redningsteam, som hadde lett i området uten å oppdage Gilles.

 Redningsmannskapene måtte bryte ned en mur, og fant deretter Gilles sittende fast i ruinene. De startet den medisinske behandlingen øyeblikkelig, samtidig med at de arbeidet med å få ham løs, fra ruinene, sier major Zohar Moshe til Ynet.News.

Israel har satt opp tre redningsteam, alle under kommando fra hærens hjemmefrontsavdeling, og inkluderer en redningsoffiser, sikkerhetsoffiser, og en avdeling som er eksperter på å bruke hunder i redningsarbeid for å finne overlevende, skriver den israelske hæren på sin hjemmeside.

Israel har også sendt mat og nødhjelp, som er kommet frem til Haitis hovedstad.

VG: Funnet etter fem døgn

VG: Skjøt plyndrer i hodet

VG: Kan eksplodere

VG: Finner fremdeles overlevende

VG: Stanken røper skjulte lik

VG: Anarki

VG: Her reddes 11-åring

VG: Den verste katastrofen

VG: Plyndrere med kniv

VG: Mirakeljente reddet

VG: Øker pengehjelpen

VG: Mistet mamma

VG: Flyktet i panikk

VG: Komikere stiller opp

TV2″: Nyy etterskjelv

VG: Slik forteller du barna om katastrofen

TV2: Anarki og kaos

TV2: Bush og Clinton lover støtte

Vårt Land: Desperat slåssing om mat

Vårt Land: Fortvilelse og død

Vårt Land: Norge øker innsatsen

Vårt Land: Pat Robertson om Haiti

VG: Begynner å bli desperate

1 comment to Israelerne i full gang med redningsarbeidet i Haiti

  • Leif Gramford

    Her høres det jo ut som om noen er SPONSET av Isreal for her er det jo bare dem som finner noen..
    Mulig dem har lang og god trening da..dem har vel blåst så mye betong til helvet der dem selv VIL bo, og slik gir god erfaring..
    SKJERP dere…alle som leter og jobber..finner noe..det er nesten 180 hunder med etc..