Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gi Fritt Ord Prisen og Nobels Fredspris til Geert Wilders

Wilders_banner

Den norske Ytringsfrihetsforeningen vil sende et forslag til Fritt Ord og foreslå at den nederlandske politikeren, Geert Wilders, blir tildelt Fritt Ord Prisen for inneværende år. Ytringsfrihetsforeningen oppfordrer også parlamentarikere i Norge og andre land til å nominere Geert Wilders til Nobels Fredspris for 2010.

I en uttalelse fra organisasjonens styre vises det til den pågående rettssaken i Amsterdam, der  Geert Wilders, som er leder for Frihetspartiet, står tiltalt for å ha fornærmet islam blant annet ved å sammenlikne islamsk ideologi med nazisme.  Det er også tatt med i tiltalen at Wilders har uttrykt ønske om å stenge grensene til Nederland for ikke-vestlige innvandrere.

”Geert Wilders blir forfulgt for sine meninger og bruken av sin ytringsfrihet. Han er en menneskerettighetsforkjemper som advarer mot totalitære ideologier som undertrykker kvinner og homofile. Det burde være en selvfølge at han mottar en fritt ord pris. Det er dessuten lange tradisjoner for at Nobels Fredspris blir gitt til forfulgte menneskerettighetsaktivister,” mener styret i Ytringsfrihetsforeningen.

21 comments to Gi Fritt Ord Prisen og Nobels Fredspris til Geert Wilders

 • Christen Krogvig

  Nobelkomiteen elsker forkjempere for ytringsfrihet og andre menneskerettigheter. Så spørs det om dette også gjelder mennesker som forfølges for å komme med ytringer som ikke er politisk korrekte?

 • kjemper

  Nobels fredspris er i NULL verdig fra dagen terrorist og stor svindler Yasir Arafat var en av vinneren .
  Geert Wilder er en stor og respektfull sannhetsaktivist som vil redde verden særlig vesten av islams uhyre dødlige katastrofale konsekvenser som vil skje om vi ikke kjemper hardt mot .
  Geert Wilder må få den første SANNHETSPRISEN .

 • Ypperlig idé. La Geert Wilders få Fritt Ord Prisen. Hva med å lage ei facebook gruppe?
  «Nominer Geert Wilders til Fritt Ord Prisen».
  Så får vi et mål på om sauene i Norge virkelig bryr seg filla om Geert Wilders. Jeg tror en slik gruppe ville fått max 300 medlemmer.

 • Ugle Sett

  Kan vel ikke si at Jagland ,, kvalitetssikrer,, Nobelprisen.
  Det vil vekke internasjonal oppsikt om Wildres får Fritt Ord Prisen.
  Det gjenstår nå å se om komiteen står i mot.

  ,,Bivirkningen,, vil være Oslos gater fylt opp med nazislamister pluss SOS-rasime ol.
  Ruteknusing,vold og kaos.
  Av den grunn kanskje eksta viktig med en slik tildeling.
  Gatas parlament må ikke skremme frie ytringer lik det man nå der feks i UK.
  I en britisk blogg jeg var innom, svarte 70% på spørsmål at UK ikke lenger var en bastion for ytringsfrihet og at den nå er borte.

 • Toby. Jeg er redd for at du har rett. En slik gruppe vi få begrenset med medlemmer, rett og slett fordi det er for få som har hørt om Wilders, ettersom saken mot ham er totalboikottet i norske medier. Utrolig nok, når det gjelder en så viktig prinsippiell sak om ytringsfrihet.
  Men Ytringsfrihetsforeningen har tross alt over 600 medlemmer, så noe større oppslutning får nok en slik Facebookgruppe.

  • Ærlig Spiker.
   600 medlemmer er lite.
   Den bikkja Mojo hadde 50 000 medlemmer på 3 uker.
   (Jeg var en av de) 🙂
   Jeg for min del aner ikke åssn man skal få «vekket» folk. Man kan jo ikke reise runt i Norge å fysisk sparke hver enkel nordmann i ræva heller.
   Men jeg synes 600 medlemmer i en slik «viktig for landet» forening er forbaska lite.

   • Christen Krogvig

    Denne FB-gruppen er jo en medlemsliste. Terskelen for å melde seg inn er nok derfor høyere. Du kan jo oppfordre vennene dine til å bli med….

   • Å bruke internett aktivt for å bringe buskapet frem er en meget god måte å skape blest om en sak, de nye medier, som Facebook brker pyramideeffekten for å fremskaffe gehør. Vi kan også annonsere på Facebook om vi tar et splieselag slik at alle Norske/Europeiske ol. personer får reklame/innbydelse til å delta i å verne om ytringsfriheten.

    Her er en link som forteller hva Islam er for noe, den er langdryg men særdeles saklig og informativ og den vil gi enhver som tilegner seg kunnskapen filmen gir et mektig våpen til å knuse Islam, samt gi forståelse for at det faktisk ikke kan bli fred i verden så lenge Islam eksisterer.

    http://snaphanen.dk/2010/01/24/udvikling-og-indvikling/

 • kjemper

  Vi må gi vårt støtte og si vår menning om Geert Wilder vekende viktig arbeid hvor som helst til hvem som helst , dette er vår nasjonal og internasjonal umiddelbare plikt .

 • Tore Hund

  I formålsparagrafen til Institusjonen Fritt Ord heter det i vedtektenes paragraf 2:

  Institusjonen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord.

  Geert Wilders er i så tilfelle en soleklar kandidat men jeg tror dessverre ikke den “politiske korrekte” organisasjonen vil innrømme at journalistene i Norge ikke gjør jobben sin mht pressedekningen av Wilders kamp for ytringsfriheten. Dessuten tror jeg ikke Fritt Ord eier tilstrekkelig ryggrad som det trenges for å tildele Wilders denne prisen.

  • Christen Krogvig

   Fritt Ord prisen har blitt delt ut slik: http://no.wikipedia.org/wiki/Fritt_Ords_Pris

   Ser man på listen er det mange der som nok har fått pk-erne til å bli røde i toppen. Alt i alt vil jeg si at de som deler ut prisen her har gjort seg fortjent til terningkast 5 i forhold til å dele ut prisen til kontroversielle penner. Skulle de følge Ytringsfrihetsforeningens råd og gi prisen til Wilders, vil de ha gjort seg fortjent til en sekser.

 • nordmanne

  Er ikke «fritt ord» prisen forbeholdt Nordmenn?

  Tror ikke Fritt Ord er en internasjonal pris…

  • Tore Hund

   Hei Nordmanne. Nei, Fritt Ord tildeles ikke bare Nordmenn. Jeg vet blant annet at Lech Walesa, Andrej Sakharov, Aleksandr Nikitin og The Charta 77 Foundation har fått prisen. I følge vedtektene til Fritt Ord så finnes det ikke andre soleklare kandidater enn Wilders, men jeg gir deg 100 i odds på hvorvidt de tør tildele han prisen:-)

 • Ugle Sett

  Akkurat nå bør det gå opp for alle at vi lever i et samfunn som er i ferd med å bli like jævlig som Øst-Tyskland og andre land som vansmektet under Sovjet.
  Vest Europa har fått en person i Wilders som er en ny Walesa.

 • Noen prismottakere:
  I 2002 – Aslam Ahsan for uredd og langsiktig innsats for å bygge bro mellom kulturer.
  Shabana Rehman for modig, kraftfull og nyskapende bruk av det frie ord med det samme formål.
  I 1992 – Annette Thommessen for modig bruk av det frie ord til forsvar for innvandreres interesser og for sterkt engasjement for å skape gjensidig forståelse og respekt i det norske samfunn.
  Så her spørs det om det er politisk korrekt å gi Geert Wilder prisen.

  Men der finnes jo en annen kandidat fra våre hjemlige trakter; Hva med å foreslå Jan Simonsen som kandidat? Jeg vet ingen andre i Norge som kjemper mer for ytringsfriheten enn han. Det er skremmende at det frie ord er på tur til å knebles, bastes og bindes i Norge. Hvordan i all verdens navn og rike kom vi hit vi er i dag?? Hva skjedde på åtti, og nittitallet?
  Tenk på dette folkens: Det er i dag ikke lov til å ytre noe ufordelaktig om innvandrere i norske aviser. TENK PÅ DÉT!
  Hadde man på syttitallet påstått at det skulle bli slik i Norge på totusentallet, hadde folk gapskrattet til meg og erklært meg for idiot. Men slik har det blitt og vi er alle blitt nyttige idioter for våre politikere. Merkelig i grunn, hvordan to-tre tiår kan sniktilvenne et helt folk uten at de riktig er klar over det selv.

 • uderzo

  uderzo

  jeg ville gi fritt ord prisen til jens stoltenberg
  for hans ord er så «frie» at de er ren og skjær løgn

  ifølge aftrnposten «bløffet» han obama om pengebidrag til
  afghanistan

  når har vedkommende «statsmann» driti nok på draget
  uten at det får en eneste konsekvens?(politisk og ikke minst moralsk)

  mvh
  uderzo

 • Etter å ha studert hjemmesia til Fritt Ord, kan det se ut som at man må være utdannet advokat for i det hele tatt å få lov til å foreslå en kandidat. Makan til byråkratisk babbel har jeg ofte sett. 😛
  Man må visst søke om penger til et prosjekt samtidig som man foreslår kandidat. Jeg skal foreslå Jan Simonsen for gert wilder kommer aldri til å bli vurdert. Til det har han eksponert seg for kraftig og dermed utprisa seg. Jeg tror ikke integriteten til Fritt Ord er på topp før jeg ser det sjøl. Man må bare anta at de også velger «politisk korrekt» framfor integritet. det er jo så vanlig nu til dags. Snakk om å bite seg sjæl i ræva…

 • Anonym

  Støtter 100% GW ! Vår verden er blitt forrykt i Islams navn – hva feiler det oss ? Har vi blitt totalt hjernevasket ? Kanskje vi burde ta tilbake vår egen religion i frihetens navn – ellers er vi fortapt ?