Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Full krig i Frp: Stortingsrepresentant ber tidligere stortingsrepresentant melde seg ut.

bomstasjon2”Meld deg ut Knut”. Dette er meldingen fra Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Kenneth Svendsen til sin partifelle, tidligere stortingsrepresentant og nå ordfører Knut Hanselmann. Uttalelsen sto på trykk i avisen Vårt Land i går. Stortingsrepresentanten er rystet etter at partifellene hans på Askøy har stemt for bompenger.

Flertallskameratene Høyre og Frp åpnet for en måned siden for bompenger på Askøy. De lokale Frp-politikerne stemte for, vel vitende om det tydelige landsmøtevedtaket fra 2008, skriver Askøyværingen.

”Det Askøy Frp gjør er ikke akseptabelt,” sier Svendsen til Vårt Land.

Fremskrittspartiets nestleder, Per Sandberg, tar derimot Hanselmann og Askøy FrP i  forsvar. «I Askøy har Frp fremmet forslag om folkeavstemning, men de øvrige partiene har sagt nei. Så har Frp deretter prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen,» sier han til Vårt Land.

Det er en fremstilling som ifølge Demokratenes kommunestyremedlem, Per Midtøy, ikke er riktig. ”Avstemningen i kommunestyret var slik at det først ble stemt over innføring av bompenger. Forslaget ble vedtatt mot min ene stemme. Først deretter ble det stemt over spørsmål om folkeavstemning,” forklarer han.

”Er et landsmøtevedtak i Frp å stole på? Er programmet deres å stole på,” spør Midtøy.

Ordfører Knut Hanselmann bryr seg katten om kritikken fra partifelle Svendsen, skriver Askøyværingen.

”Jeg bryr meg faktisk ikke om den i det hele tatt. Jeg sover godt om natten,” sier han, og har ikke tenkt å ta Svendsen på ordet.

Ordføreren viser til lang og tro tjeneste i partiet, og tror ikke Svendsen en gang rekker ham til livet når det gjelder erfaring.

”Jeg har vært med i Frp siden 1973 og har fulgt dette partiet i godt og vondt. Så den tar jeg ikke,” sier Hanselmann til Askøyværingen og sender kritikken i retur:

”Dette er ikke måten å gjøre det på. Vi går ikke ut i media og kritiserer hverandre på denne måten. Svendsen skulle tatt en telefon til meg og spurt hva dette var for noe,” mener Hanselmann.

Frp-veteranen skammer seg ikke over vedtaket. Tvert imot mener ordføreren at han skylder innbyggerne på øyen å si ja til bompenger.

”Jeg vet godt hva programmet og landsmøtet sier, men vi kan ikke bygge veier på prinsipper,” sier FrP-ordfører Hanselmann.

Etter flere runder med seg selv og sin egen samvittighet, fant Hanselmann at det eneste rette var å stemme for bompenger slik at vegløftet til en milliard kan gjennomføres, skriver Askøyværingen.

Også Hanselmanns ”nabo”, FrP-ordføreren i Os, Terje Søviknes, har konsekvent stemt for bompenger for å utløse veimidler til en ny hovedvei mellom Os og Bergen. I motsetning til hanselmann har han blitt møtt med stor forståelse og til dels ros fra den sentrale partiledelsen og partileder Siv Jensen.

5 comments to Full krig i Frp: Stortingsrepresentant ber tidligere stortingsrepresentant melde seg ut.

 • Christen Krogvig

  Det er merkelig at Hanselmann ikke stemte mot forslaget. Hvis forslaget da ikke fikk flertall, måtte de andre partiene som var for gå med på å utlyse en folkeavstemning.

 • Jan Arild

  Har FrP troverdighet i det hele tatt da?
  Jeg har bodd i en Frp kommune i 8 år, landet dårligeste kommune. Tatt fra økonomisk styring ikke bare en men -2- ganger! Topper statestikken på flere dårlige tabeller og ordføreren fikk 10000kr mer i lønn samtidig.
  Var dårlig med KRF i si tid også men hallo???

  I steden for bompenger kan vi få det slik vi hadde det med strøm før i tiden, overforbruk kostet skjorta.
  Så mye «XX» har hver enkelt til billig pris, alt over blir straffet med høye avgifter.
  De avgiftene skal gå direkte til utbygging av kollektiv transport og nye energikilder.
  Og jeg tror den samme modellen hadde gjørt seg på strømmarkedet også. Men dere vet hvor mye støy det blir når de rike må betale selv sin kostbare lek, det blir nok vi vanlig dødelige som fortsatt må betale for overforbruk av både bensin og strøm. Samme hvem som styrer landet.

 • rikssynser

  Ja, det er et svært betimelig spørsmål om Frp er til å stole på.

  De har jo vedtatt nei til bompenger og at de skal stemme i mot dette også lokalt. Men det er bare det at hver gang dette kommer opp lokalt, så blir plutselig også Frp`rne realistiske.

  Så vil noen av dere si at Frp også er realistiske i sine budsjett-forslag. Joda, selve budsjett-forslaga er vel til en viss grad realistiske. Men hva med kostnadene for alt det de forslår innimellom forslaga.

  Det som er typisk Frp er å foreslå noe det ene året, og noe annet året etter. Dette alt etter hva som til enhver tid er populært. Formålet med dette er naturligvis å skape et inntrykk av at de egentlig har råd til alt innenfor en forsvarlig økonomisk politikk. Også kan de si i debattene at «dette foreslo vi, men alle de andre partiene stemte i mot». Men hva er så problemet med dette? Jo, de har med dette nesten foreslått alt. Men det betyr altså også at de slipper å prioritere.

  Er det ikke dette som er den egentlige Frp-koden? For hvordan i svarte skal de ellers ha råd til å droppe alle bompenger og samtidig bygge superveier over alt i Norge?

 • Espen Franck-Nielsen

  Bomstasjoner hører ikke til de største problemene. Samtidig forstår jeg de som blir berørt. Jeg er av den oppfatning at man må prøve andre løsninger først, som f.eks. offentlig/privat samarbeid om finansieringen. Ikke av bare veier, men også annen infrastruktur som jernbane, noe som vil komme samfunnet og næringslivet til gode.
  For ti år siden åpnet Oslofjordtunnelen mellom Follo og Hurum. Jeg tror ikke den hadde vært økonomisk gjennomførbar hvis den ikke hadde vært bompengefinansiert.

 • Christen Krogvig

  Det er i og for eg bra at FrP i stadig større grad forholder seg til økonomiske realiteter. Men de har programfestet at bommer kun må bygges dersom folket stemmer for. Jeg synes folkeavstemninger er bra, og det er skuffende at FrP aldri presser igjennom slike avstemninger.