Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

NRK med nykonstruert anti-israelsk propagandaføljetong

 Rachel«NRK har laget en ny vri på sine anti-israelske propagandasendinger.  Nå blir de giftige dramaseriene til Sidsel Wold supplert med “nyheter” om ønsket samarbeid mellom norsk og israelsk forsvar,» skriver dr. Michal Rachel Suissa, som er leder for Senter mot antisemittisme (SMA) I denne artikkelen, som selvsagt ikke fikk spalteplass i den antisemittiske Aftenposten, analyserer hun hvordan NRK systematisk bygger opp motstand mot Israel gjennom sine reportasjer og utplukking av intervjuobjekter.

«Selve “nyheten” om at militære ønsker å få del i etterretningsmateriale og gjerne vil trene sammen, er ingen nyhet.  Det er en selvfølgelighet som har vært kjent lenge.  Det norske forsvaret vet at ingen har bedre etterretning å levere enn israelerne, og de har mye å lære fra seg når det gjelder bekjempelse av terror.  Dette må det settes stopper for.

De “nyhetene” NRKs utsendte journalist Eirik Veum presenterte om et vaktlag som vasset i snøen på Hermonfjellet, var derfor ingen nyhet.  Alt hva han fortalte derfra var fullstendig trivielle opplysninger som han kunne ha presentert fra sin skrivepult, uten å behøve å la NRK påkoste ham en reise til Israel.  Han var imidlertid påpasselig med å få fortalt at disse vaktsoldatene, utstyrt med lamaer, nok ville kunne dukke opp igjen for å okkupere andre fjelland, så som Iran (Han unnlot å nevne Norge), og at de derfor hadde behov for realistisk øving.

Vi kan altså med sikkerhet slå fast at Veums formål med “reportasjen” ikke var å informere om mulig og interessant samarbeid.  Han visste like godt som alle andre at fra det øyeblikk NRK sendte en slik “reportasje” i Dagsrevyen, ville Forsvaret kunne glemme enhver tanke de måtte ha hatt om å lære noe som helst om terrorbekjempelse fra profesjonelle israelske kilder.  Vi må derfor gå ut fra at dette også var hans og NRKs bevisste hensikt:
 
Se innslaget i NRK her.

Bekreftelsen på at dette er en riktig analyse av Veums “reportasje”, kom like etter innslaget hans i Dagsrevyen mandag 22. mars.  Der hadde NRK forutsigbart invitert SVs Bård Vegard Solhjell til å “kommentere” Veums “samarbeidsreportasje.”  Med seg hadde han for “balansens” skyld fått Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen, som tilsynelatende desorientert og fullstendig uforberedt på opplegget forholdt seg taus.  Og med sin taushet og sine irrelevante merknader godkjente han i praksis Solhjells tirader med gjentatte anti-israelske løgner om brudd på folkeretten og krigsforbrytelser.  Det var lett synlig for enhver våken seer at Solhjell var der først og fremst for å skitne til Israel med sin propaganda:
 
Se Solhjells Israelhets her

Han fikk anledningen servert i fanget av NRKs programleder, Jarle Roheim Håkonsen, og reporter Eirik Veum.  Den uforberedte og godtroende politikeren fra Frp gjorde et pinlig inntrykk i den sammenhengen han ble plassert, noe som for en like uforberedt seer måtte ha forsterket virkningen av Solhjells usannheter.  Det mest anerkjennende som kan sies om NRKs anti-israelske propaganda-opplegg er at det var profesjonelt konstruert etter klassisk mønster, og fungerte etter hensikten.  Det viktigste vi andre kan gjøre i ettertid er å informere folk om det renkespillet som foregår i NRK i samarbeid med antisemittene i SV.

Ikke uventet kom neste episode i denne nykonstruerte anti-israelske propagandaføljetongen allerede i morgennyhetene dagen etter.  Her fikk Eirik Veum på ny utbre seg om sin bragd i snøfonnene i Israel, og han ser selvfølgelig frem til den “debatten” som ville komme i Norge om hans “avsløringer:”  
 
Vi vet hva den debatten vil dreie seg om.  Om og om igjen vil venstresidens sosialt konstruerte jødehatere møte opp ved mikrofonstativene for å tømme seg for sin vrede over Israels “krigsforbrytelser” og “klare brudd på folkeretten.”  Vi kan dette opplegget nesten utenat nå: Konstruer opp et påskudd i form av en “nyhet” for å kunne gjenta løgnene. Gjenta dem mange ganger og masser dem inn i hodene på folk til de tror det er sant.  Dette opplegget har fungert før, og NRK har villige læregutter.

I Israel er det for lengst offentliggjort bevismateriale som dokumenterer at NRK og SV farer med løgn.  Men det får du ikke vite om du holder deg til den kanalen.  Det vi bare kunne drømme om, måtte være at Harald Eia en gang ville ta for seg også denne gruppen av sosiale konstruktører.

5 comments to NRK med nykonstruert anti-israelsk propagandaføljetong

 • Christen Krogvig

  Ingen tvil om at NrK manipulerer. Som for eksempel Sidsel Wold hevder at Israel erklærte krig mot sivilbefolkningen på Gaza. Dette er så langt fra sannheten som man kan komme. Israel forsøker, i motsetning til for eksempel de alliertes bombing av Tyskland, å begrense sivile tap så langt det lar seg gjøre. Dette vet NrK-folkene meget godt, og en kan spørre seg om hvorfor de arbeider for å demonisere israelerne? Trenger vi å ha noen å hate?

  På den annen side bør etter min mening Israel stanse etablering av nye bosettinger – hvis araberne til gjengjeld stanser terrorangrepene mot Israel.

 • nord

  NRK er underlagt det palestinske propaganda ministeriet.

 • nord

  Jan, hvorfor påklages ikke NRK og Sissel Wold inn for pressen faglige utvalg, eller det utvalget også i lomma på Palestinerne?

  • Kyrre

   Noen burde definitivt klage Wold inn til kringkastingsrådet for å formidle halvsannheter slik at det skapes jødehat.

   Det bør selvfølgelig være tillatt å så hat, men det er ikke en oppgave for en statlig nyhetsformidler.

   Det er for øvrig litt rart at på påstått allmektige jødene ikke lykkes i å forsvare seg i mediene. Eller skaffe seg eiermakt i et norsk medium. Jeg hadde gjerne sett Murdoch som storeier i Schibstedt.

 • Drine

  Ingen overraskelse at Nazirikskringyalla sprer møkk. Kunne seriøst bli brukt på gårder rundt her. Skam at JEG må betale for den møkka de sprer.