Søk

Kategorier

april 2010
M T O T F L S
« mar   mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Iransk atomtekniker søker asyl i Israel

IranEn israelsk talsmann opplyste i forrige uke at en iransk akademiker med forbindelse til det iranske atomvåpenprogrammet har bedt om politisk asyl i Israel, melder Voice of America. Israels viseminister Ayoub Kara sier at den iranske akademikeren venter på en avgjørelse på asylsøknaden i et land som er vennlig til Israel. Han ville verken navngi akademikeren eller landet der han befinner seg.

Kara sier til Voice of America at Israel vil gjøre alt som er mulig for å hjelpe personer som vil endre den strategiske og kjernefysiske trusselen fra Iran.

Washington Post skriver at et voksende antall iranske atomvåpeneksperter nå lekker informasjoner til vesten om Irans kjernefysiske program. I en rapport publisert på søndag siterer avisen nåværende og tidligere tjenestemenn i USA og Europa som sier at noen av de viktigste nye informasjonene har kommet fra vitenskapsmenn og andre som har tilgang til Irans militære programmer.  Avisen nevner spesielt kjernefysikeren Shahram Amiri som flyktet til vesten etter en pilegrimsreise til Saudi Arabia i juni i fjor.

Israel mener at et Iran med kjernefysiske våpen vil være en trussel mot landets eksistens ettersom Irans ledere har sagt at de vil ødelegge Israel.

Kommentarer er skrudd av.