Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Det finnes flere partier i Storbritannia enn tre

FarageVi har alle sett på nyhetene at Storbritannias statsminister Gordon Brown pratet høflig med en eldre kvinnelig velger, for deretter å kalle henne for trangsynt når han trodde mikrofonene var av. Men ingen norske medier har så langt Frie Ytringer har registrert, fortalt oss hva som fikk Gordon Brown til å reagere. Svaret er: Mrs Duffy stilte kritiske spørsmål om den britiske innvandringspolitikken. Det gjør også partier som det britiske nasjonalistpartiet BNP og uavhengighetspartiet United Kingdom Independence Party (UKIP).

Valget til det europeiske parlamentet i sommer gjorde det britiske Independent Party større enn det regjerende britiske arbeiderpartiet til Gordon Brown. Uavhengighetspartiet, under ledelse av Nigel Farage, fikk 16,5 prosent av stemmene.  Farage, som tidligere var medlem av det konservative partiet, men meldte seg ut da Margaret Thatcher ble presset ut som leder, fikk 12 partifeller med seg til Strasbourg og Brüssel. Han ønsker å melde Storbritannia ut av EU.

Farage har senere godt av som partileder for uavhengighetspartiet for å kunne konsentrere seg om kampen for eget mandat i det britiske parlamentet og arbeidet i Europaparlamentet.  Her forklarer han hvorfor det er fornuftig å stemme på hans parti til tross for en valgordning som gjør situasjonen håpløs for mindre partier:

httpv://www.youtube.com/watch?v=20i0aknpk0s&feature=player_embedded

Her knuser han Gordon Brown i Europaparlamentet:

Og her får han reprimande for et innlegg i Europaparlamentet:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0vBqyG6qYXE&feature=player_embedded

httpv://www.youtube.com/watch?v=E1waGanUNt0&feature=related

VG: Kandidatene

VG: Advarer mot Hellas-tilstander

VG: Derfor er valget så viktig

VG: Tror på cameron

VG: Desperasjon i Labour

VG: Partifelle ut mot Brown

3 comments to Det finnes flere partier i Storbritannia enn tre

 • Reven

  Her er den etterhvert så kjente britiske YouTube-kommentatoren Pat Condell med en oppfordring om å stemme på UKIP

  httpv://www.youtube.com/watch?v=krybvOx-8Dk

 • Sigurd

  Jeg tror også at BNP og UKIP vil smile pent når valgsedlene er talt opp. Jeg tror ikke at disse liberalerne har så mye å fare med.

  Samme her i Norge, AP (ApokalypsePartiet) Sv (ShariasVenne) og Hala-høyre vil drukne i sine egne vedtagelse og stilt til rette.

  Det vil etter hvert tvinge seg frem partier som NorgesPatriotene og Demokratene, tiden er bare ikke moden enda, og begge partiene har noe å jobbe med for å sy sammen ei grei politisk pakke som må dekke alle samfunnsområder. Innvandring og islammotstand bygger ikke landet, men vil være en stor faktor for å opprettholde ro og orden så folk kan ta del i resten av programmet og som de vil dra nytte av!

 • arcticaider

  DET LANDET TRENGER ER EN STERK LEDER,OG DET ER IKKE NOE SOM FINNES IDAG ,,,,,,,,,,OG SPESIELT IKKE KJERRINGEN FRA BERGEN!!!!!!!!!!!!!!!JEG VIL PÅSTÅ AT HVIS INGENTING BLIR FORANDRET INNEN 5 ÅR SÅ ER HEKLE DET NORSKE SAMFUNNET LAGT I GRUS ,,,,,,,,,,TENK DERE SELV,, FOR NOEN ÅR SIDEN ER DET EN KLOVN SOM SIER AT HVIS IKKE JEG FÅR 36,9 ….SÅ VIL JEG IKKE,,SÅ SKULLE DET NORSKE HUS BYGGES I DEN GLOBALE LANDSBYEN,,,,,,,TRAGEDIE,,,,,,,TROR AT DET ER BEST AT GRUNNMUREN ,,,ER DIMESJONERT ,,,HER BARE TENKER DE KUN PÅ EN TING ,,,,OG DET ER T I T T E L ……RESTEN DET GIR DE SEG FAN GI,,,,,,,,