Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Amerikanske eksperter: Israel kan angripe Iran allerede i august

Ahmedinejad2En amerikansk gruppe bestående av tidligere etterretningsfolk, kalt ”Veteran Intelligence Professionals for Sanity” har sendt et memorandum til president Obama og advart ham om at Israel kan angripe Iran så tidlig som denne måneden. De frykter at det kan føre til en bredere krig. Gruppemedlem og tidligere CIA-analytiker Ray McGovern sier Israel føler at landet har USA i ryggen uansett hva som skjer.

Dette kan stoppes, men bare hvis Obama fordømmer et Israelsk angrep allerede før det skjer, mener de.  Ray McGovern mener at Israels mål ikke først og fremst vil være å ødelegge Irans mulighet til å utvikle atomvåpen, men å fjerne det nåværende iranske regimet.

httpv://www.youtube.com/watch?v=XNFK_fBwDQk

20 comments to Amerikanske eksperter: Israel kan angripe Iran allerede i august

 • Pauly D

  Israel har nok USA i ryggen helt til de angriper. De gjør vesten en stor tjeneste, tar en kule for laget, og burde applauderes istedenfor og kritiseres.

 • Shakir

  Israel og USA holder på å starte enda en krig med sine aggresive holdning til nasjoner som nekter å bli dems økonomiske slaver og bøye seg for dem!! Noen må stoppe disse morder nasjonene sine aggresive krigs politikk. Hvis ikke så kommer dette til å gå ut over resten av verden! Flere land vil bli involvert og de som står på toppen i maktpyramiden glir lett unna når alt har roet seg! Kan ikke folk bare skjønne at fosilt brennsel snart er ferdig og vi trenger ny kraft/energi som atom energi??. USA er redd for at Iran kommer til å ta hele Asia som marked. USA er redd for å miste markedsandeler. Tror hele Asia hadde kjøpt atom energi fra Iran isteden for illuminati USA. Som alle vet så ligger en stor andel av verdens natur ressurs i Iran og eller i arabiske muslimske land. Det er derfor vesten til stadighet herjer i disse landene og det er hele tiden krig og politisk taktikk over disse land! Dessuten så har statoil kjøpt sin egen oljebrønn i dødsboet Irak og noen her inne bør feie for egen dør. Å sammarbeide med krigsforbrytere og løgnere som USA straffer seg uansett. Det er hvertfall det historien viser oss hele tiden. Det var veldig taktisk dumt av Ahmadinejad å truemed å utslette Israel. Dette gir sionist regimet og USA påskudd nok til å ikke la iran bli en selvstendig nasjon som produserer sin egen energi og forsyner en god del av verden.

 • jkl

  Kanskje det var Mossad som var involvert i gårdagens attentat mot Irans president Mahmoud Ahmadinejad? Hvis Israel angriper Iran blir det ikkee pent, USA kommer ikke til å blande seg inn der, de har mer enn nok med Iraq og Afghanistan.

 • Shakir

  Det kan godt hende at terror organisasjonen mossad hadde en mislykket terror aksjon mot Irans president!! Shimon Perez har jo tidligere truet Ahmadinejad foran kamera. Han sa at en vakker dag så kan Ahmadinejad bli kidnappet midt i Iran og sitter fengslet i Israel. Mann kan forvente alt fra et land som Israel der ledere kommer med arrogante og halv nazistiske toner!

 • Espen Franck-Nielsen

  Jeg håper at israelske myndigheter har vett nok til ikke å angripe Iran.

  • benjamin jensen

   Ja og ha vett nok til og ikke angripe ,betyr og ikke ha vett for og vente på angrep.Alternativet er krig eller krig.

  • Jeg håper av hele mitt hjerte og hele min sjel at Israel har mot og styrke til å ødelegge Irans atomvåpenanlegg. En ny Hitler, som Ahmandinejad jo er, med atomvåpen, vil på sikt være totalt ødeleggende for verden. Angriper Israel er det rent selvforsvar etter at Irans president jo har uttalt at Israel ikke er et land som bør eksistere. Irans atomvåpen kan brukes mot Israel. Det kan ikke Israel ta risikoen på skal skje.

  • Anonym

   Why you can never, SHOULD NEVER, try to make peace with Muslims: Muslims look at ‘peace’ treaties as temporary periods of non-warfare, never valid for more than ten years. Hamas has recently been talking about a ‘peace’ treaty with Israel – for ten years. Muslims say the opposite of tyranny is justice. And Islamic justice means killing the infidels.
   httpv://www.youtube.com/watch?v=yAssNB92A-o&feature=player_embedded

 • Shakir

  Jan Simonsen@ Du skriver at det er selvforsvar hvis Israel angriper Iran? Du av alle bør vite best at om Israel bomber Iransk jord så er det Israel som angrep først! Så skriver du at Irans atomvåpen kan brukes mot Israel og at de ikke kan ta risikoen! Men Israel kan bruke sin atomvåpen mot Iran også! Det kan heller ikke Iranere ta risikoen for! Det er ikke bare jøder som bærer liv veit du eller?? Så du mener at al qaida angrep WTC i rn selvforsvar?? Nå gjenstår det fortsatt å bevise at det var de som stod bak angrepet men men!! Kan du ikke bare skjønne at Iran også har rett til å eksistere som en uavhengig nasjon. Ikke bare jøder som fortjener å leve! Ikke det at jeg liker Ahmadinejad sine holdninger men, når det skal være snakk om at Israel har sine ulovlige atom våpen så kan like greit Iran ha sine også. Med tanke på makt balansen i området!! Det var også grunnen til at USA finansierte og bygget Irans største atom anlegg allerede rett etter at staten Israel ble opprettet. De ga nemlig Iranere den samme muligheten til å overleve!! Fordi USA anså det som rimelig med tanke på makt balanse!! Skjønner??

  • Dette er veldig enkelt. Når et land erklærer krig mot et annet land, har det andre landet rett til å forsvare seg, og om nødvendig utløse det første skuddet. Det avgjørende i denne konflikten er at Iran har uttalt at Israel bør utslettes, og at det selvsagt må oppfattes som en krigserklæring og gir Israel rett til selvforsvar.
   Det er riktig at Israel lenge har hatt atomvåpen, i likhet med land som Pakistan, India, Russland og USA, men det er ikke et problem. Problemet er når en totalt gal despot får tak i et slikt våpen, en person som kan tenkes å bruke det. Det er i ferd med å skje nå. Og må for enhver pris forhindres.

 • Anonym

  Are There Moral Justifications for War?
  There are only three moral motivations for war: 1) To defend the nation against a people and doctrine that have attacked it. 2) To preemptively strike a people and doctrine that represent a clear and present danger so as to keep them from attacking the nation in the future. 3) To rid otherwise defenseless people from tyrants who are terrorizing them. To impose one’s value system on others isn’t a worthy or achievable goal. And in cases two and three above, the will to engage must be tempered with an analysis of the cost and the likelihood of achieving a favorable result.

 • Mike

  Problemet Shakir, er når Irans øverste leder ønsker å utslette Israel, så må vi også tro han, risikoen er altfor høy å betale. Han har dessuten sagt at han vil fremprovosere 3 verdenskrig, så den 12 imam kan komme tilbake.
  Israel er jødenes eneste fristed. Et sted hvor de kan eksistere uten frykt for livet. Det fungerer rett og slett ikke andre steder. Jødene emigrerer til Israel i dag fra alle verdens hjørner, deriblant USA. Antisemittismen er på full anmarsj over hele Europa. En treanger ikke engang å reise ut av landet for å se jødehatet, det er kommet langt i Norge.
  Går utifra at du er muslim og ser det derfor ikke så rart at du velger å bagatellisere alle former for angrep mot Israel. Alle vet at muslimer ikke tåler jødene, så lenge de eksisterer vil uroen forbli den samme. Alle nederlagene den muslimske verden har gått på mot Israel, en trenger ikke å studere kvantefysikk for å skjønne at de ønsker hevn. Mein kampf er f.eks best selger i Tyrkia, kilde nrk dokumentar.
  Israel har rett til å eksistere og rett til å forsvare seg!

 • Rockman

  Shakir.

  Ikke helt relevant til denne debatten. Men kunne du ha tenkt deg å leve under det regime som i dag eksisterer i Irak?

  Mvh. Rockman

 • Shakir

  Rockman@ Kunne du tenkt deg å bo i gazastripen med palestinerne??

 • Shakir

  Mike@ Du har ikke mye peiling på hva du skriver. Jøder lever faktisk fritt i Iran og de er ansett som en minoritet. Hvis Iranere ville utslette dem så hadde ikke det vært noe problem. Dessuten så vil Ahmadinejad slippe inn inspektører fra atom energi byrået slik at dem kan kontrollere Iran hver gang de måtte ønske det. Og Iran vil bli medlem av dette atom byrået helt frivillig! Mens Israel nekter å slippe inn disse inspektørene og lar ingen slippe til det tvilsomme atom lageret deres. Her er det mer grums fra Israel enn Iran for å si det sånn. Og hvis du ikke skjønner at Iran er helt åpen og sammerbeidsvillig i sin atomprogram. Mens Israel er helt stikk motsatt og ignorerer atom byrået. Da har du ingen ting i en diskusjon å gjøre! Du driter deg mer og mer ut.

 • Younes

  håper at atomvåpenet til israel exploderer til himmels sammen med tel aviv!!!

  • Anonym

   Actually, the West’s oldest book, the Bible predicts the «blow up.» It says that Muslims will attack Israel in mass following a land for peacetreaty with many nations. The Bible tells us that the ensuing war will lead to the deaths of one quarter of the earth’s people. A third of the land will be scorched beyond repair.