Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjendiskampen: Tre minutt var nok

kjendiskampen2Da er kjendiskampen over for i år. Jeg var ut på gresset i tre minutter. Det var nok for min litt ødelagte skuddfot (venstefoten). Den fikk en knekk i menisken for noe år siden, og jeg har merket ettervirkninger det siste året. Ved første berøring med ballen falt jeg, og straffesparket ble alt for svakt, merket jeg. Uansett hadde jeg nok kondisjonen min satt en stopper for fotballkarrieren etter 5-6 minutt. Men det var gøy å være med, sammen med så mange hyggelige mennesker.

 Charter-Svein kom halsende like før start, nesten en time etter oss andre. Han så ut som om han kom rett fra syden, slepende på en trillekoffert som vanlig. Det var ikke helt riktig, bare nesten. Han kom hjem fra syden forrige fredag, fortalte han, etter en middagsavtale med en jente. Langt å reise for en slik avtale, synes jeg. Men Charter-Svein er ikke Charter-Svein for ingenting.

Kjempeenergisk går han inn for alle oppgaver med den samme entusiasmen. Og han ble kåret til banens beste. Det var ingen liten pokal han kunne vise meg etter kampen. Jeg mente han burde delt førsteplassen med mitt lags (det sorte) keeper i andre omgang. Aldri har jeg sett en kraftig operasanger så spenstig.

Linni Meister var der også, på mitt lag. Hun ankom til andre omgang, men hadde god unnskyldning. Magetrøbbel etter en sydenreise. Kanskje det var hun som var daten til Charter-Svein? Hvem vet?  Hun er også alltid like blid, og raus med klemmene. Takk, Linni.

De unge hipphopperne Robin og Bugge ble plassert på hvert sitt lag. Da ble det i alle fall en halv seier for tomannsgruppen. Begge løp like mye, og Bugge var riktig kjørt på slutten av første omgang. De måtte være forsiktige å unngå skader. Det ville sett spesielt ut med hipphoppere på scenen med gipsete føtter. Og de skulle på scenen bare noen timer senere, for igjen å begeistre barna og ungdommene på Norway Cup. De opptrådte også under åpningsshowet.

Et par Hotell Cæsar-stjerner spilte også fotball, med den største iver. Kim-Daniel Sannes spilte i hvitt, mens Kim Kolstad var på samme lag som meg. Kim-Daniel røpte litt av handlingen utover høsten, uten helt å være klar over det tror jeg, litt mellom linjene. Men hva han sa vil jeg ikke skrive her. God skuespiller og kjempehyggelig gutt.

De gamle fotballtoppene stilte opp. Mini var åpenbart flau over å bomme på straffen, forstod jeg av en senere sending på TV2. Fredrikstads Per Egil Ahlsen glemmer jeg aldri. Han ødela finalekampen for Viking i 1984, med meg selv på Ullevål stadion. Den gangen var det omkamp dersom resultatet i første kampen ble uavgjort, slik det ble dette året. Og i den andre finaleomkampen vant Fredrikstad med et mål, et fantastisk skudd like i vinkelen fra Per Egil Ahlsens fot. Utrolig nok hadde Erik Thorstvedt nesten fingertuppene på ballen. Gode prestasjoner av begge, men Fredrikstad og Per Egil Ahlsen trakk altså, dessverre for meg og Viking, det lengste strået.

Men det var ikke gamle fotballstjerner som var mest populære blant det svært unge publikummet på Norway Cup, merket jeg. Det var guttene fra Paradise Hotell.

Og med dette er nok min idrettskarriere over. Den startet med å hoppe tau sammen med Grete Waitz utenfor Stortinget i 1993 for å dra i gang kampanjen, ”Kom i form til OL”.  Da røyk menisken og jeg måtte bruke krykker i store deler av stortingsvalgkampen. Den fortsatte med min deltakelse i Venstres valgkampåpning i Stavanger noe år senere. Jeg kappsprang med Arne Fjørtoft, ramlet like før målstreken og brakk armen. Senere på dagen deltok jeg i en landsbruksdebatt på Jæren, deretter dro jeg til sykehuset og fikk gipset venstearmen. Resten av valgkampen måtte jeg drive uten å kunne ta notater.

Så fulgte Robinson ekspedisjonen, der opptaket ble gjort sommeren 2004. Jeg ramlet av en rullende tønne og slo venstrearmen mot noen jernsviller på bakken. Den ble slått ut av ledd, og armen måtte gipses igjen. Men nå er det slutt. Tror jeg.

kjendiskampen3

Charter-Svein vant pokal

Charter-Svein vant pokal

 

Her er jeg sammen med min eneste tilhenger

Her er jeg sammen med min eneste tilhenger

 kjendiskampen5

VG: Charter-Svein den store overraskelsen

VG: Mini lover hevn

VG: Kim-Daniel har vært på reise

VG: Linni giftet seg i Las Vegas

TV2: Avslører Cæsar-hemmeligheter

TV2: Løp på do i hele natt

TV2: Intervju med Jan Simonsen

3 comments to Kjendiskampen: Tre minutt var nok