Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Lørdagsfilmen: Spionkrigen Israel-Libanon.

Meir_Dagan3Vi står på et utkikkspunkt på toppen av Golanhøyden. Meir Dagan, i dag lederen av den israelske etterretningstjenesten Mossad, av The Sunday Times kalt ”mesterhjernen bak Mossads hemmelige krig,” peker mot Syria. ”Vi vet det meste som rører seg rundt den syriske presidenten,” forteller han, så forklarer han hvorfor Israel av militære og strategiske grunner ikke bør trekke seg ut av Golanhøyden. ”Bibelen sier at lammet skal spise med løven. Men bare for å være sikker: Jeg foretrekker å være løven,” sier han.

Den kortvokste og korpulente Mossadssjefen og daværende generalen kikker ned på sin egen kropp. ”Vet du hvorfor alle israelske generaler og korte og fete,” spør han, og gir selv svaret: ”Det er viktig å ha kort vei mellom ballene og hjernen. Vi trenger både baller og hjerne.”

Under Dagans ledelse har Mossad konsentrert oppmerksomheten omkring aksen Hamas, Hitzbollah, Syria og Iran. De to statene, som forsyner de to terroristorganisasjonene med våpen, planlegger for en krig mot Israel. Det er viktig for israelerne å ha best mulig oversikt over deres planlegging, og deres våpenarsenaler.

Spionasje er et viktig våpen for begge sider av konflikten. Israel har mange spioner både i Gaza og Libanon. Av og til blir dessverre noen avslørt, slikt det nylig skjedde i Libanon:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0yAcb3t7Y2o&feature=related

Kommentarer er skrudd av.