Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Når mediene tildekker virkeligheten

vold2I går morges ble en 19 år gammel kvinne voldtatt i den indre delen av Odense i Danmark. Fyens Stiftstidende skriver at hun ved 05.30-tiden ble antastet av en mann med utenlandsk aksent. Hun avviste ham flere ganger, men han klarte å trenge henne opp mot en mur, rev hennes bukser ned og voldtok henne. Deretter forsvant han, mens kvinnen sjokkert klarte å rope etter hjelp.

Det er selvsagt en fæl historie, men det interesante med den er medienes ulike tilnærminger til sannheten.

Fyens Stiftstidenden beskriver gjerningsmannen på denne måten: ”Gjerningsmannen beskrives som en utenlandsk mann, muligens araber, muskuløs, 20 til 40 år, og 177 til 178 centimeter høy. Han talte dansk med utenlansk aksent og med dyp stemme. Han var iført en sort sweatshirt med hætten trukket opp over hodet. På magen stod det Esprit. Dessuten cowboybukser og hvite Nike-sko.”

Også telegrambyrået Ritzau skriver om voldtekten, og en av Danmarks største aviser, Politiken, har trykket Ritzaus melding.  ”Den 19-årige kvinnen ble kort før klokken 05.30 antastet av en mann, som etter kvinnens adskillige avvisninger trengte henne opp mot en vegg, trakk ned hennes bukser og voldtok henne,” skriver Politiken og Ritzau, med henvisning til lokalavisen Fyns amts Avis.

Om gjerningsmannen skriver telegrambyrået og Politiken: ”Han beskrives som mellom 20 og 40 år og 177-178 centimeter høy. Han var iført en sort sweatshirt med påskriften Espirit på magen, og han hadde hætten trukket opp over hodet. Dessuten var han iført cowboybukser og hvite Niko-sko.”

Ser vi noen forskjell her?

Beskrivelsene er temmelig like, og begge er nok en korrekt videreformidling av politiets opplysninger til mediene, men noe mangler hos Ritzau og Politiken, noe helt sentralt for å hjelpe publikum til å gjennkjenne gjerningsmannen og dermed hjelpe politiet med å få ham arrestert: De har rett og slett sensurert vekk at han var utlending, sannsynligvis araber.

For å være politisk korrekt, og ikke risikere å stigmatisere en befolkningsgruppe, vil sikkert avisredaktøren si dersom vi spør om begrunnelsen. Så er det altså viktig for en avis å skjule den hele og fulle sannheten, selv om denne sannheten er nødvendig for å få arrestert en forbryter, og selv om den vil være med på å kaste lys over et viktig samfunnsproblem: Den betydelige overrepresentasjonen når det gjelder voldtekter fra utlendinger og personer med innvandrerbakgrunn.

Medier som har til oppgave å videreformidle virkeligheten til oss, dekker i stedet over virkeligheten. Da svikter de sin rolle som formidlere. I dette tilfellet svikter Ritzau og Politiken også en 19 år gammel jente, som ganske sikkert ønsker at hennes voldtektsmann skal bli arrestert og få den straffen han fortjener.

VG: Tre arrestert

VG: Brutalt ran, skamslo eldre

VG: Kvinne slått

19 comments to Når mediene tildekker virkeligheten

 • politisk U

  At media er politisk korrekte og makthaverens propagandaaparat er intet nytt. Dette er berre en bekreftelse, norske media er verre.

 • jkl

  Saken er vel ikke annerledes i Norge, her blir det også opplyst så lite som mulig hvis det er utlendinger det dreier seg om. Mediene er feige, journalistene er feige, regjeringene er feige, og snart har våre nye landsmenn overmakten, og kan herje som de vil i Skandinavia. Det er visstnok viktiger for mediene at de er politisk korrekte enn at en ung jente blir hjulpet til sin rett, nemlig at det blir satt inn alt for at denne voldtektsmannen blir funnte og straffet.

  Tegneren Kurt Westergaard er en av de som har mot til å bruke sin rett til hva vi fremdeles har, nemlig ytringsfrihet, men vi ser hva han har opplevd den siste tiden, han blir truet på livet.

 • Det er det samme i Norge. Men det er verre i Sverige. I Sverige manipulerer de bilder av utenlandske kriminelle/innvandrere og gjør huden lysere for at de skal likne mer på etnisk svenske.
  Det politisk korrekte må en dag få konsekvens. Da skal alle som har omfavnet politisk korrekt, stilles til ansvar.
  Landssvikere!

 • rune

  hadde folket fått vite den fulle og heile sannheten bak venstresidens forræderi mot våre borgere de siste 40 årene i europa så hadde europas borgere stormet deres regjeringer og ingen nåde hadde blitt vist de….
  media er en del av tåkeleggingen…herregud det er jo bare å se på nyhetene så ser man jo raskt at det bare er søppel nyheter de forer oss med..finnes jo nesten ikke en eneste nyhet lengre som er viktig å vite for ditt eget liv…bare søppel til søppel hjerner…

 • Tore

  Husker under valget hvor det ble brent og herjet i Sverige. Nyheten om det ble holdt tilbake av media. Vet at mange sendte både brev og emailer til den norske pressen men intet skjedde. Ingen tvil om at en fokus på alt dette ville ha påvirket det norske valget. Rett etter valget kom det reportasjer og diverse fra hendingene som da hadde pågått i ukesvis.
  Nå er det ramadan og under denne tiden blir det ofte opprør først og fremst i Sverige og Frankrike. I fjor gikk det med ca 1380 biler rundt Paris og jeg mener det var rundt 100 i Sverige. Undres på hvor mange biler ( og hus) som brenner i år? Ny rekord kanskje? Hvilken berikelse!

 • Ugle Sett

  Lurer på om det norske kjøttsamvirke sponser Ramadfestivalen også i år??
  Imaner blir i hvertfall via Staten og norske bønder(landbruksavtalen) lønnet for å messe over uskyldige norske slaktedyr på feks Gol og andre slakteri.

 • Terje B

  Ja, det er rett og slett tragisk. Men folk flest begynner å få øynene opp for hva som skjer. Jeg har diskutert med mange som stemer både AP og til og med SV som begynner å skjønne at ting begynner å komme ut av kontroll. Problemet ligger i menneskets natur. At så lenge man ikke direkte selv blir utsatt for urett så er man ikke villige til å bruke krefter eller risikere noe for å fjerne den uretten. Så det blir ikke gjort noe nevneverdig før vi alle har kniven på strupen. Som Edmund Burke sånn ca sa: «Ondskapen vil seire hvis gode mennesker gjør ingening.»

 • --PK--

  Den uhemmede import av fientlige «fremmedkulturelle» ser ikke ut til å stoppe, og Gud veit hvor dette skal ende.
  Det er for jævlig at kun et mindretall er interessert i å oppføre seg som mennesker, og å tilføre samfunnet noe positivt.
  Det er en uting at de fleste kommer i det hele tatt, de er kun økonomiske flyktninger, men blir tatt vel imot av de naive politikerene her i landet.
  Dette er f… meg ikke noen Kardemommeby!
  Var det ikke i 2009 at 100% – HUNDRE PROSENT – av alle overfallsvoldtekter i Oslo ble begått av kryp som ikke var etnisk norske. Og ja, de fleste var fra muslimske land.
  En vakker dag bør det kanskje settes opp skuddpremie på slike, også på de som utnytter demokratiet til nettopp å forsøke og bryte det ned.

 • Rockman

  Terje B.

  Ja, det kan hende at det må en gruppevoldtekt til av f.eks. Kristin Halvorsen, utført av f.eks. en gjeng ifra Somalia før de våkner….

  Mvh. Rockman

 • kjell

  Nok en gang må nordmenn lide pga «innvandring»…

  Tenk hvor mange nordmenn som har blitt skadet/drept,svindla og herja med av innvandrere – har «berikelsen» hvert verdt det?

 • Espen Franck-Nielsen

  Hvorfor skal man forsøke å pynte på sannheten på denne måten? Hvorfor kan man ikke kalle en spade for en spade? Jeg er ikke interessert i politisk korrekthet, jeg vil ha fakta på bordet!

 • en som tenker

  Professor John Dilulio Jr.ved Princeton universitetet, advarte mot de stadig større flokkene av «superrovdyr»som dreper,VOLDTAR,raner, begår innbrudd og skaper alvorlig uorden i sammfunnet.De frykter ikke skammen ved å bli arrstert ,gremmelsen ved å bli fengslet eller samvittighetens kvaler.Sitat slutt. Nå var det riktig nok bare en mann det blir fortalt om her,men tendensen er helt tydelig, utviklingen i sammfunnet forværrer seg. Jeg er redd vi får høre om mange slike tilfeller i tiden fremover. En årsak er og de vid åpne grensene i Europa, men og den generelle holdning til disse kriminelle. Skulle svært gjerne hørt om hva Herr: Jan Simonsen mener om dette?

 • Benjamin jensen

  Jeg leser ofte geografisk beskrivelse på gjerningsmenn i norske aviser.Så vi er nok flinkere her.

 • en som tenker

  Jeg må få opplyse at sitatet er fra 90tallet. denne Professoren hvar da meget framsynt.

 • I Sverige är det val om en månad – bara SD (SverigeDemokraterna) kan rädda Sverige från det politiskt korrekta gällande invandring, integrering och kriminalitet.
  Besök gärna http://politisktinkorrekt.info och följ utvecklingen i Sverige. Kommentera gärna med synpunkter från våra grannländer!

 • Ola Nordmann

  Dette er veldig viktige poeng Simonsen! Tusen takk for ditt bidrag til opplysning.
  Dersom sos-kommunisme (og EU) skal presse mediene i kne, slik at de slutter å fortelle hva som skjer, så kommer vi til å fortsette dagens dumsnille politikk til evig tid!

  Vi kommer til å fortsette å ta inn flere asylanter enn noe annet land i fastlands-Europa (slik vi gjør i dag – når vi folketallsjusterer det).

  Visste du følgende simonsen? Norge tok inn 4935 personer i fjor på asyl. Legger man til familiegjenforening kommer det nok over 10000 (ikke sikkert tall, men jeg anslår det). Legger man til illegal innvandring på toppen av det blir det mer.

  Fødselsoverskuddet i Norge i fjor var på 20035 (fødte – døde i fjor). Når det kommer så mange nordmenn til verden, på den naturlige måten, tar vi altså inn over 10.000 på annet vis.

  Det er HELT vanvittig.

  På grunn av dagens keiserens nye klær-politikk, kommer befolkningssammensetningen til å bli afrikansk/arabisk på få år. Ingen tør å si at vi vil ha en MODERAT politikk. Danmark ligger OVER eu-snittet når det gjelder antall de tar inn på asyl (i fht egen befolkning), men i Norge får vi bare vite hvor streng vi er, og hvor horribelt det er i Danmark.

  Vi tar inn 436% mer enn Danmark. Ikke 4% mer, eller 8% mer, men fire-hundre-og-tretti-seks prosent. Danmark er moderat, Norge er ekstremliberalt.

  Men, igjen takk for ditt innlegg om mediasensur. Det ligger mye makt i de ytterliggående organisasjonene som kjemper for å hindre media om å opplyse hva som faktisk skjer og konsekvenser av politikken vår. Det dekkes bare til. Sos-kommunisme er en versting.

 • Anonym

  Media coverup that the Israeli citizen who stabbed twenty and killed five is an ISRAELI-ARAB.
  Suspected serial stabber Elias Abuelazam is under arrest. He was arrested while trying to board a Delta flight headed for Tel Aviv.
  NY EXAMINER is the only media so far that has identified Abuelazam as an Israeli-Arab, who is believed to be behind at least 18 knife attacks in Michigan, with five dead from the stabbings. The suspect is originally from the Israeli city of Ramle, although he is living legally in the United States. The Israeli newspaper Ha’aretz reports that one Ramle resident said Abuelazam left Israel at age 19 or 20 after finishing high school. The resident added that Abuelazam was allegedly involved with criminals and had a violent streak, which led his mother to send him abroad. http://wwww.examiner.com/x-54250-Google-Trends-Examiner~y2010m8d12-Serial-stabber-Elias-Abuelazam-arrested-Neighbors-speak-of-violent-streak–Video
  For several days the phrase “serial stabber” has shown up in the Google trends, and when news spread that Elias Abuelazam was arrested on Wednesday night, his name became a fast-rising topic on the Internet, with many hoping that the serial stabber is now off the streets. Although the majority of the stabbings were black men, no statement has been issued as to whether the stabbings were racially motivated. CBS: The serial stabber was blamed for as many as 20 attacks at one point, but police determined two of the reported assaults were not likely linked to the serial stabber … a police hotline on the case received more than 500 tips, including the one that sent police looking for Abuelazam. http://abcnews.go.com/US/TheLaw/serial-stabber-suspect-identified-elias-abuelazam-federal-officals/story?id=11382102
  MSNBC: Michigan officials said Thursday that Elias Abuelazam, 33, is currently charged with assault with intent to murder in a July 27 stabbing in Flint. Further charges are pending … Investigators Wednesday night raided a rental home on Flint’s east side that is believed to have been used by Abuelazam, WNEM-TV reported. Witnesses said officers with the Michigan State Police crime lab removed numerous items. http://www.msnbc.msn.com/id/38671977/ns/us_news-crime_and_courts/
  http://www.myfoxatlanta.com/dpp/news/local_news/Arrest-in-Cross-Country-Serial-Killings-Case-20100812-ap-sd

 • Steinar

  Hei, nå som det er kommet frem at disse var gode EU-borgere fra Romania så hadde det vært fint om du kunne stigmatisert dem heller.