Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Østerrike trapper opp kampen mot asylsøkerkriminalitet

FekterØsterriksk politi har fått i oppdrag å spore opp asylsøkere anklaget for å heve ytelser de ikke har krav på, melder TV-selskapet Deutche Welle. Kostnaden med å gi mat og husly for Østerrikes 19 000 asylsøkere er rundt 100 millioner euro i året, et beløp innenriksministeren mener det er mulig å få redusert dersom man griper tak i misbruket av de østerrikske støtteordningene.

Innenriksministeren, Maria Fekter, har derfor bestemt seg for å sette ned en styrke på 500 polititjenestemenn som skal få som spesialoppdrag å slå ned på ulovligheter begått av asylsøkere.

Politifolkene skal også få spesiell opplæring i håndtering av utlendinger og skal gjennomføre nattlige raid på flyktningsentre og bygninger med asylsøkere. Naboer blir bedt om å fortelle politiet om shoppingvanene til asylsøkerne.

Fekter sier at målet er å avsløre de som misbruker systemet. «Noen av dem opererer ulovlige bilverksteder,» sier hun «Det er noen som har registrert dusinvis av biler, og da skal vi undersøker detaljene for å se om disse menneskene virkelig trenger hjelp.»

Politirazziaer nylig førte til seks arrestasjoner tiltalt for ulovlig opphold på en uke. Over 100 mennesker ble meddelt at de ikke oppfyller kriteriene for statsstøtte.

3 comments to Østerrike trapper opp kampen mot asylsøkerkriminalitet

 • Henriette

  Det er da noen land som har en regjering med politikere som har ryggrad og mot. Her i Norge har vi bare nikkedukker som er redde for alt. Jeg blir mer og mer motløs over hva som skjer her i landet, og de fleste etniske norske er enten for sløve til å forstå
  eller de har mistet motet slik som meg.

 • Rockman

  Ja, de klarer ikke engang å besteme seg for tråder el. sjøkabel. Nå har de 3 partiene begynt å krangle innad om hvem som sa hva…… Hehe, for et sirkus…

  Mvh. Rockman

 • Vidar

  Da blir det spennende aa se om Oesterrike ogsaa evner aa faa disse asyl-misbrukerne UT AV EUROPA! Eller om de enten er bastet og bundet av «internasjonale konvensjoner», eller bare skremmer innvandrerne ut av Oesterrike – og inn i andre europeiske land…
  Egentlig er vel heile det bejublete «asylinstituttet» overmodent for en solid gjennomgang og revisjon! Det er helt klart at det ikke lenger er de som VIRKELIG trenger beskyttelse, som stroemmer inn over Europas grenser! Og da fungerer ikke lenger «asylinstituttet» etter hensikta – og boer endres!
  Oesterrikes initiativ kan om ikke anna sette ytterligere fokus paa dette!