Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Terrorister forsøkte å sprenge oljetanker

oljetankerTerrorister forsøkte å sprenge i stykker en japansk oljetanker i Persiabukten i forrige måned. De oppsiktvekkende opplysningene ble offentliggjort i helgen av det statlige nyhetsbyrået i De Forente Emirater, melder telegrambyrået Accociated Press. Forsøket skal ha blitt utført ved hjelp av en jolle full med sprengstoff. Bekreftelsen kom etter at en muslimsk gruppe forrige onsdag påstod at en av deres selvmordbombere hadde truffet en tanker, og at hensikten var å forhindre utplyndring av den muslimske verden.

Den japanske oljetankeren skal ha fått mindre skader som etter undersøkelser tyder på at den har vært truffet av en hjemmelaget bombe. Etterforskerne sier at de tror en mindre båt med eksplosiver har truffet tankeren. Hormus-stredet, der angrepet fant sted, er transittsted for rundt 40 prosent av verdens tankskip, og angrepet kunne sannsynligvis like gjerne ha vært rettet mot et norsk, som mot et japansk skip.

Mye tyder på at en terrorist ble drept da jollen hans eksploderte ved skroget til tankeren. Den al Qaeda tilknyttede gruppen sendte i alle fall ut et bilde av den påståtte selvmordbomberen sammen med bildet av tankeren på deres web-side. Gruppen skriver også at den ventet med kunngjøringen om selvmordaksjonen mot tankeren inntil mannskapet som transporterte ”martyren” var kommet helskinnet tilbake til basen.

Gruppen bak det mislykkede forsøket på å sprenge oljetankeren har tidligere tatt på seg ansvaret for flere terrorhandlinger, blant annet for et rakettangrep mot et amerikansk marineskip i 2005 i Akababukten som drepte en jordansk soldat, og et angrep mot to feriesteder i Sharm el-Sheik i 2004 der 98 mennesker ble drept. Al Qaeda har tidligere angrepet infrastrukturen for oljevirksomheten i Saudi Arabia, og angrep i 2002 en fransk oljetanker ved kysten av Jemen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6-ZXQTkGcuE

VG: Terrordømt

3 comments to Terrorister forsøkte å sprenge oljetanker

  • Anonym

    Har han egen kokk??? Heldiggris xD
    Vg er flinke til å komme med morsomme overskifter…

  • Vidar

    Nyheten om forsoeket paa aa sprenge en oljetanker viser bare at det som skjer i Aden-bukta er KRIG! En krig som KAN vinnes hvis/naar den angripne part fatter at det faktisk ER krig – og begynner aa slaa tilbake! Konsekvent nedskyting av terroristenes baater, tilfangetaking av overlevende, med etterfoelgende behandling i militaerdomstol, vil nok snart stoppe amatoer-krigerne!
    Vannkanoner og asyltilbud i Europa er neppe veien aa gaa… 😉