Søk

Kategorier

september 2010
M T O T F L S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Næringslivet i Malmø er bekymret: Volden ødelegger byens rykte

Malmø2Volden skader Malmøs rykte, advarer ni næringslivsledere i byen. Dersom ikke samfunnet tar opp kampen mot volden risikerer byen å tape store verdier, sier de lokale næringslivstoppene til den svenske avisen Dagens Industri. Malmø er i dag Sveriges mest kriminalitetsbelastede kommune.

Gjengoppgjør på åpen gate, bilbranner og skuddsalver mot offentlige busser er på kort tid blitt vanlige innslag i bybildet, skriver Ekspressen.

Og volden rammer også Malmøs næringsliv. Ifølge politiet har truslene mot enkeltpersoner økt. Nå advarer ni fremtredende næringslivsledere mot de skadevirkningene det kan få for byens næringslivet med det ødelagte ryktet byen er i ferd med å få. I en artikkel i Dagens Industri etterlyser de et krafttak mot kriminaliteten. Utviklingen og de negative skriveriene skader varemerket Malmø, sier Ulf Strømqvist, som leder et reklamebyrå i byen.

Håkan Jeppsson, som er ordfører for handelstandsforeningen i byen, sier at han ofte får sprøsmål om voldsutviklingen. ”Det er åpenbart at imaget rundt Malmø svekkes,” sier han. Også de andre næringslivslederne har merket negative kommentarer når de har pratet med kunder og forretningsforbindelser fra andre deler av Sverige. De mener at politikerne nå må ta et krafttak mot kriminaliteten.

Under den pågående valgkampen i Sverige er det først og fremst Sverigedemokratene, som på den siste meningsmålingen ser ut til å kunne bli Sveriges tredje største parti, som har profilert kriminalalpoltikk. Den må bli tøffere, mener partiets leder Jimmie Åkesson.

18 comments to Næringslivet i Malmø er bekymret: Volden ødelegger byens rykte

 • Jeg har aldri forstått denne sippinga. Hva er det de gnåler for?
  De vil jo ha det slik!
  Nei, pøs på med flere muslimer. Det blir så bra så…

 • Janne

  Huske at ikke ALLE muslimer er voldelige kriminelle. Vi må derfor slippe inn ALLE muslimer, også de voldelige, hvis ikke er vi rasister.

  • undrende, men bare passe dum.

   Janne
   JEG ER HELT ENIG MED DEG OM Å SLIPPE INN ALLE MUSLIMER….DE ER EN BERIKELSE FOR ALLE. HELDIGVIS SÅ ER DET NU CA 20 MILLIONER PAKISTANERE SOM LIDER UNDER FLOM I NORD VEST PAKISTAN. DISSE KUNNE VI UTEN PROBLEM FÅ SENDT TIL NORGE. DE HAR DET VONDT OG ER SULTNE OG TØRSTE. VI HAR HJERTEROM FOR ALLE DISSE LIDENDE MENNESKER, SAMT AT VI HAR PLASS MERE EN NOK I VÅRT VAKRE OG UTSTRAKTE LAND. HVIS DET VISER SEG AT NOEN FÅ % ER UREDELIGE OG KRIMMINELLE SÅ MÅ PLASERE DEM I FENGSEL. EN NORMAL % PÅ 20 SOM IKKE FORSTÅR FORSKJELLEN PÅ MITT OG DITT KAN MAN REGNE MED. DET SKULLE BARE BLI 4 MILLIONER. DETTE MÅ NORGE KUNNE TÅLE. TENK HVOR MYE LETTERE DET BLIR FOR DISSE FORSTÅSEGPÅERE NÅR DE KAN FORTELLE OSS OM AT DETTE ER BARE EN OVERGANG FØR VI LÆRER KULTUREN DERES BEDRE. TENK HVOR FINT DET BLIR FOR HELE NORGES SOLHEIM NÅR HAN KAN REISE RUNDT I VERDEN Å FORTELLE HVOR FLINKE VI ER. GAR STØRE TRENGER IKKE LENGER Å BEKYMRE SEG FOR AFGANSKE TEPPE INNPORTEN, DET BLIR SÅ MYE BEDRE MED URDU PÅ GRENSEN SAMT LITT HÅNDPENGER TIL TOLLERNE. PÅ DENNE MÅTEN KAN NORGE EN GANG FOR ALLE VISE AT VI IKKE ER RASISTER.

 • Dette er byen hvor Mona Sahlin drev valgkamp i bydelen Rosengård der hun oppfordret alle innvandrerne til å boikotte Sverigedemokraterna og stemme rødgrønt. Tidligere var Skåne, og i særdeleshet Malmø et ettertraktet turistmål og et hellig sted for svenske golfspillere på grunn av klimaet og de mange herlige golfbaner i området. Nå er byen nærmest svartelistet innen turistnæringen på grunn av kriminaliteten. Og kriminaliteten ble innført nærmest sammen med at Sverige ble åpnet for en innvandring av muslimer og nå er helt uten kontroll. Jeg er sikker på at Sverigedemokraterna kommer til å gjøre et brakvalg i Skåne fordi de lune skåningene er dritt lei av at deres hovedstad Malmø blir forsøplet.

 • Kurt Guldvik

  Malmø er et moderne demokratiskt hærverk.Der innvandrere i spann med etablerte svenske landssvikere har ødelagt Malmø.Så enkelt det.

 • Roalkvam, etter media og dømme ser det ikke ut som om SD har slik en god posisjon. La oss i Guds navn håpe at media skjuler sannheten (som vanlig) og at det på valgdagen eksploderer en valgbombe i Sverige.

 • Våre politikere har greid å rote til hele rettsbegrepet med sine relativistiske hodninger, der hva som er lov til enhver tid er avhengig av hva disse moralistene på stortinget måtte mene.

  Når det å holde en butikk åpen på søndag er like mye ulovlig som det er å true noen på livet, er det klart det blir surr.

  Politiet har egne avdelinger for å spane på potensielle horekunder og hasjrøykere, samt ansvaret for å passe på alkoholsalg, åpningstider og et utall andre ting som våre politikere har valgt å kategorisere som ulovlig, og dermed sette i samme bås som vold og tvang.

  Denne relativismen fører naturlig nok til at hele rettsbegrepet blir vagt og uklart. Og da blir det mye lettere for de som driver med vold, tvang og tyveri, å dure fram relativt uhindret. De gjør jo uansett ikke noe annet enn å bryte loven litt. Et ran er jo ikke mye mer ulovlig enn et sexkjøp, eller en joint, eller en søndagsåpen butikk.

  På tide å blåse støvet av de gamle filosofene fra opplysningstiden: kun vold, tvang og tyveri er grunnleggende ulovlig. Alt annet er ikke annet enn moralsk synsing!

 • Espen Franck-Nielsen

  Det som trengs er en kraftig opprusting av politiet, og en beintøff linje med absolutt nulltoleranse mot alle lovbrudd, slik de gjør i New York.
  Det bør også strammes inn på innvilgning av statsborgerskap, slik at man ikke kan få statsborgerskap uten videre, men må¨ha en lang botid og varig tilknytning til landet, slik at det er lettere å utvise folk som begår lovbrudd. En ordning med midlertidig pass som et slags statsborgerskap på prøve, og som kan inndras, kunne vært en ide til utredning. Ved voldelige opptøyer er det bare en ting å gjøre: Å sette hardt mot hardt, ved bruk av tåregass, vannkanoner og gummikuler, e.l.

 • Espen Franck-Nielsen

  Jeg kom på mer: Av de innvandrerne som har kommet til vår del av verden har kommet hit nettopp for å slippe religiøst press og religiøs trakkasering fra muslimer i sine muslimske hjemland. Så opplever de press og trakkasering fra sine «egne» i vår del av verden. Det finnes også moderate muslimer som vil leve i fred, og som ikke gjør en flue fortred. Noen av dem tar seg gjerne en øl på en lørdag kveld. Disse menneskene ville være tjent med en tøffere linje mot bråkmakere og kriminelle, og en nulltoleranse etter modell av New York, og at det fra myndighetenes side settes hardt mot hardt ved voldelige opptøyer.

 • Vidar

  Da venter jeg bare på at den første næringslivlederen i Malmø (eller i Sverige forøvrig) TØR å uttale at det er ISLAM so mer problemet!
  Så lenge fokuset kun begrenses til enkelte muslimers gjøren og laden uten at noen tør «å sette bjelle på katta» og si klart fra om at det er ideologien ISLAM som er «roten til alt ondt», vil kampen mot denne negative samfunnsutviklinga aldri kunne vinnes!
  Så lenge samfunnet «tolererer» islam, så lenge samfunnet aksepterer at islam skal få være en avgjørende faktor, at henvisninger til islam skal kunne ha betydning for lover og rettsavgjørelser, ja at islam overhode skal være relevant i Sverige (og i Europa forøvrig), vil resultatet kun være mer og mer «islamifisering»!
  Og henda i været fra alle de som mener DET er en POSITIV utvikling…

 • Rockman

  Til Vidar.

  Et spørsmål til deg som jeg har lurt på lenge. La du ut kommentarene dine før under navnet «Arild»? Hvis ikke, hvor har det i så fall blitt av ham mon tro?

  Mvh. Rockman

 • Espen Franck-Nielsen

  Jeg ser i alle fall en klar sammenheng mellom voldsproblemene og Sverigedemokraternas fremgang. Folk vil ikke ha det sånn, og når de etablerte partiene ikke gjør nok med voldsproblemene, finner velgerne andre partier å stemme på.

 • Amund Garfors

  Ja Malmø, den er nok fortapt som en svensk by. Jeg var der som sjømann på 70-tallet da jeg var med på å ta ut et nybygg ut fra Kockums, og det var et flott skip! Svenske var spesialister på å bygge flotte, vakre og gode skip. Idag er dokka sprengt og fjernet, og de bygger vel knapt en robåt i den byen, etter at muslimene har tatt over. Og slik vil det gå med hele Sverige om ikke nå dette folket snart forstår sitt eget beste.

  Og jeg under meg ikke over at Mona Sahlin, den svikeren som hun er, står der i byen, og forteller muslimene hvilke parti de ikke må stemme på. For den svikerkjerringa er nå ferdig i svensk politikk! Hun bør innse at hun har vært med på det kollektive selvmordet for Sverige, og hun bør skamme seg lant inn i sjela!

  Og så får vi bare håpe på at Sverigedemokrate gjør et kanonvalg imorgen, og at denne flotte nasjonen enda kan reddes fra avgrunnen!

 • Brumm

  Veit ikke om jeg skal le eller grine av alle stråkommentarer om Malmö her ?!

  Er det andre enn meg som har BODD flere år i Malmö her ?
  Opp med en hand !