Søk

Kategorier

september 2010
M T O T F L S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Knallvalg for Sverigedemokratene på skolene

UngdomSeiersherren ved det svenske valget søndag, Sverigedemokratene, har sin beste oppslutning blant unge mennesker. Det viser resultatene fra de svenske skolevalgene. Mens valgresultatet ble 5.6 prosent fikk partiet en oppslutning på 12,8 prosent blant skoleelevene. Ved enkelte videregående skoler var resultatet helt oppe i 60 prosent. Med andre ord har partiet mye av den samme velgerprofilen som Fremskrittspartiet hadde i starten, med stor oppslutning blant unge og eldre, og noe lavere blant middelaldrende.

Det er selvsagt enklest å få stor prosentvis oppslutning på skoler med lavt elevtall, men Sverigedemokratene har også gjort det bra på større skoler, som eksempelvis Bäckadalsgymnasiet i Jönköping der 1100 elever avga stemmer. Der ble resultatet 45.4 prosent, melder Svensk TV. ”Det er et uakseptabelt nedslående resultat. Vi aksepterer ikke dette. Vi kommer til å gjøre en grundig analyse,” sier Stefan Hagstrøm, som er rektor på skolen.

Rektoren ved skolen i Jönköping er ikke den eneste svenske skoleleder som har kommet med en slik oppsiktsvekkende lite nøytral uttalelse. Vi har tidligere skrevet om Sverigdemokratenes resultat på en skole i Vimmerby, på 23 prosent, som fikk skoleledelsen til å ville gjennomgå hele undervisningen for å hjelpe elevene til å vise bedre holdninger ved neste valg.  ”Vi skal diskutere resultatet og hvorfor det ble slik, for å se over om vi må bli tydeligere i vår undervisning,” sa samfunnsfaglæreren Peter Gustavsson til Vimmerby Tidning.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wimJpHJdyso

httpv://www.youtube.com/watch?v=fW2xJAT43ck

7 comments to Knallvalg for Sverigedemokratene på skolene

 • Jørn L. Stang

  Som jeg har sagt til alle medier, senest i Radio Norge, er SD et parti for fremtiden med henvisning til den sterke posisjon som SD har blant skoleungdom og fremtidige generasjoner. Jeg vil påstå at SD har enda større oppslutning på et slikt tidlig stadie enn FrP hadde på datidens nivå ved valg, blant ungdom.

  • Reven

   @Jørn Stang

   Få gjerne med deg følgende årsak når du uttaler deg i media.

   Nemlig at en god del av ungdommen allerede vet hvordan det er å leve som dhimmi under muslimske gjengers pøbelvelde, for det er det de opplever i skolegården hver dag mange steder allerede.

   Derfor stemmer de som de gjør. Det ville nok mange flere middelaldrende også gjort om flere av dem følte islamiseringen på kropp og sinn, slik mange unge gjør.

 • Når en rektor ikke godtar at elevene valgte SD, viser det at den svenske skoleledelsen ikke er kapabel til å styre en skole. Når de offentlig går ut og kritiserer at elever ikke gjør som skoleledelsen mener er riktig, er det å motarbeide demokratiet i svenske skoler. En slik rektor burde blitt bedt om å fratre sin stilling siden han ikke godtar et demokratisk valg.

  • Jørn L. Stang

   Minner meg om totalitære samfunn hvor barn og ungdom måtte tilbe sin diktator hver dag på skolen,
   når jeg hører en anarkist av en bortkommen lærer.

 • Jørn L. Stang

  Her kan leserne som sympatiserer med SD kose seg over resultatene fra skolevalgene i Sverige ifm valget 2010.
  http://www2.ungdomsstyrelsen.se:8080/skolval2010/resultat.jsp