Søk

Kategorier

september 2010
M T O T F L S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bomskudd fra den kinesiske ambassaden

Rebiya KadeerKina forsøker å velte ansvaret for en ekstremists terrorplaner mot den kinesiske ambassaden i Oslo over på alle uigurer. Annerledes kan ikke den pressemeldingen tolkes som den kinesiske ambassaden har sendt til VG Nett. I stedet for å angripe ”den Øst-Turkistanske islamske bevegelse,” som er en helt perifer uigursk organisasjon, som ambassaden selv nevner som tilhørighetsstedet for Mikael Davud, bruker ambassaden betegnelsen ” østturkistanske krefter”, og forsøker dermed å ramme alle uigurer fra det okkuperte Øst Turkistan.

Sannsynligvis er pressemeldingen også ment som et febrilsk forsøk på å sabotere en eventuelle Nobels Fredspris til eksiluigurenes leder, den kjente menneskerettighetsforkjemperen, Rabiya Kadeer. Hennes organisasjon World Uyghur Congress kjemper en ikke-voldelig kamp for økt selvstyre og menneskerettigheter i deres okkuperte hjemland. Rabiya Kadeer har tidligere mottatt Raftoprisen for sitt menneskerettighetsarbeid og er flere ganger nominert til Nobels Fredspris. Uigurene ser først og fremst på seg selv som en etnisk gruppe, og det finnes uigurer som både er kristne og muslimer. De fleste er moderate muslimer. Begge to religionene blir undertrykket av de ateistiske kinesiske myndighetene.

Rabiya Kadeer er en av få politiske ledere som selv er muslim, som har gått ut med entydig og solid kritikk av alle former for muslimsk terror, uten å følge opp med bisetninger om forståelse for bakgrunnen for terroren. I forbindelse med minnedager over de døde under angrepet mot World Trade Center 11.september sa hun at det store tapet av uskyldige menneskeliv har skapt store sår for hele den amerikanske nasjonen, men at USA fortsetter å stå som et fyrtårn av håp og frihet til folk over hele verden.

”Terrorisme truer alle siviliserte nasjoner verden over, og forblir en konstant trussel mot alle frie samfunn,” sa den uigurske menneskerettighetsforkjemperen. Det uigurisk folket støtter den globale kampen mot terrorisme, og vi vet at demokrati og menneskerettigheter bare kan oppnås gjennom dialog og med fredelige midler,” uttalte hun.
Tidligere har hun i et åpent brev til norske medier beklager at en uigur kanskje har drevet med terrorplanlegging. I brevet, som ble trykket i Dagsavisen, gjentok hun at uigurene er fredelige folk, som kjemper for menneskerettigheter med ikkevoldelige midler.

”En terrormistenkt uigur representerer på ingen måte hele den uiguriske nasjon. Det store flertallet av vårt folk er fredelige. Faktum er at vi er ofre for seks tiår med kinesisk forfølgelse. Derfor tror vi ikke på terrorisme og vold som midler for å oppnå våre mål,” skrev hun.

Hun uttrykte også glede over at han ble arrestert før han hadde fått utrettet noen skade. ”Hvis han blir funnet skyldig i slike forhold, bør han straffes. Norge er det andre hjemland for mange uiguriske flyktninger. Norge har gitt dem beskyttelse og frihet. De føler at de står i evig takknemlighetsgjeld til den norske regjering og det norske folk for den sjenerøsitet og gjestfrihet som er blitt vist dem. Dette i sterk motsetning til hva slike som han må føle. Derfor står vi fullt og helt ved Norges side, når det gjelder å fordømme terrorisme og den type terroranslag som de tre er mistenkt for,” skrev Raftoprisvinneren og Nobelpriskandidaten.

I de siste ni årene har kinesiske myndigheter brukt trusselen om terrorisme og hendelsen 11. september som en begrunnelse for undertrykkende behandling av uigurer i Øst-Turkestan og har gjennomført aksjoner mot fredelige uigurske menneskerettighetsforkjempere som er motstandere av terror.

VG: Østturkistanske krefter truer Norge

VG: Ville angripe kinesiske interesser

21 comments to Bomskudd fra den kinesiske ambassaden

 • Shakir

  Du er flink til å velte terror over på Islam og muslimer! Men når det kommer til Kina som du misliker sterkt så forsvarer du plutselig muslimer?? Var det noen som sa hykler?? Du er flink til å forsvare iugurer mot Kina men når skal du forsvare Irakere mot USA sin terror og oljetyveri?? Inntil du tar avstand fra all mord og krig uavhengig om det er jøder,muslimer eller hvite så vil du fremstå som en løgner og hykler!!

  • Det betyr ingenting for meg om en person er muslim, kristen eller jøde, dersom vedkommende tar avstand fra terror og vold, støtter de demokratiske prinsippene som våre vestlige demokratier er bygget på, kjemper for menneskerettighet, og holder landets lover. Hva er det som har fått deg til å tro noe annet?

 • Shakir

  Jan Simonsen utnevnt forsvarer av Jerusalem! Min kommentar er rettet mot deg!

  • Ugle Sett

   Hvordan kan denne Shakir utnevne noen til noe som helst?
   For å gjøre det må man ha klokskap og forstand, noe som her mangler totalt.
   Han/hun har stor tro på seg uten grunn.

 • NtO

  Denne saken illustrerer på en interessant måte hvordan totalitære ideologier ofte anklager hverandre for å være den store fienden, mens de samtidig opphøyer seg selv til forsvarere av frihet.

  Dette så vi på 30 tallet da Hitler likte å fremstå som Stalins sanne motstander, og Stalin brukte Hitler og nazismen på en likeledes måte til å forfølge disidenter i eget land.

  På samme måte ser det nå ut til at Kina griper til Islam for å rettferdiggjøre sine egne overgrep.

  Den eneste virkelige opposisjonen til totalitære systemer er selvfølgelig aldri andre totalitære systemer, men klassisk liberale partier med respekt for individet og hver enkelts rett til beskyttelse mot tvang og vold.

 • Anonym

  Nobels fredspris til noen som driver med en ikke-voldelig kamp for økt selvstyre og frihet? Jeg hørte at årets fredspris skulle gå til David Beckham.

 • hva

  Kina har årevist okkupert,invadert og torturert landene og folkene som grenser rundt Kina,ja blant annnet Øst Turkistan,Tibet osv.
  Denne mannen, han prøver bare å kjempe imot Kina. Hva er galt med det.
  Max Manus ble hylles og sees som en helt her i Norge under nazist i 2.verdenskrig,men stikk mottsatt vi kalle denne mannen for terrorist, bare fordi Norge samsarbeid nå med Kina.
  JEG spør : «hvem er terrorist,liksom»

  • Det er ikke målet, men metodene hans som er feil. Rabiya Kadeer og de andre eksiluigurene kjemper også mot Kina, men med fredelige ikkevoldelige metoder. Denne mannen planla, ser det ut til, en voldelig angrep mot den kinesiske ambassaden som kunne ha skadet eller drept uskyldige ambassadeansatte. Det er feil metode for å bekjempe ondskapen på. Jeg synes Rabiya Kadeer, som er lederen for ugurene i Øst Turkstan, og lever i eksil, sier det så godt: «Faktum er at vi er ofre for seks tiår med kinesisk forfølgelse. Derfor tror vi ikke på terrorisme og vold som midler for å oppnå våre mål.”

 • hva

  ja, jeg er enig med deg.
  Max manus brukte ikke nøyaktig ord og blyant mot nazist under 2.verdenskrig heller.

  • Det er vel riktig. Max Manus brukte vold, fordi Norge var i krig, men vold kan ikke hjelpe mot en stormakt som Kina. Og Max Manus brukte kun vold mot soldater. Å sprenge en ambassade vil lett kunne skade uskyldige sivile, både kinesere og norske borgere. Derfor er det et feil virkemiddel, og jeg er glad for at uigurene er enig i det. Jeg tror den eneste muligheten for Tibet og Øst Turkistan til å gjenvinne frihet er gjennom en liberalisering av det politiske systemet i Kina, slik at mer fornuftige poltikere kommer til makten. Derfor kan ord vinne frem. Vi får krysse fingrene for det. Kommunistdiktaturer har falt sammen tidligere.

 • Shakir

  Uglemøkk@ Du Er en klasse eksempel på en idiot! Det er ikke jeg som har utnevnt Jan til noe som helst! Det er Benjamin Netanjahu som utnevnte Jan til beskytter av Jerusalem! Jan hadde selv en artikkel om dette der han skriver at selveste Benjamin Netanjahu utnevnte han til beskytter av Jerusalem! Jan er nå en i rekken der det er flere propaganda drivere. Forsvare drap på sivile palestinere og barn. Forsvare en ulovlig atom program!! Dessuten uglemøkk det er best du holder deg til SIAN sin hjemmeside eller drar på NP møter isteden for å forurense bloggen her med rasistisk holdning!

  • Jeg forstår meg ikke helt på din voldsomme språkbruk Shakir.
   Men jeg kan bekrefte at jeg i 1998 ble utnevnt som «Vokter av Jerusalem» og fikk en æresbevisning av en israelsk organisasjon. Æresbevisningen ble overlevert av daværende statsminister Benjamin Netanyah og daværende ordfører i Jerusalem Ehud Olmert under en tilstelning i rådhuset i Jerusalem.

  • Ugle Sett

   Trollet Shakir sprakk nok en gang.
   Tåler ikke dagslys og kristenmannsblod.
   Thi gleder seg Jerusalem…over at Jan ble utnevnt av kompetente personer og ikke en krypende taqiyaorm som deg Shakira(a) med ukjent kjønn.

 • hva

  jeg er latterlig mange rasister kommentarer fra uglesett og torgrim her i bloggen. Dere hater shakir fordi dere forbinder navnet med muslimer.Det er så hykleri.
  Dere liksom snakker om å ta avstand fra rasister,for noe tull. Dere liker å håne muslimer snakker stygg om muslimer fra de kommentarene dere har skrevet.
  Jeg er muslim. Står på shakir.Vi mennesker vi hater rævslikker og hykleri.

 • hva

  nei, jeg er ikke muslim

 • Ugle Sett

  Les hva de 2 ynkelige muhammedanere her skriver.
  Kall meg hva dere vil, men ikke hykler.
  Lær dere betydningen av det språket dere ikke behersker i det landet dere for tiden bor.
  Jeg sier i klartekst hva jeg mener om islam.
  Kan ikke se at det er hykleri nei.

 • Ugle Sett

  Hykleri er å si en ting,lyve, snakke folk etter munnen og tenke noe annet, tilsvarende begrepet taqiya flittig brukt her av muhammedaneren Shakir.

 • hva

  til uglesett, jeg skal forklare hva hykleri er :utgir for å være noe,men falsk. uglesett du er en idiot.
  Dette er egentlig en sak mellom kina og Turkistan. Uglesett plutselig snakker stygg om muslimer.Prøv å følge med hva bloggen handler om,IKKE OM HATET INNI DEG.

  • Ugle Sett

   Tosk!
   Jeg snakker ikke stygt om muhammedanere, jeg sier sannheten om denne blodige idelogi som har vært menneskehetens største svøpe i over 14oo år.
   Det har vært kjent for alle på denne blogg at jeg har et uforsonlig syn på islam lenge kanskje før du kom hit og ikke ,,plutselig,, som du feilaktig kom til å skrive.
   Jeg hater og misliker det totalitære, det har du i hvertfall fått med deg.
   Jeg har nulltoleranse for intoleransen og så får du kalle meg hva du vil som ennå ikke vet betydningen av det norske ordet hykleri.
   Hva lærte du egentlig på norskkurset??
   Jeg står for det jeg sier og skriver selv om du selvsagt misliker det, noe du må finne deg så lenge du bor her.

 • Shakir

  Ja det er det vi snakker om at du er rasist mot muslimer! Tosk!

  • Ugle Sett

   Hva du babler om av ingen interesse for alle andre enn deg selv og dine nazislamvenner som info.
   Lær deg hva rasisme er før du legger deg ut med voksne.
   Har tatt vare på dine tidligere rasistutsagn mot bla jøder generelt til skrekk og advarsel for å vise hvordan en ,,moderat,, muhammedaner tenker og ordlegger seg, meget enkelt og primitivt og hatefult..til ettertanke for den som misliker og forakter islam.
   Noe Winston Churchill også gjorde i motsetning til Himmler og Hitler.