Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

”Bridges for Peace” bygger bro mellom jøder og kristne

Rebecca_BrimmerBridges for Peace (Broer for Fred) er en Jerusalem-basert kristen organisasjon som støtter Israel og bygge relasjoner mellom kristne og jøder over hele verden gjennom utdanning og praktiske gjerninger. Organisasjonens ønske er å se kristne og jøder som arbeider side om side for bedre forståelse og et sikrere Israel. Bridges for Peace ble grunnlagt i 1976. Organisasjonen sier selv at den ønsker å være en tjeneste av håp og forsoning.

Bridges for Peace sier seg forpliktet til blant annet følgende mål: Å oppmuntre meningsfull og støttende relasjoner mellom kristne og jøder i Israel og rundt hele verden, utdanne og utruste kristne til å identifisere seg med Israel, det jødiske folk, og den bibelske / hebraiske grunnlaget for den kristne tro, velsigne Israel og det jødiske folk i Israel og over hele verden gjennom praktisk bistand, frivillig tjeneste, og bønn, og å motvirke antisemittisme verden over og støtte Israels guddommelige gudgitte rett til å eksistere i sitt gudgitte land.

For å oppnå dette driver organisasjonen en rekke prosjekter, som du kan få vite mer om gjennom å se dette intervjuet som Jim Cantelon har gjort med den internasjonale presidenten i Bridges for Peace, Rebecca Brimmer:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0d77NiboWlg&feature=player_embedded

httpv://www.youtube.com/watch?v=sJiHA1rNTvg&feature=player_embedded

3 comments to ”Bridges for Peace” bygger bro mellom jøder og kristne

 • jse

  At det er fornuftig at alle folkegrupperinger med forskjellige religioner/kulturer bor i sine forskjellige land er absolutt fornuftig. At kristne bor i sine land, muslimer bor i sine land, og at jødene sånn sett bor i et eget land er helt klart slik det bør gjøres. Selv om jeg sant nok som en digresjon ikke kan legge skjul på at verdens befolkning etterhvert bør forlate religionene.

  Globaliseringen hvor landegrenser skal opphøre og verdens religioner og kulturer skal blandes sammen er intet annet enn en katastrofe for Verden.

  Det uenigheten ligger på er hvordan staten Israel i dette tilfellet har oppstått, og om den har foregått på en fornuftig måte i forhold til de som har bodd der i mellomtiden.

  Men å gå til det steg å påstå at et land har en gudommelig og gudegitt rett til å eksistere er intet annet enn religiøst vrøvl og fanatisme, og gir meg rett når jeg flere ganger har hevdet at religioner er politiske maktmiddel.

  Religion er overhodet ingen unnskyldning for at det er menneskelig fornuft og ansvar som skal avgjøre Israel/Palestina spørsmålet. Jo jeg hørte en jødisk bosetter på Vestbredden uttale seg på Dagsrevyen at de hadde verdens mest hardtslående byggetillatelse: Nemlig bibelen. Noe jeg uten tvil vil kalle fanatisme!

  Hvis jødene velger å bruke religion på denne måten, vil jeg absolutt stille spørsmål med hva som egentlig er jødenes agenda med Israel.

  For meg fremstår det som i artikkelen er beskrevet som brobygging mellom jøder og kristne, mer som et forsøk på politisk bruk av religion og av kristne i en agenda for å kneble et mer kritisk syn på hvordan en nå mer enn 60 år gammel konflikt bør løses.

  jse

 • Ethr

  @simonsen
  Jeg lo meg i hjal når jeg leste tittelen, som om jødene ikke får nok støtte fra kristne.Organisasjonen burde heller lage broer mellom muslimer og kristne. Lurer på hvem som vil tro ditt budskap?unntatt skaperen og «copy/paste» mannen.thihihi
  @jse
  Så lenge vi sover og lar israel gjøre som de vil blir det aldri fred.
  Israel dessverre kan ikke annet en makt språk.De kom med makt, og vil ikke gi palestinere sine grunnlegende menneskerettigheter uten makt. Hvordan kan palestinere(de som ikke eier noe), forhandle med en stor makt som israel? Hva er det de skal forhandle om?Skal du forhandle med israel så må du vise at du er like sterk!Palestinere får sine mat,penger og strøm fra israel!Israel kjører på dem jo!USA støtter israel blindt dessverre.

 • Anonym

  «Squeezing Out Christians and Muslims» – Irish Times Blames Israel. Article claims Israeli policies ‘designed to cause animosities.’ While West Bank jewish settlements remains a contentious issue in negotiations between Israel and the Palestinians, the Irish Times is exploiting the issue to make unfounded claims that the settlements are to blame for Palestinian infighting. In an article titled, «Israeli Settlements Squeezing Out Christians and Muslims,»
  http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2010/1007/1224280566221.html
  the paper even goes so far as to claim that Israel’s policies are specifically aimed at increasing hostilities between the two groups. Quoting a Palestinian named George Rishmawi, an official at the Palestinian Centre for Rapprochement, Irish Times reporter Michael Jansen writes: “Christians are part of the Palestinian social fabric . . . and of Islamic culture. Palestinians do not differentiate between Muslims and Christians – who are less than 2 per cent of the population,” says Mr Rishmawi. But Israel makes a key distinction designed to cause animosities. “It grants West Bank Christians permits to travel to Jerusalem for Christian holidays . . . It is not the same for Muslims. For them it is difficult to get permits. This makes Muslims angry at Christians,” Mr Rishmawi adds. It is absurd to suggest that Israel is deliberately sowing discord among the Palestinians by granting access to holy sites to Christians. Amazingly, it is Jansen, not his Palestinian source – whose words appear in quotes – who says the policies are «designed» to harm relations. Jansen also blames Israel for the flight of Christians from Palestinian cities. Israeli settlements and infrastructure are changing Palestinian demographics in formerly Christian towns. “Bethlehem is 50 per cent Christian, [neighbouring] Beit Sahour is 80 per cent Christian and Beit Jala is 60-70 per cent Christian,” says Mr Rishmawi. These three towns have had an influx of Muslims displaced from Bethlehem district villages and of refugees dating to Israel’s establishment in 1948. Ramallah, once a Christian town, now has an overwhelming Muslim majority. What Jansen conveniently ignores is the mass of information regarding Muslim intimidation of Christians, which is the real reason Christians are leaving in high numbers. Jansen notes that Christians were «displaced» but fails to note that Muslims were the ones driving them out:
  *As recently as 2005, Palestinian Muslims carried out a pogrom against Christians in city of Taibe after a Muslim woman had a relationship with a Christian man from the village. http://www.foxnews.com/story/0,2933,52445,00.html
  *Just last year, Muslims desecrated a Christian cementary, demonstrating that tensions remain high between the two groups. http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1187185/Vandals-strike-Christian-cemeteries-Palestine-desecrating-70-graves.html
  *Bethlehem Christians forced to shut down businesses after failing to pay «protection» money to local Muslims. http://www.hudson-ny.org/501/the-beleaguered-christians-in-bethlehem
  *Intimidation of the Christian media. http://backspin.typepad.com/backspin/2006/03/gunmen_silence_.html
  *Christians frozen out of the Palestinian political process. http://www.canada.com/nationalpost/news/editorialsletters/story.html?id=02db5e99-edc1-4323-8a87-0288daaca8de
  Only yesterday, the Los Angeles Times noted the current situation in Taibe: http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-west-bank-oktoberfest-20101005,0,796815.story
  The population of Taibe dropped from 15,000 to about 2,000 in recent decades as residents left in search of safer, more prosperous lives in the U.S. and other countries. At times, Palestinian Christians have also faced harassment from the Muslim majority. Churches have been burned in Gaza. On the eve of last year’s Oktoberfest, someone threw a Molotov cocktail at the mayor’s empty car. No arrests were made, but many in Taibe suspected Muslim extremists were behind the attack. Jansen also ignores Palestinian political considerations in the redrawing of municipal borders of many Christian cities. Justus Reid Weiner, an expert on the treatment of Christians in Palestinian-controlled areas, explained Yasser Arafat redrew the city’s borders in order to marginalize what was then the largest Christian community: After the PA gained control of Bethlehem it redistricted the municipal boundaries of the city. Arafat’s motivation for the change was to ensure a Muslim majority in any elections to be held in the area. By doing so, he annexed an additional thirty thousand Muslims and a few thousand Muslim Bedouins in adjacent areas. This, combined with substantial Muslim immigration from the nearby city of Hebron, dramatically transformed the demographic reality. These facts, however, would interfere with Jansen’s misleading narrative of peace and love between Christians and Muslims, disturbed only by the Israelis whose policy objective is little more than to harm the Palestinians. Of course, if he truly cared about Palestinian Chrisitians, he would look at the root of their problems and offer solutions rather than simply demonizing Israel. Please send your considered comments to newsdesk@irishtimes.com.