Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israel gir amerikanske kampkjøretøy en boble av beskyttelse

Israel_tanks3Fox News rapporterer at Israels Trophy dobbel-radar anti-RPG-system snart vil bli installert på den amerikanske hærens pansrede kjøretøyer i Irak i en prøveperiode. Det israelske systemet fungerer ifølge Fox News som et ”futuristisk kraftfelt”. Systemet er konstruert for å monteres på et kampkjøretøy, der det gir en virtuell boble av beskyttelse, melder TV-selskapet. Trophy radarsystemet er allerede installert i israelske Merkava 4 tanks.

Trophy benytter en radar for å oppdage lanseringen av en RPG (rakettdrevet granat) eller lignende. det. En annen radar følger deretter det innkommende missilet og oppdager når det er innenfor rekkevidde. På dette punktet starter Trophy et mottiltak, hvis detaljer fortsatt er hemmelige. Resultatet er at missilet detonerer får det får kontakt med den tanksen eller det kjøretøyet det er ment å treffe, skriver Israel National News.

Den nå maktesløse rakettdrevne granaten eller missilet kan fremdeles nå målet, men uten større kraft enn et hvilket som helst annet metallobjekt og vil ikke ha noen mulighet til å trenge gjennom. John Pike, som er redaktør av nettsiden GlobalSecurity, mener at fremtiden til den amerikanske hæren er avhengig av at noe slikt som dette kan fungere.

Fox News understreker at Trophy ikke virker mot IED’s (improviserte eksplosive innretninger, ellers kjent som veibomber) eller landminer, men er snarere utviklet for å eliminere den eksplosive evnen til truslene som kommer fra luften. Det kan også bli utstyrt på helikoptere

httpv://www.youtube.com/watch?v=n-Ri-kce6pA&feature=player_embedded

httpv://www.youtube.com/watch?v=62jzAupr044&feature=player_embedded

2 comments to Israel gir amerikanske kampkjøretøy en boble av beskyttelse

  • Espen Franck-Nielsen

    Det brukes enorme summer og ressurser på å utvikle teknologi som menneskene skal bruke på å drepe og utslette hverandre. Tenk om vi kunne brukt de summene og ressursene på å gjøre hverdagen lettere for verdens fattige i stedet.

  • Jone

    Dette er sant. Men det hadde jo gjort den store industrien arbeidsløs. Ikke bra det heller. Tenk hvor mange som hadde blitt fattige av å mistet jobben som forskere og fysikere. 🙂 bare et skråblikk. hehe.