Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor dum har en franskmann lov til å være?

Paris_opptøyerUnge muslimske tenåringer tenner fyr på biler i gatene i franske byer. De slåss med politiet. Hvorfor: Fordi regjeringen vil øke pensjonsalderen fra 60 år til 62 år. Flott at ungdommene er på de eldres side? Eller kanskje er det andre grunner til at de driver hærverk?  I forbindelse med de siste dagenes demonstrasjoner, streiker og hærverk i Frankrike, er det likevel ikke bare grunn til å kritisere ungdomspøbelenOgså andre franskmenn burde gå i seg selv, og spørre hvor langt egoismen og kravmentaliteten er kommet. 

Det gjelder både fagforeningsmedlemmer og andre som nærmer seg pensjonsalderen, og med skrekk og gru ser for seg at de må arbeide 2 år lengre enn dagens franske pensjonister gjorde.

Frankrike har en pensjonsordning som i alle fall når det gjelder mulighet til å slutte i arbeid i ung alder er bedre enn den norske. Norge har råd til gode ordninger, men Frankrike har det ikke. Hele Europa står overfor det samme problemet: Pensjonistene utgjør en stadig større prosentvis andel av befolkningen. Det betyr at det blir færre som arbeider for å skaffe penger til stadig flere som ikke arbeider. Det vil sparke bein under de fleste lands pensjonsordninger, og har allerede knust den greske økonomien.

Derfor må de fleste regjeringer i Europa stramme inn på pensjonsordningen, for ikke å sette seg i en situasjon der det blir totalt kollaps både for pensjonistene og resten av befolkningen om noen år. Normalt tenkende mennesker burde kunne forstå en slik situasjon. I stedet strømmer de ut i gatene sammen med sine barn og barnebarn, setter seg ned foran arbeidsplasser, stanser flytrafikken, og setter fyr på biler. Hvor dum har egentlig en franskmann lov til å bli?

httpv://www.youtube.com/watch?v=sGHIfeVmASY&feature=player_embedded

VG: Protestene fortsetter

VG: Opprørspoliti bryter blokade

28 comments to Hvor dum har en franskmann lov til å være?

 • Anonym

  Hvis ledere, politikere osv sa fra seg litt av de store bonusene og lønningene som de selv tar for seg årlig så kanskje hadde man ikke trengt å fjerne gode pensjonsordninger.

  Finanskrisen kom ikke uten grunn! Det var noe, eller noen som skapte den… Det faktum at ingen ønsker å føre tilsyn eller overvåke FED, eller noen av de andre store finansinstutisjonene. Den rike eliten skal ta for seg våre penger, men det er alltid folket som må betale når det går galt. For en gangs skyld så kan de rike betale for seg.

 • Javisst er finanskrisen skapt. Den er skapt av de rikeste familiene på jorda. De eier nemlig den engelske sentralbanken og har i mange tiår hatt den strategien å låne penger til Europeiske stater. Hvorfor? Fordi disse som har drevet denne geskjeften siden midten på 1700 tallet, vet at den sikreste lånekunden er en nasjonalstat. Nasjonalstaten kan nemlig skattlegge folket for å betale lånene tilbake. Privateide banker har i mange år lånefinansiert politikerne i Europeiske land sine politiske mål. Disse privateide bankene har egne økonomer ansatt som kun har til oppgave å reise rundt og overtale Europeiske statssjefer til å ta opp lån.
  Ved å utarme et land økonomisk, vil de private bankeierne ha makten i sin hule hånd. Dette er kjernen i det økonomiske systemet på jorda.
  Nå er England også utarmet økonomisk. Man kan jo spørre hvor pengene har blitt av. Nå skal folket i England betale. Frankrike er også utarmet økonomisk og også de skyver regninga over på folket. Det har ALLE Europeiske land gjort, som har havnet i en økonomisk krise. La folket betale.
  Og bak i kulissene sitter konglomeratet fra dynastiet Rotchild, og nyter fruktene av sin strategi.
  Rotchild er verdens rikeste familie. Det har de vært i 200 år. De eier over halvparten av jordas økonomi.
  Nå eier de og styrer mange av Europas nasjoner. Inkludert Norge.

  Sånn, der var dagens konspirasjonsteori presentert.

  • Jone

   Intressant og korrekt mye av det du sier. Jeg sier mye, ikke alt av den enkle grunn jeg ikke kan få alt dokumentert fra andre kilder enn typ infowars.

   Greia er med rett regjering som ikke lar seg bli korrupte, kan det opprettes lover som på sikt reverserer denne elites makt.

   Om vi vil se det i vår livstid tviler jeg på.

  • Ugle Sett

   Rotchild bosatt i England lånte penger til Napoleon slik at han kunne fortsette sin krig mot England.

 • leppa

  En ting skal franskmenna ha,de kan å setta ting på hue for og få fram budskapet sitt.
  Lurer på når nordmenn skal begynne på samma måten,nei her til lands er det bare prat og lite ull!
  Men hadde det skjedd så hadde vel håret på en viss justisminister dette helt av.

 • Jone

  Fagforeninger som LO jobber strategisk med å bedre alle form for lønninger samtidig som det skal gjøres mindre arbeid. I frankrike har det nådd et tippepunkt, der det ikke går lenger.

  En må også huske at frankrike har en av di lengste gjennomsnittlige levetids alder per innbygger. Å bli rasende fordi di må jobbe et par år ekstra er faktisk helt tilbakestående. En jobber jo delvis for å sikre kommende generasjon en god platform der den kan fortsette. Å forvente at kommende generasjon skal jobbe ræva av seg for å nedbetale gjeld fordi foreldregenerasjonen ikke ville jobbe er mildt sagt egoistisk.

  Kom dere i jobb dere som har den beste arbeid og livserfaring. 60 år er ingen alder å lene seg tilbake og hvile på laurbærene!

 • rune

  oljefondet kommer til å forsvinne som dugg for sola en dag når «plutselig en uventet krise oppstod» og de 3000 milliardene vi hadde i papir verdier plutselig ble verdt null og niks…planen er klar og vesten skal kjøres til grunne.
  engineered collaps and all hail the new world order…

 • Jone

  Helt korrekt,
  Det er derfor jeg mener disse pengene bør brukes systematisk på infrastruktur, og kanskje også militære.
  Veier, vann, elektrisitet nettverk, internett, etc.

  Så hvis/når en kollaps skjer. Så har vi ihvertfall gode muligheter til å vokse igjen.

  Hadde kollapsen skjedd NÅ. Så hadde vi sittet med gamle veier, et elendig vann og avløpsystem ikke oppdatert på 100 år. Osv.

  Disse pengene kan også brukes til å kjøpe opp gull i store mengder. Litt synd det ikke allerede er gjort før finanskrisen. Og at vi har solgt det norske gullet er et landssvik.

  Gull er det eneste eliten har respekt for som valuta.

  • Før den tid, er Norge og Europa revet i filler av borgerkrig.

   • burde vel bli like dumme som nordmenn???

    VEL! du får tilbake det du prøver å gjøre mot andre..

    EUROPA og AMERIKA har støtter borgerkrig i verden.. så bare rettferdig at det kommertilbake på dere jævler.

 • burde vel bli like dumme som nordmenn???

  Og holde kjeft og godta alle handlinger som inneholder korrupsjon..

  dere nordmenn er idioter.. jeg har null respekt for nordmenn.

  • yss

   Så pell deg ut av Norge da, hvis du ikke har noe respekt. Alle bare kommer hit, og slenger med leppa, så forer vi alle mann.

 • Jeg er imponert over disse franskmennene. Ja, jeg ser synspunktet deres om at de ikke ønsker å jobbe to år lenger enn «de andre,» men det må jo gå an å se helheten.

  Hva disse ungdommene som demonstrerer angår ser jeg ikke poenget deres. Å ikke innse at før eller siden (og begge deler betyr før disse fyller 60) må pensjonsreformen gjøres om på er i beste fall naivt. Økonomien tåler ikke å beholde systemet slik det er nå, og en eller annen gang må det gjennomføres.

  14-åringene i Frankrike er svært engasjert i streiken (sitat: venner i Frankrike akkurat nå). De engasjerer seg av én grunn alene: Det betyr fri.

  Hold fred, sier jeg.

 • Yngve

  Feil vinkling.

  Hvorfor må regjeringen stramme inn? Fordi muslimer og andre med kriminelle medspillere har ødelagt,terrorisert offentlig infrastruktur og private forsikringsordninger m.m. Bilbrenninger,husbrenninger,osv.i mange år allerede

  Dette er slik muslimer lammer vestlige demokratier på. Når økonomien lammes, ødelegges infrastruktur og velferdsorninger. Dermed får de også folk mot regjeringen som er målet for muslimer. Muslimer er kjent for denne splittteknikken og følger Koranen nærmest ordrett i dette også. F.eks se:

  Hadith(Muslim) 1:417:
  Betyr at man skal ikke ta sine egne slektninger til venner hvis de ikke er muslimer.[ Dette har ofte resultert i at sønner og døtre har forrådt sine egne foreldre,søsken eller andre slektninger og familiemedlemmer som man ofte kan se i æresdrap,stammedrap og andre interne stridigheter. Vi ser her at Islam splitter sammfunnet,familier og land, noe
  som igjen demobiliserer folket og gjør det letter å overta. En splitt og hersk taktikk som også bekreftes i Koranen 9:23 og i Koranen 17:53 som sier: «Si til mine tjenere(muslimer) at de skal ordlegge seg på beste måte. For Satan vil skape strid mellom dem».

  Les mer her:
  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/falskvenn

 • FRANSKMENN er ikke dumme.. de slåss for sine rettigheter..

  NOE DERE NORDMENN også kommer til å gjøre snart..

  blir enten det eller å slave for ingenting og miste alt og havne på gata når du er gammel…

  KAPITALISTISKE SYSTEMET er på nedfall..vestlige land er på vei nedi grusen..

  fleste vestlige land er i gjeld.. sjokkert nok til asiatiske land..

  TING HAR SNUDD… er det kanskje ASIA sin tur å herkse på jord?? OG HVITE NASJONER leve i fattigdom??

  VEL tiden vil vise.. MEN DETTE HER .. og hvis det skjer..

  så har enhver av dere skyld i dette selv for å godta dette kapitalistfascistiske systemet…

 • yss

  De skjønner jo ikke at hele EU har driti seg ut pga de tar inn land som Hellas, som er gjennomkorrupte. Folk betaler jo ikke skatt engang. Patetisk at det frankse folket nekter å jobbe for å redde landet sitt. Det siste noen gidder er å jobbe! De bare skylder på de «rike»..som om ikke har skapt velferden til å begynne med. De fleste av demonstrantene bare kjeder seg, og er latterlige anarkist wanna be’s. Nå som eldrebølgen herjer Europa er vi nødt til å jobbe lenger. Vi blir eldre fordi vi har bedre helse.

 • Ole Olsen

  Det går igjen, de som hopper på biler og lager bråk er ungdom som aldri har jobbet. De streiker bare for bråket sin skyld.

 • Jone

  imponerende mange som prater om norge som en del av vesten og kapitalismen osv.

  Beklager norge er et av vestlige land som har vert sosialistisk fattigland i hundrevis av år. Da vi ble selvstendige hadde vi enda over 100 år med fattigdom. Men så snart vi fant olje og gjorde livet bedre for oss selv og vår befolkning går vi direkte i kategorien «vestlige kapitalfascister», selv om vi beholdt sosialismen/marxismen.

  Og i det hele tatt kalle norge for kapitalistisk er egentlig å strekke det langt. Det finnes kapitalister her ja. Men norge er ikke kapitalistisk. Kapitalisme innebærer ett fritt marked. Og det har vi IHVERTFALL IKKE i norge. her er det regulering på regulering, etater som kontrollerer, regulerer, avgiftsbelegger, mikrostyrer bedrifter gjennom fagforeninger, arbeidshelsetilsyn, arbeidsgiver avgifter og så videre.

  Di som tror norge er kapitalistisk… Ta dere en reality-check. Bare fordi et land har velstand betyr ikke det er kapitalistisk.

 • Jan Otto

  Skulle ønske at Norske arbeidstakere også kunne bruke gatene til å gi klart syn til de styrende som vi etterhvert ikke har tiltro til i det hele tatt. Sperr veiene til bompenger er slutt. Ikke frakt drivstoff. Forsett slik, så skal vi nok få satt politiske dumheter på plass.

 • Anonym

  Hi all,
  Sorry for comment in english, but my norwegian is not good enought.
  Just to explain you that a part of french people do not really protest against «work 2 more years». It is more complicated in fact :
  – In France, 25% of young people, under 25 years old (even graduate) are unemployed. Some people can not understand why they have to work more while their children can not find a job…
  – Many people between 55 and 60 years old are fired because they are to old. If you loose your job after 55 in France, it’s close to impossible to find another one! Nobody wants you.
  – There are plenty of «régimes spéciaux» wich allows people to have their pension before 60. Train driver, nurse, politician, teacher and many other people can stop working sometimes at 50 while mason or tiler must work until 60!
  And you know, for the young generation, who stays at school at least until 20, it is not a problem to work until 62, because they already need to have 42 years of contribution. So 20 years old + 42 years = 62.
  That’s why I think french people know they have to work more, but they also want to be able to do so, and to have more equality.
  Med vennlig hilsen.
  En fransk kvinne.

 • Jone

  aha. that makes sense. Although riots and blockades doesn’t help any economic growth. That just backfires and makes things even worse.

  In my view it is not the governments job to ensure that everyone has a job. The governments job is to ensure companies and private sectors possibility to grow. Ensuring that business is safe by upholding the law, through police.

  This rioting in the streets thing we here in norway don’t understand. It’s not the way we do things. A powerful tool indeed to be able to react to injustice this way, but this incident is not injustice. Wrong move. in my opinion.

  • Det er fordi Norge er et helsikes langt land. Vi sitter på hvert vårt nes og kauker og hoier over fjell og fjord og ingen hører hverandre.

   • Jone

    hahaha 🙂

    • Anonym

     Just to precise that riots and blockades are not made by the people who protest but by young people from the suburbs who come in town just to break and steal. It has nothing to do with the reform.
     ALL french people and espacially the one who fight against this reform, are totally disgusted by this riot! ALL.

 • MFE

  Hvor dum kan en franskmann bli?

  Snakk for deg sjøl!

  Du kunne vel aldri tenke deg at det ligger mer bak franskmennenes raseri enn at at de øker pensjonsalderen fra 60-62 år?

  les mer: http://wp.me/pDxbC-6a

  • Jone

   Klart det lå mer under men jeg har ikke fulgt med i saken i helhet.

   •Det såkalte «skatteskjoldet» (ingen skal betale mer enn 50% skatt)
   •Gjentatte nedsettelser av arbeidsgiveravgiften
   •Reduksjon av moms på visse tjenester (blant annet i restaurantbransjen)
   •Såkalte» skattenisjer (som gir anledning til å betale mindre skatt når man er formuende)
   •Forsøk på avvikling av formueskatten, skattefritaket på på oppkjøp av filialer (prislapp 20 millirder euro over to år)

   Dette er jo nøyaktig det frankrike trenger hvis di sliter med dårlig økonomi. Gjøre det lettere for næringslivet å vokse. Akkja. Arbeiderpartiet vårt vil aldri kunne skjønne disse tiltakene. 🙁

   • MFE

    Eksempelet som du kopierte fra (på http://wp.me/pDxbC-6a ) viser er at Sarkozy har økonomi nok til vanvittige skattekutt mens han ikke har rå til å ta vare på velferdsgoder. Han er som fremstillingen av prins Johan i fortellingen om Robin Hood, han tar fra de fattige og gir til de rike.

    I mitt innlegg var punktene du kopierte eksempler på hva NRK utelater i sin nyhetsdekning, utelatelser som beviser at det mantra som NRK gjentar og gjentar, at Frankrike MÅ kutte, er direkte løgnaktig. Listen beviser Frankrike har et valg. Sarkozy har VALGT skatteletter.

    Noe anderledes er det riktignok for Hellas, som på er bundet og bastet av internasjonale avtaler som gjør at de ikke kan bruke det offentlige til å holde folk i jobb og slike dempe krisa.

    Det som skal til for å få hjulene i gang er det motsatte. Når privat sektor har bremsene på fullt må en for all del unngå at også det offentlige setter alle bremsene på. Da risikerer man at hele økonomien går fullstendig i stå.

    Det virker du tror på det Stoltenberg under valgkampen kalte for voodoo-økonomi, at skatteletter skaper så mye nye arbeidsplasser at statens intekter øker. Hadde det ennå vært så vel! Dessverre har ikke det skjedd i noe land til nå og kommer dessverre aldri til å skje. Sakatteletter kan riktignok øke verdiskapningen noe, men det er dessverre minimalt og langt fra nok til å snu noen finanskrise.

    http://wp.me/pDxbC-6a

 • «Fordi regje­ringen vil øke pensjons­al­deren fra 60 år til 62 år.»

  En pensjonsalder på latterlige 60 år låter nærmest tragikomisk. Om den heves til 62 er det flott – og sterkt forsinka. Men man får håpe det bare er begynnelsa. Helst burde selve begrepene “pensjonsalder” og “alderspensjon” avskaffes. Alder sier lite eller ingenting om arbeidsevne. Alle som er i stand til å arbeide bør gjøre det – uavhengig av alder. Hvis man kan jobbe, men velger å la være; bør man leve på egne midler eller sulte ihjel. Vi har ikke bruk for latsabber og snyltere i Norge, og det har de sikkert ikke i Frankrike heller. Hvis det ikke er ledige jobber man kan ta, bør man få arbeidsledighetstrygd. Hvis man ikke har helse til å jobbe bør man få uføretrygd. Evt. en kombinasjon av lønn og trygd om man kan jobbe deltid.

  Det var utvilsomt dumt å innføre pensjon i første omgang – men la oss nå bli kvitt det tullet så raskt som mulig!