Søk

Kategorier

november 2010
M T O T F L S
« okt   des »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Opprørt over kaldt samfunn

Da politiet mandag tok seg inn i en leilighet i Oslo, etter en bekymringsmelding fra familien, fant de en død mann i 70 årene. Han har trolig ligget død i over to år, skriver VG. Demokratenes nestleder, Svein Otto Nilsen, er opprørt. ”Det er en skam at man ikke har en mulighet til å fange opp slike tragedier i det ellers svært så kontrollerte samfunnet vårt,” sier han.  ”Hvorfor har ingen offentlige innstanser reagert på at mannen ikke har hevet trygden eller betalt regninger,” spør Nilsen, som er Demokratenes bystyremedlem i Trondheim.

”Jeg føler et ansvar som politiker at det offentlige må ha et varslingssystem som fanger opp slike tilfeller. Det holder ikke å si at folk må bli mer oppmerksomme slik politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt sa i en annen sak for noen år siden. Her må det offentlige system med alle de ansatte ha et opplegg som fanger opp når folk ikke hever trygd eller ikke lar høre fra seg på annen måte. Det kan ligge en tragedie bak. Dette er en svært viktig politisk sak som må følges opp,” sier han, og tilføyer:

”Samtidig må selvfølgelig også alle som har en nabo være litt oppmerksomme på at slikt tragisk kan skje i deres nærområde. Man må vise litt ansvar for sine medmennesker og begynne å bry seg.”

VG: Lar seg ikke såre

VG: Mann lå død i to år

37 comments to Opprørt over kaldt samfunn

 • Akhtar

  Gledelig å se at du ikke bruker denne anledningen også til å komme med hets mot utlendinger (les:muslimer). Kanskje dere har noe å lære av oss på dette området.

 • Reven

  @Akhtar

  Mulig det at dere en sjelden gang har noe å lære oss her. Men har det dere eventuelt har å lære bort her noen sammenheng med islam, eller er det en kulturell greie som ikke har noe med islam å gjøre, som det jo gjerne heter hver gang dere oppfører dere annerledes på måter vi ikke liker.

 • Ragnar David Ostanes

  Vel no finnes det fleire enn bare muslimer som er utlendinger i norge. Men søker ein på muslim found dead in apartment i google så kjem det opp 4 100 000 treff og det rare er at det står ord som shot, stabed, hanged i dei fleste av dei første treffa. Men skal ein finna eit liknande tilfelle som her, så må ein sjå på Parveen Babi som var indisk muslimsk skuespillar som blei funnen død etter 3 dager.

  Trur nok dette er noko som skjer i alle samfunn uansett religion. Men det som er felles trekk for di samfunna som tar seg av sine gamle er at ein har storfamilien med fleire generasjonar som bur under same tak. Men dette vil ordna seg etter som samfunnet går over frå storfamilien til kjerne familien. Då vert det fleire gamle/ensome som kjem til å bli funnen død åleina. India og Kina vil oppleva dette i åra framover når dei mange hundre tusen enslige mannfolka blir gamle uten ein familie rundt seg.

  • Nomen Nescio

   Ragnar David Ostanes: Jeg tok deg på ordet og søkte etter «teksten din» hos Google, og fikk følgende kvittering : ‘No results found for «muslim found dead in apartment».’ Det ble jo ihvertfall litt færre enn [så kjem det opp] 4 100 000 treff. Og da synes jeg innlegget ditt likevel stinker, som av fordommer som har råtna i minst to år.

   • @Nomen Nescio
    Typisk antirasist kommentar. Vi tar det som passer MITT verdensbilde best.
    Jeg søkte også på muslim found dead in apartment. Og vet du hva?
    Jeg fikk Omtrent 4 100 000 resultater. Når jeg leser de første, er det akkurat det som Ostanes sier. De har avgått til det hinsidige ved alskens drapsmetoder.

    Det er din integritet som er gjennom rotten. Dessverre ser dere multikulturalister ikke dette. Som vanlig.

    • Nomen Nescio

     Vi kan umulig ha den samme Google’n. Hvordan i hule h###te kan du påstå at du får så mange tilslag? Sjekk denne : “muslim found dead in apartment” [http://www.google.com/#hl=en&expIds=25657,26637,27051,27356,27360,27404,27446&sugexp=ldymls&xhr=t&q=%E2%80%9Cmuslim+found+dead+in+apartment%E2%80%9D&cp=32&pf=p&sclient=psy&site=&source=hp&aq=f&aqi=&aql=&oq=%E2%80%9Cmuslim+found+dead+in+apartment%E2%80%9D&gs_rfai=&pbx=1&fp=6e8733203d1b4e27] og se resultatet. Så kan du begynne å bla. Det du får ved å søke på ordene hver for seg omfatter enormt mye mer, og totalt ikke-relevant i sammenhengen. Men la gå, muslimer dør jo også, så at det finnes tilslag på f. eks, muslim+dead er slett ikke overraskende.

    • Sjefsmummien

     Du må lære deg å søke i google. Søker du på muslim found dead in apartment, vil du få mange treff. Hvorfor? Jo, alle de fem ordene i setningen kommer som resultat, uavhengig om alle er med eller om ordene kommer i riktig rekkefølge. Søk på «muslim found dead in apartment», så får du ett treff. Denne bloggen…

 • Vidar(75)

  Hei Jan Simonsen

  Har i grunnen meget in common med deg på mange områder, det er nemmlig mange ting ved det Norske samfunn som jeg reagerer på, finner inneffektivt og aldri så lite over kontrolert av sosialistiske makter.

  Dog finner jeg det merkelig at denne saken blir slått opp som tegn på ett kaldt samfunn mens invandrerpolitikken som Demokratene ønsker å innføre, og nå snakker jeg invandring på ett generelt grunnlag, for ikke å nevne om bistandspolitikken til demokratene, ikke skulle være ett tegn på det samme kalde samfunnet. For meg er det det.

  @Akhtar : Vi har sikkert noe å lære av hverandre allesammen, hele tiden. Det norske samfunn kan lære av dere om respekt for de eldre. Dere kan lære av oss om respekt for kvinner… Demokratene kan lære litt om respekt for nye landsmenn og bistandspolitikk.

 • Dette er det mest horrible tilfellet jeg har lest om. Det beviser at vi lever i et kaldt samfunn der familietilhørigheten blir ofret. Eldre mennesker som bor alene kan altså dø, og ligge uoppdaget i 2 år uten at familie, venner, naboer eller myndigheter reagerer. Når styret i borettslaget trodde at mannen var flyttet på institusjon viser det at de ikke gidder å sjekke sine leieboere når de unnlater å betale husleie. Postvesenet, som må ha sett at mannens postkasse ikke var tømt i nærmere 2 år. E-verket stengte strømmen øyensynlig uten å informere borettslagets styre om dette. Det hele vitner om et samfunn som ikke bryr seg om enkeltmennesker. Barn, barnebarn og andre familiemedlemmer er mer opptatt av sitt eget ve og vel enn å bry seg en døyt om resten av familien. Det er dette som venter ensomme gamle mennesker i landet vårt. Skam på familie, offentlige myndigheter og andre som ikke ser hvilket samfunn de er med på å skape i ren uforstand og umenneskelighet.

  • Edorf

   I enkelte tilfeller er det en fordel å være litt kald… i alle fall vente til fakta ligger på bordet. Selvsagt kan alle, hvis de ikke har kontakt med naboer, famile eller venner, ligge død lenge uten at det blir oppdaget. Styret i borettslaget har vel ikke noe med hvor folk oppholder seg, og leien er jo betalt(i henhold til VG). Skal de begynne å blande seg opp i hvor folk er når leien er betalt? I så fall, etter hovr lang tid?

   Postkassen var ikke merket, og postvesenet visste ikke at han bodde der. Skal de reagere hvis det er en ubrukt postkasse?

   E-verket er jeg enig i at de burde reagere. De burde ikke ha lov til å kutte strømmen før politiet har sjekket om det bor noen der, også med tanke på om det er eldre som trenger hjelp. Det kunne vært en person uten omgangskrets som har fått sinnslidelser eller annet. Men, når det kommer til barn, barnebarn og familiemedlemmer bør du trå forsiktig. Du aner altså ingenting om hvilke forhold de har hatt med sin far. Du aner ikke om de er utsatt for overgrep, eller om det er andre forhold som gjør at det er naturlig å «kutte alle bånd». Å påstå at de ikke bryr seg en døyt om resten av familien er å legge skyld på dem uansett forhistorie. Er det noen som bør skamme seg her så er det faktisk deg, og det mener jeg – SKAM DEG! For meg er du beviset på at folk ikke bryr seg. Du dømmer andre uten å bry deg om årsakene til det. Det er ren ufrosrand, ummenneskelighet og faktisk horribelt!

 • Laboranten

  Det er en tragisk sak, men man skal være forsiktig med å kaste skyld uten å ha alle fakta.
  Husleien ble, som jeg forstod ut ifra artikkelen, faktisk betalt. Så da har jo ikke borettslaget noen manglende betalinger de må etterlyse. Men da er det jo merkelig at de trodde han hadde flyttet på institusjon og samtidig mottar leie fra en leilighet, som de ikke vet har en ny leieboer. Og om ikke trygd er hevet så gikk den kansje rett inn på mannens bankkonto elektronisk?

  Offentilige institusjoner har nok ikke SÅ lett for å plukke opp disse tingene. De kan da ikke sende bekymringsmeldinger for den minste ting, som de sikkert er borti daglig. Men det som forundrer meg er at familien tydeligvis ikke har hatt nevneverdig kontakt med mannen. Da det er nettopp familie som burde være de som burde bli bekymret først.

 • bug

  Det neste som skjer, er følgende: man finner ut cirka når han døde og alderspensjonen skulle vært stoppet, så krever NAV tilbakebetaling for de årene inkludert beløpet som er gått automatisk til husleien for den døde. Mindre arv til pårørende. Kanskje like greit når det går 2 år før de savnet ham..

  • HVASÅÅ??

   dete er jo ikke tema for de pårørende…Mannen har selv valgt å gå under jorda,..han fikk sikert sjangs til å oppføre seg,..men alle som kjenner en sjømann eller to…..vet at de er en spesiell rase….kun etter noen år på sjøen…

 • Rose

  Her må vi skylde på familie som tok kontakt med Politiet altfor sent… Etter 2 år oppdager de plutselig at de ikke har hatt kontakt med han & kontakter Politiet? Det er skammelig rett & slett…

  • Mats

   Hvorfor skal det være skammelig, du vet ikke hvordan forholdet i familien har vært. Jeg trenger ikke å se lenger enn min egen familie for å se at noe lignende kunne skjedd, jeg har både en onkel og en bestefar som jeg nesten ikke har kontakt med. Onkelen min har jeg ikke sett på 5 år og bestefaren min har jeg møtt og sett mindre enn 1 gang i året de siste 20 årene. Vil du da at jeg skal skamme meg fordi jeg ikke har kontaktet politiet og fått dem til å sjekke om dem lever?

 • Josefine

  Tenker med stor glede på at denne familien ikke får noe. Håper han var blakk når han døde. Makan til familie, makan til strømleverandør, posbus og makan til naboer skal man lete lenge etter. Hadde jeg bodd i den oppgangen så hadde jeg flytt av skam. Hvorfor får vi ikke noe navn og adresser her?

  • Vidar(75)

   Og hva i allverden skal du med navn og adresse, frk. Josefine? Gapestokken ble avskaffet for lenge siden. Makan til Josefine sier nå jeg. Hva er ditt fulle navn og din adresse? Ikke si det, jeg vil ikke vite det….

 • Medmenneske

  Hva er problemet her?

  Jeg vil heller ligge og råtne i min leilighet når jeg blir gammel, enn et masse parasitter skal sitte og gotte seg i begravelsen min, og late som om de var mine «venner,» mens de egentlig forringet min livskvalitet hvert eneste sekund jeg var så uheldig og ikke vegre meg mot dem.

  Det finnes ikke noe spesielt uverdig med denne hendelsen. Folk blir gamle og de dør.

  Det som er uverdig er VGs håndtering og alle dere som sitter og prater om ting dere ikke vet en dritt om.

 • Josefine

  Jeg vet ganske mye om dette. Som sykepleier så har jeg sett så mye vondt, slik som du «Medmenneske???» sikkert ikke vet om. Hva slags venner du har, eller hvordan du har stelt deg i verden vet jeg ikke.
  Dette hadde jeg heller aldri spurt om. Om du hadde kommet til min avdeling så ville vi behandlet deg som en konge fra du kom inn til du hadde forlatt oss, død eller i levende. Det er medmenneskelig det.

  • Vidar(75)

   Fra dine tidligere kommentarer vet jeg at jeg ønsker ikke å ligge på din avdeling når jeg blir gammel og syk, for måten du kommer til å bedømme mine slektninger og venner på gjør meg skremt.

   Sier som Reven lenger nede:
   «Vi skal være forsiktige med å fordømme familien for mye i slike saker, når vi aner absolutt ingenting om bakgrunnen for at ting har blitt slik de har blitt. «

 • Jone

  Det er synd at sånt skjer. Mye av grunnen er at familien ikke er hva den var før. Vi har ikke kontakt med dem som skulle ha vært våre nærmeste. Er du ikke på facebook så finnes du ikke. Facebook er såklart ikke synderen. Men jeg tror jeg er inne på noe.

  Vi er blitt så über sosiale at vi kan være sosiale uten å gå ut døra. Det er en illusjon av å ha medmennesker og venner rundt deg. På denne måten strippes vårt behov for å holde kontakten med våre familiemedlemmer. Da spesielt eldre som ikke benytter denne kommunikasjonsverktøy. Di blir glemt.

  Logg på facebook og du får en nyhetsliste av hva vennene dine hadde til frokost, hva di mener om siste hotel cæsar. Hvor mye dem kjeder seg. Et enormt vas av ofte ubrukelig informasjon… Men det føles som du er oppdatert, så du ikke trenger gjøre mer.

  En annen ting er at våre kristne verdier har blitt kastet på dør. Nå skal vi lære livssyn. Og en skal velge egne verdier. Og det hele blir bare til at ingen bryr seg. Kristendommen lærer oss hvor viktig samhold i familien er. Og vi er knapt gode kristne på julaften.

  Jeg vet jeg ikke er. Men jeg har ihvertfall fått kristendomslære på skolen. I dag får man ikke det.

 • Faroutman

  Akkurat her har nordmenn mye å lære av andre kulturer, vi burde starte med å ta vare på våre foreldre bare rett og rimelig.Mine foreldre tok vare på beste foreldrene mine, de hadde egen leilighet , vegg i vegg med oss når de ble så gamle at de trengte hjelp,bra for hele familien det..Og det samme kommer jeg til å gjøre når mine foreldre blir så gamle at de ikke klarer seg selv, de har tross alt ofret mye for meg hvorfor skulle ikke jeg gjøre det samme? Hilsen en finnmarking..

 • Reven

  Vi skal være forsiktige med å fordømme familien for mye i slike saker, når vi aner absolutt ingenting om bakgrunnen for at ting har blitt slik de har blitt.

  Jeg mener, når folk ender opp så ensomme i alderdommen, så har det vel gjerne ofte, men ikke alltid, en sammenheng mellom de veivalg vedkommende har tatt selv gjennom livet også.

  Det er faktisk en del blant oss som velger å holde seg for seg selv. Og så har man dessverre også noen få som har så plagsom adferd at man knappest kan bebreide noen for å ikke pleie noen kontakt med dem.

 • Faroutman

  Jo Reven det har du helt rett i, når det gjelder den aktuelle saken her, så kan det godt være at denne mannen har valgt å holde seg for seg sjøl…

 • Reven

  @Faroutman

  Jepp, eller han kan for eksempel ha vært en kranglevoren grinebiter fra han var tenåring og til sin død.

  De tilfellene som er tragiske, er folk så må leve et liv i ensomhet mot sin vilje, folk som ikke har valgt det selv, og som heller ikke har «gjort seg fortjent til det» gjennom asosial adferd, men bare har endt opp som ensomme fordi at livet bare ble slik.

 • Faroutman

  Jepp hadde en gammel onkel engang som var slik ,kjente han ikke og møtte han aldri, totalt asosial,grinebitter ifølge resten av familien, men som sagt møtte han aldri, så jeg vet ikke..
  Og han døde ensom med millioner på bok,i en slitt leilighet i oslo. Han spekulerte visst i aksjer etter hva jeg har forstått..

  • Reven

   @Faroutman

   Du hadde en onkel som var slik, ja, Jeg tror mange familier vil finne ut at de har «en sånn en» om man tenker etter.

   Nå sier jeg ikke noe om at mannen som ble funnet død i Oslo verken har valgt å være for seg selv eller ble alene fordi han var ugrei å omgås.

   Jeg ønsker bare å trekke frem at det er nok av forståelige alternative årsaker enn at «familien er kald» i slike saker.

 • Jone

  Det var såklart ikke meningen å angripe familien som sådan.

  Svein Otto Nilsen har helt rett i at det burde ringe en bjelle noen steder når aktivitet plutselig forsvinner. regninger, etc.

 • Faroutman

  Jone er enig med deg angående det med facebook , synes selv det er en fattig måte å være sosial på , og det rareste er at man blir sett på som en skrulling hvis man ikke har det.
  Jeg synes forøvrig mange av de som har det er skrullete ,som legger ut hele privat livet sitt der, men det er nå bare min mening.
  Hele tida folk som maser på meg ,at jeg må få meg facebook , hvorfor ?
  Syns det holder i lange baner med mobil og msn, kansje ikke alle jeg vil ha kontakt med ,jeg heller 🙂
  Samme med mobiltelefon prøv å skru den av å se hva som skjer, folk trur jo du er daua hvis telefon er avslått en dag, helt feil at man skal være tilgjengelig 24/7.. (rimelig off topic dette menmen)

 • mohammed mo mo

  Det er godt at det er sympati til barna. VG gjør så godt de kan for å skylle på barna. Jeg er glad det i artikkelen kommer frem at det skyldes «samarbeidsproblemer». Folk som har en kjip mor eller far har jeg full forståelse for at ikke ønsker å ha kontakt med dem lenger. Og det håper jeg flertallet av folket har. Far min er Muslim.

  http://www.MuslimsLifestyle.com

 • Heidi

  Kaldt samfunn? Nei det vil jeg ikke si meg enig i. Dette var en mann som ønsket å være i fred, både for familie og andre. Dersom man ønsker å leve et anonymt liv er ikke det noe problem, spør deg selv om du til enhver tid har kontroll på dine naboer (om du bor i et større område selvsagt)? Nei, ikke det nei, er du en kald person av den grunn? Nei!
  Han bet faste utgifter via kontotrekk, med unntak av strøm. Strømleverandør sendte beskjed videre til bydelen, så det er der det har sviktet.
  Avlsutningsvis vil jeg si at jeg personlig mener vi IKKE har noe å lære av islamsk kultur i denne sammenheng. Plasser kvinnfolka i hjemmet igjen og la de passe barn, mann og svigerforeldre…..Nei takk!

 • Kari

  Hva vet dere bødler her inne om livet? Hva vet dere hva den familien har opplevd av vanskeligheter med denne mannen og faren? Hold kjeft med den fordømmingen, før dere vertfall vet hva dere setter dere til doms over! Noen ganger er det best å bryte all kontakt med familie, om en skal overleve selv som individ. Det er ikke alle forunt å vokse opp med, eller ha foreldre som er snille og omsorgsfulle. Noen gir faktisk faen i ungene sine og velger rusen. Noen misbruker barna sine sexuelt, såkalt incest.. Hold kjeft dere halvaper som ikke vet mer om livet!

  • Jone

   jøss Kari. Vi var ikke klar over at du har blitt misbrukt seksuelt av din far. Beklager på det sterkeste at vi diskuterer grunner til at kommunen, strømleverandør, borettslag og liknende kunne la dette skje uten å reagere på plutselig aktivitets-stopp.

   Slik jeg forstår det så er du ei sint kjerring som helst ville sett denne mannen ligge død i sin leilighet 2 år til.

 • Problemet er at nordmenn blir oppdratt til å drite i sine foreldre når de er gamle. De blir forlatt til seg selv og døden. dette er et norsk fenomen som er vært i alle årene. Det er en skam for det norske folket ! æsssjjj «!