Søk

Kategorier

november 2010
M T O T F L S
« okt   des »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Opprørt over språkbruken til NRK

NRK bruker nesten hele tiden betegnelsen «nordmann», i stedet for eksempelvis ”iraker med norsk statsborgerskap” Og i stedet for å bruke et partinavn som eksempelvis Sverigedemokratene, bruker NRK negative karakteristikker foran navnet, som eksempelvis «innvandrerfiendtlig», «høyreekstrem», «høyrepopulistisk». Ord som venstreekstrem eller venstrepopulistisk brukes aldri. Det har opprørt lederen for Folkebevegelsen Mot Innvandring, Norvald Aasen, som har sendt dette åpne brevet til NRK:

”I forbindelse med oppslaget i Dagsrevyen den 26.10 og 27.10.2010 om en irakisk mann med norsk statsborgerskap som var arrestert i Irak av amerikanske styrker, bruker dere nesten hele tiden betegnelsen «nordmann» om denne personen. Hvorfor gjør dere dette? Er det for at dere ikke vet bedre, eller er det for å provosere oss nordmenn? Lever ikke mannen bra med sin etniske tilhørighet, eller er det for ham og dere en skam å være iraker?

Er det ukjent for dere at begrepet nordmenn er navnet på et folk, en nasjon, som har bebodd dette landet gjennom mange tusen år? Er det ukjent for dere at tildelt statsborgerskap ikke gir etnisk tilhørighet til noen ny folkegruppe, men at et menneske beholder sin etnisitet hele livet?

Det finnes en minoritetsgruppe med historisk tilhørighet til Norge, det er samene. Norske myndigheter forsøkte tidligere å gjøre disse til nordmenn. Dette var mislykket og feil. Samene har idag sitt eget Sameting, eget flagg og nasjonaldag og er stolt av sin etniske tilhørighet og identitet som samer.

Det å tilhøre et folk – en nasjon – gir menneskene i gruppen en identitet, en tilhørighet med de man føler en har noe felles med. Det er nordmenns identitet og felleskapsfølelse dere stadig tråkker på, og det synes som dere elsker å tråkke på det som er vårt. Vi er i ferd med å miste vårt land, og nå står vi som nasjon og vår nasjonale identitet for hugg. Vår nasjonalstat skal ofres for globalistenes og Jonas G. Støres «store vi»!  

I disse dager har det vært mye snakk om menneskers verdighet. Kronprinsparet og andre legger ansiktene i dype folder og snakker varmt om verdighet. Dere i NRK fører dette videre til torgs med påklistrete troverdige miner. Men vær klar over at for den delen av nordmennene som er glade i fedrelandet så er det å tråkke på vår identitet det samme som å krenke vår verdighet. Kan hende er det nettopp det dere ønsker? Dette selv om også vi må betale en rådyr NRK-lisens for at dere kan få stikke inn noen personlige synspunkter når det passer seg slik. Og ikke sjelden passer det!

Kan nevne NRK-reporteren som la sin elsk på uttrykket «Ola og Kari», men med å forvrenge det til Ali og Kari.
Jeg nevner også at i stedet for å bruke et partinavn som står for en politikk som dere tydeligvis misliker, så bruker dere heller uttrykk som «innvandrerfiendtlig», «høyreekstrem», «høyrepopulistisk» og annet som dere kan klebe på slike som dere ikke liker.

Sånt kaller jeg dumt og barnslig! Mange gjennomskuer dere! I deres ordbok finnes tydeligvis ikke uttrykk som venstreekstrem, venstrepopulistisk og lignende. Men jeg kan forsikre dere om at nazismen som en sosialistisk galskap tilhører den politiske venstresiden sammen med annen sosialistisk galskap som f.eks. kommunismen. Jeg kan bare gratulere de som føler seg truffet!
Norvald Aasen”

7 comments to Opprørt over språkbruken til NRK

 • Jone

  Flott brev! 100% enig.

 • Godt at noen setter ord på det som store deler av det norske folk reagerer på. Selvfølgelig gjennomskuer folket dette.
  Når aviser i dag skriver nordmann, vet man med sikkerhet at det gjelder en utlending med norsk statsborgerskap.

  Dette er ikke et forsøk på å lure folket. Det er hjernevasking. Slik skoleungdommen og barn hjernevaskes på barneskolen, slik skal også det norske folk daglig påminnes om at innvandrere plutselig er blitt nordmenn.

  Dert er bare å snu det litt på hodet, så ser man det latterlige i det. Om Gahr Støre måtte rømme til Pakistan og fikk Pakistansk statsborgerskap etter en borgerkrig i Norge, tror noen at han ville kalle seg Pakistansk?
  Hva med Kristin Halvorden? Ble hun pakistaner?

  Det verste med hele løgnen er at innvandrere, spesielt muslimer, ALDRI vil finne på å kalle seg for nordmann. De ser ikke på seg selv som nordmenn.
  De verner om sin egen kultur og ser det som et hån mot muslimer å bli kalt nordmann.

  Norske myndigheter har gjort seg selv en mega bjørnetjeneste ved å tvinge gjennom denne løgnen. Folk ser selvfølgelig galskapen i dette og reagerer deretter. Jeg vil tro dette fenomenet har skapt mer motvilje mot innvandrere enn det har skapt aksept for et multikulturelt samfunn.

 • iran

  Godt gjørt ,men det er sørglig at det har nesten ingen effekt .Nesten alle mediene innkludert aviser og tv kanaler styres av venstrefolk ( VG , Klassekampen , Dagbladet , Aftenposten , Nrk , Tv2 ,…… ) og i tillegg mange av lokale aviser også ,og de vil hjernvaske naiv og gamlefolk særlig dem som har ikke tilgang til internet .
  Vi har dessverre bare mulighet til å boikotte de totalt å gjøre folk oppmerksom på dette .

 • Anders Oscar Nym

  Det er ikke bare hjernevasking som ligger inni dette. Mye er for å skape interesse for sakene. Ingen gidder klikke seg inn på «Iraker med norsk statsborgerskap arrestert i Bagdad.» men hvis man nå kan si det var en nordmann, ja da klikker folk seg inn. Det registreres ikke at ingen gidder lese gjennom hele saken.

 • Rockman

  Joda Toby. Mange av dem kaller seg for Nordmenn, men det er bare når de har fordeler av det.
  Hehe, jeg ville jo gjerne sett en gjeng Pakistanske ungdommer av annen el. tredje generasjon, sitte og se en fotballkamp mellom Norge og Pakistan, og høre dem rope heia Norge……

  Mvh. Rockman

 • Jone

  bra eksempel rockman. 🙂 Der traff du spikern på hodet så det sang!

 • Reven

  @Rockman

  Godt eksempel!

  Jeg tror det er en god del som ikke er etniske norske, men født og oppvokst i Norge og med norsk statsborgerskap som ville heie på Norge i landskamp mot det landet slekta deres kommer fra. Men felles for alle disse er at de ikke er muslimer.