Søk

Kategorier

november 2010
M T O T F L S
« okt   des »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Blomstrende islamsk ekstremisme i Storbritannia

Det er de siste årene rettet mye oppmerksomhet i internasjonale medier, men ikke i norske, mot den tiltakende radikalisering blant store grupper muslimer i Storbritannia. Den siste dukumentaren er laget av CNN av den kjente reporteren og programlederen Christiane Amanpour. Hun tar for seg de kulturelle konfliktene i Storbritannias muslimske samfunn og fremmedgjøring følt av mange unge muslimer som bor i vestlige samfunn.

Dokumentaren diskuterer mulige bakenforliggende årsaker til den hjemlige muslimske ekstremismen og terrorvirksomhet i Storbritannia; undersøker flere perspektiver i debatten om islam i Storbritannia; og vurderer tiltak for å motvirke islamsk ekstremisme og forebygge fremtidige hjemmesnekrede terrorangrep i London og andre vestlige samfunn.

Se dokumentaren her:

httpv://www.youtube.com/watch?v=iZSe09LUAyg&feature=mfu_in_order&list=UL

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ml2zinN_E28&feature=mfu_in_order&list=UL

VG: Skulle sprenges over USA

6 comments to Blomstrende islamsk ekstremisme i Storbritannia

 • Gulas

  Sjokkerende, rart ingen tar denne samfunnstrusselen på alvor snart.

 • Anonym

  UK MUSLIM cab driver refuses to pick up serviceman because he was dressed in RAF uniform. The 24-year-old serviceman who had been at a family wedding ceremony in his RAF “blues” was turned away from the black cab by the MUSLIM driver who apparently became aggressive.
  http://www.yorkshirepost.co.uk/news/RAF-man-turned-away-by.6622575.jp

  Prime Minister Gordon Brown has reacted with fury after hearing that the Royal Air Force is BANNED from wearing uniform in a British city – in case the local Muslims hurl abuse. Prime Minister Gordon Brown has reacted with fury after hearing that the Royal Air Force is BANNED from wearing uniform in a British city – in case the local Muslims hurl abuse. Top brass imposed the ban in Peterborough, Cambridgeshire, following sickening insults to Our Boys about British military involvement in Iraq and Afghanistan. Mr Brown said: “I condemn absolutely any members of the public who show abuse or discrimination to our armed forces.” (Then why don’t you stop them, Gordon?) And a furious Mr Brown has demanded a crackdown by police, including use of CCTV footage. He said Britain’s armed forces should be “encouraged to wear their uniform in public and have the respect and gratitude of the British people”. A Downing Street insider said: “If they are treated with abuse and violence, the law should be applied.” http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/886753/Fury-at-uniform-ban-for-troops-RAF-Peterborough-Royal-Air-Force.html

 • Vidar

  Er redd det hjelper lite aa «rette oppmerksomhet» mot islamsk radikalisme, saa lenge enhver saklig kritikk og fordommelse av ISLAM blir oppfatta som rasisme, «hat mot folkegruppe», og rammes av diverse straffelover!
  Vi maa snart forstaa at alt ikke ER like bra, at alt ikke BOER «tolereres» og aksepteres verken i religionsfihetas eller andre friheters navn – i et onske om aa BEVARE vaar frihet!!
  «Kampen mot terror» maa bli «Kampen mot ISLAM»! Men inntil baade folk flest og vestens politiske ledere spesielt forstaar DET, vil terrorismen oke og vaar frihet reduseres. Og jo seinere vi vaakner opp, jo styggere vil den etterfolgende kampen bli…

 • Anonym

  Islamic Radicals are thriving at British Universities!
  Preachers of Hate are given a platform to recruit Muslims on campus while encouraging violence against homosexuals and Muslim apostates. An investigation by a security analysis group has found evidence of Islamic extremists operating at a university in London. Activities on university campuses have been under scrutiny by UK authorities after Omar Farouk Abdulmutallab, a Nigerian man allegedly tried to blow up an airliner bound for Detroit last Christmas Day. He spent three years studying at a university in London including time as the president of the university’s Islamic Society.
  httpv://www.youtube.com/watch?v=qpX0Ltn5Mzk&feature=player_embedded

 • Otto

  Forby hele denne islamske styggedommen og kast ut alle de muslimene som er motstandere av vår sivilisasjon før hele Vesten går til helvete!

 • Vidar

  HJertens enig, Otto! Derfor mener jeg Norge (og resten av Europa) boer erklaere islam uonska og irrelevant! Og samtlige innvandrende muslimer i Norge boer avkreves et «lojalitets-lofte» til NORSKE lover og NORSKE «verdier» (her trenger vi selvsagt noe mer konkret, forfatta av helt andre enn «multikulturalistene»…), inkludert aksept for at Norge (ev. Europa) ikke lenger tolererer eller aksepterer islam! De som nekter aa avgi denne erklaeringa, faar finne seg et anna land aa bo i!