Søk

Kategorier

november 2010
M T O T F L S
« okt   des »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Økende vold på Metroen i København

Antall tilfeller av vold mot billettkontrollører i Metroen i København er nesten doblet det siste året. Det har fått Dansk Folkeparti til å reagere. Partiets justispolitiske talsmann i det danske Folketinget, Marlene Harpsøe, sier i en pressemelding at hun er dypt rystet over de siste tallene, og at hun vil ta saken opp med den danske justisministeren.

”Vi kan rett og slett ikke akseptere at folk, som kun utfører sitt samfunnsnyttige arbeid, har så stor risiko for å bli overfalt. Det er bare ikke akseptabelt. Vi skal ha volden vekk fra Metroen, slik at billettkontrollørene kan arbeide i fred og uten frykt,” sier hun.

Metroen har sendt sine medarbeidere på kurs i konflikthåndtering, noe hun mener er greit nok, ”men vi skal som samfunn også sende det klare signalet at vold er helt og aldeles uakseptabelt. Derfor ser jeg også gjerne høyere straffer på området,” sier Merlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti.

4 comments to Økende vold på Metroen i København

 • Espen Franck-Nielsen

  Samfunnet må sende signaler om at vold er noe som så absolutt ikke blir tolerert. Dette er spesielt viktig i en tid der terskelen for å utøve vold blir lavere og volden blir grovere.
  Straffene for vold må skjerpes radikalt. Ofre for vold må få en erstatning som virkelig monner, og som gjerningsmannen skal få betale.

 • Vidar

  Vanlig, «human» fengsels-straff er helt aapenbart ikke noen hensiktsmessig straff for voldsforbrytere. Jeg har lenge forstlaatt tvangsarbeid isteden; Tving disse forbryterne til hardt, fysisk arbeid! Uten snev av luksus og «rettigheter» i form av TV/internett etc. «Vann og brod» (og selvsagt ikke noe «halal-mat»!) og hardt arbeid. DET vil nok virke langt mer avskrekkende enn noen maaneder paa et luksushotell med god mat og «alle rettigheter»… I tillegg vil de da kunne TILFOERE samfunnet noe, istedenfor bare aa faa gratis kost og losji. Og saagar lommepenger!

 • Anonym

  Straffe arbeid er en god løsning.Flott innlegg

 • Beer Man

  Her oppfordres vi til å reise kollektivt fremfor å kjøre bil. Da må man gjøre noe for at folk skal føle seg trygge! De som er lovlydige og som har betalt for billettene skal kunne reise med metroen uten å frykte vold. Det skulle være en selvfølge. Derfor mener jeg at voldsforbrytere må dømmes til lange fengselstraffer, og at de må selge alle eiendelene sine for å betale erstastning til sine ofre. Dessuten skulle gjerningspersonenes navn og bilde vært offentliggjort som en del av straffen. Den politisk korrekte snillismepolitikken har spilt fallitt, den virker ikke!